Aktuelles
Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Svjetsko Prvenstvo 2010 u Africi

• Ersteller Ersteller Gelöschtes Mitglied 28752
  • Erstellt am Erstellt am
    Nobody is reading this thread right now.
AW: Svjetsko Prvenstvo 2010 u Africi

Nemački mediji: "Mi ipak bolje igramo tango..."

Nemačka u delirijumu nakon trijumfa nad Argentinom. Pobedu krstili kao "najslađu svih vremena", a mediji kažu da je pomogla i povreda Balaka.
IMG Removed"Nemojte da otvarate oči, hajde dalje da sanjamo", kaže u ekstazi berlinski "Kurir", koji dodaje da su "Jogijevi sinovi" pokazali da je svet pod nemačkim nogama.

Niko ne može da veruje u krajnji rezultat, a vodeći tabloid "Bild" donosi na naslovnoj strani naslov "Heroji, hvala", a onda i otrovnu strelicu za Maradonu, "Cry for me Argentina", aludirajući na čuveni film u kome je Madona glumila Evitu Peron.

"Velt" kaže da je Nemačka igrala tango, a listovi idu toliko daleko da konstatuju da je Bastijan Švajnštajger u direktnom okršaju sa Mesijem pokazao ko je najbolji igrač na svetu.

"Suddojče cajtung" smatra da je povreda Balaka, čista sreća za Leva.

IMG Removed"Nismo surovi prema kapitenu, ali on je veliki šef na terenu. Izdaje naređenja i preuzima odgovornost. Ovako je bolje, mladi lavovi su pokazali da umeju da nose teret bolje od njega. Sada je titula na vidiku", tvrdi ovaj list.

U sličnom stilu pišu i govore ostali mediji, veliča se selektor Lev, ali i timski duh koji je za Nemce važniji od svega. Oni ne vole Argentinu, sećaju se 1986. i mada su se osvetili 1990. Meksiko će uvek ostati živa rana.

"Sada možemo sve i ne treba da se plašimo Španaca. Oni jesu možda najbolji tim na svetu, ali mi smo pokazali više na ovom Mondijalu. Mi smo Nemačka i svet je pod našim nogama", piše nedeljni "Bild" u svom uvodniku.

Paragvaj: "Imali smo ih..."

Paragvajci žale za ispuštenim šansama, Oskar Kardozo neutešan zbog penala.
IMG RemovedSelektor Martino teško prihvata poraz.

"Detalji su odlučivali, mi smo imali utakmicu u svojim rukama, sad ostaje da žalimo. Sreća je bila uz Špance, oni su postigli gol, mi nismo. Prema tome, zasluženo idu dalje, ali i da je bilo obrnuto, mislim da bi bilo isto", kaže ovaj Argentinac čiji se tim predstavio u sjajnom svetlu i prvi put u istoriji otišao među osam najboljih.

On je bio i sarkastičan, kada je u pitanju poništeni gol za Paragvaj krajem prvog dela.

"Ma siguran sam da će se FIFA izviniti i sve će biti u redu", rekao je Marino.

Oskar Kardozo je slomljen nakon penala.

"Kriv sam, da sam dao gol, stvari bi bile drugačije. Ali, to je fudbal, imali smo još prilika, nismo iz iskoristili. Slomljen sam, valjda će biti bolje za nekoliko dana", kaže uplakani napadač Benfike.

"Crvena furija" skinula prokletstvo...

Španija eksplodirala nakon poslednjeg sudijskoh zvižduka, nacionalni tim konačno ušao u polufinale Mondijala.
IMG RemovedŠpanci su sujeveran narod. Pribojavali su se meča, ne toliko zbog Paragvaja koliko zbog činjenice da njihov tim nikada nije otišao dalje od četvrtfinala. U stvari jeste, 1950. kada je bila polufinalna grupa i posve drugačiji sistem takmičenja, ali to niko ne računa.

"Skinuli smo kletvu", objavio je radio komentator "Kadene Ser" nakon meča.

Četiri puta je "crvena furija" zaustavljana u četvrtfinalu, obično u kontroverznim okolnostima.

Navijači su oduševljeni.

"Mi smo bili poznati kao tim koji odustane kad stvari postanu teške. Sada imamo momke koji se uvek bore. Patili smo protiv Paragvaja, ali na kraju, svaki minut nerviranja je vredeo. Sad idemo na Nemce, ako dobijemo osvojićemo titulu", ubeđen je izvesni Esteban...

Giljerme koji je slavio na trgu u Sevilji kaže da Španija nije igrala dobro.

"Ponekad je važno da pobediš kad si loš. Ali, ovaj tim ima pobednički mentalitet, da je neka ranija generacija sigurno bi izgubili. Španci su u prošlosti uvek gubili ovakve mečeve", rekao je ovaj mladić.

Njegova devojka dodaje da Vilji treba dići spomenik.

"Neverovatan je, nosi čitav tim na svojim plećima. Da njega nema već bismo bili kući", dodala je ona.

IMG RemovedParagvajci koji žive u Španiji su tužni i ponosni. U nekoliko restorana u Madridu, koje drže ljudi iz ove zemlje okupili su se da gledaju meč.

"Dali smo sve, nije bilo dovoljno, ali odlazimo uzdignute glave. Niko nije namučio ovaj šampionski tim Španije u poslednje dve godine kao mi. Da je Oskar Kardozo dao gol iz penala, stvari bi bile drugačije", kaže Alfonso, Paragvajac koji više od decenije živi u Španiji.

Oko 20 miliona ljudi, pola stanovništva je gledalo sinoćnji meč na španskoj TV.

Španci: "Naša najteža utakmica"

U redovima evropskog prvaka kažu da je Paragvaj bio najteži ispit, odahnuli i okreću se Nemačkoj.
IMG RemovedSelektor Del Boske oseća samo olakšanje.

"Znali smo da će biti teško, ali nešto ovako nismo pretpostavljali. Razbili su našu igru na sredini terena, ovo je sigurno najteži meč od kada sam na klupi. Ipak, pobeda je istorijska, prvi put smo u polufinalu Mondijala. Čeka nas još teži ispit, Nemačka je veliki rival, naš i njihov plasman u završnicu pokazuje koliko vredi evropski fudbal", rekao je selektor Del Boske.

Igrač utakmice je Andres Inijesta.

IMG Removed"Bilo je mnogo teško, Paragvaj igra dobro celo prvenstvo, imali smo mnogo muka sa njihovom odbranom. Ali, velika je stvar biti u polufinalu. Čeka nas Nemačka koja igra fantastično na Mondijalu. Ne mislim da će naša pobeda pre dve godine u finalu EP imati bilo kakav uticaj na taj meč", smatra fudbaler Barselone.

Junak ovog prvenstva David Vilja, gleda napred.

"Znali smo šta nas čeka, Paragvaj se sjajno brani. Ali, preživeli smo i ništa drugo nije važno. Mislim da se Nemci baš ne raduju što ćemo se ponovo sresti", rekao je najbolji strelac šampionata.

Maradona se sukobio sa nemačkim navijačima

Argentinski selektor iznerviran dobacivanjima Nemaca iza njegove klupe želeo obračun. Međutim, sve se završilo na verbalnim uvredama.
IMG RemovedArgentinski mediji izveštavaju da su nemački navijači sve vreme vređali Maradonu, videli se verovatno da su mu na kraju rekli "zdravo" na jednom transparentu, ali on nije obraćao pažnju, sve dok sudija nije odsvirao kraj.

Tada mu je verovatno krv jurnula u glavu, pa je krenuo da se obračuna sa fanovima koji su slavili. Neki od njih su dobacivali argentinskom selektoru, podsećali ga na scenu dan ranije kada se on rugao Švajnštajgeru.

Maradona je pokušao da se fizički obračuna na rivalskim navijačima, ali tu je uz obezbeđenje bila i njegova ćerka Dalma koja ga je nekako smirila.

Posle meča, selektor Argentine je rekao da je to najteži dan u njegovom životu.

Za Suareza Mondijal ipak nije završen

Lepe vesti iz FIFA stigle su Urugvajcima - Luis Suarez će propustiti samo jednu utakmicu zbog isključenja protiv Gane u četvrtfinalu Mondijala.
IMG RemovedNapadač reprezentacije Urugvaja koji je namernim igranjem rukom na gol-liniji protiv Gane u poslednjim trenucima četvrtfinalnog duela Svetskog prvenstva sprečio eliminaciju svoje ekipe, zbog zarađenog isključenja tom prilikom pauziraće samo jednu utakmicu, odlučila je FIFA.

To znači da će Suarez propustiti samo polufinalnu utakmicu koju Urugvajci igraju protiv Holandije, ali će moći da se stavi na raspolaganje selektoru Tabarezu za finalni, ili meč za treće mesto, ukoliko Holandija bude bolja u polufinalu.

Brazilci još uvek u šoku

Du musst angemeldet sein, um Bilder zu sehen.

Fudbaleri Brazila trebalo je da osvoje šestu titulu svetskog prvaka i nisu imali ni malo sumnje da će to uraditi kada su dolazili na Mundijal u Južnoj Africi, na kojem na kraju nisu uspeli da prođu četvrtfinale. Kako prenosi Beta, loše poluvreme protiv Holandije koštalo ih je rekordne šeste titule, a Brazil je drugi put uzastopno eliminisan u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. "Karioke" su vodile 1:0, ali su na kraju izgubile 1:2. Pre četiri godine izgubili su od Francuske, ali su igrači rekli da ih ova eliminacija mnogo više boli.

- Poraz ovog puta zaista boli, mnogo više nego 2006. Ovaj nas je zaista pogodio, mnogo boli, zbog svega što smo do sada uradili, zbog toga što smo mislili koliko daleko možemo da idemo. Znamo da su brazilski navijači jako tužni zbog eliminacije, ali igračima je gore, nikoga ovo više ne boli od nas - rekao je Kaka, koji je bio član prvog tima na oba šampionata.

Brazil je došao kao jedan od favorita, iako je imao izmenjen tim u odnosu na 2006. godinu. Selektor Dunga nema mnogo trenerskog iskustva, ali je timu dao novi stil, koji je brzo doneo rezultate. Brazil je sa njim osvojio Kopa Amerika 2007. i Kup konfederacija 2009. godine, dok je u prijateljskim mečevima pobeđivao Argentinu, Italiju, Englesku i Portugal. Na Olimpijskim igrama 2008. osvojili su zlatnu medalju i bili su prvi u kvalifikacijama za ovo SP.

- Bio je ovo šok za sve. Znali su da su navijači polagali velike nade u nas da ćemo ovog puta pobediti. Sada je vreme da idemo kući, zagrlimo rodbinu i nadamo se da će nam vreme pomoći da zaboravimo šta se desilo. To samo vremenom može da se desi - rekao je golman Žulio Sezar, a na veznom igraču Felipeu Melu leži velika odgovornost za oba gola Holandije, a na kraju je dobio i crveni karton.

- Moram da se izvinim navijačima Brazila - kazao je Melo, a Sezar je dodao da je Dunga sastavio "grupu prijatelja, braće", kao i da su svi igrači plakali posle utakmice u svlačionici.

- Bez sumnje su svi bili tužni, nismo očekivali da se ovako završi. Bilo je vidljivo na licima igrača. Ali, jako sam ponosan što sam mogao da radim sa ovom grupom - rekao je Dunga.

Kasiljas: Znao sam gde će da šutira

Golman i kapiten španske reprezentacije, Iker Kasiljas odbranio je šut sa "bele tačke" igrača Benfike Oskara Kardoza i tako u velikoj meri doprineo pobedi svog tima. Golman Reala, međutim, zasluge za odbranu pripisao je kolegi iz nacionalnog tima i "čuvaru mreže" Liverpula, Pepeu Reini.

- Rekao mi je gde će Kardozo da šutira - kazao je Kasiljas koji je posle gola jasno pokazivao ka klupi Španije, tako zahvaljujući kolegi.

Posle pobede u četvrtini finala nad Paragvajcima, "crvenu furiju" očekuje duel sa Nemačkom.

- Ovaj tim ima mnogo kvalitetnih igrača i može da stigne veoma daleko. Preskočili smo veliku psihološku barijeru i sada možemo ka vrhu. Međutim, moramo da budemo oprezni, jer su Nemci veliki tim koji morate da poštujete - zaključio je Kasiljas.

Del Boske: Bilo je teže nego ikad

Selektor Španije Visente Del Boske rekao je da je utakmica protiv Paragvaja u četvrtfinalu Svetskog prvenstva bila teška i neprijatna, ali da je on očekivao da takva bude.

- Bilo nam je teško sa loptom, teže nego ikad do sada i moramo da odamo priznanje Paragvaju na tome - rekao je Del Boske, koji je tek u drugom poluvremenu izmenama (Fabregas, Pedro i Marćena) uneo promenu u igru - Želeo sam da osvežim tim. Nismo bili baš dobri sa loptom i hteo sam više ljudi u sredini terena, tako da bismo više kontrolisali loptu - rekao je Del Boske, a prenela Beta.

Martino: Izdala nas sreća

Argentinac na klupi Paragvaja, Herardo Martino, u (ne)sreći je video razlog poraza svog tima u četvrtini finala Mundijala. Podsetimo, Španija je pobedila sa 1:0, golom Davida Vilje u 83. minutu, ali je igrač Paragvaja, Oskar Kardozo mogao u 59. minutu, iz penala da savlada Ikera Kasiljasa. Tada bi latinoamerički tim vodio minimalnom prednošću, a utakmica na "Elis Parku", u Johanesburgu bi dobila drugačiji tok.

- Dali smo sve od sebe. Imali nekoliko prilika, ali je nažalost Španija dala gol. Mi nismo, jer sreća nije bila uz nas. Pokazali smo da je i naša pobeda mogla da dođe u obzir, ali sada kada je sve gotovo, treba da se saberemo posle i prevaziđemo ovaj težak udarac - rekao je Martino.

Kasiljas: Znao sam gde će da šutira

Golman i kapiten španske reprezentacije, Iker Kasiljas odbranio je šut sa "bele tačke" igrača Benfike Oskara Kardoza i tako u velikoj meri doprineo pobedi svog tima. Golman Reala, međutim, zasluge za odbranu pripisao je kolegi iz nacionalnog tima i "čuvaru mreže" Liverpula, Pepeu Reini.

- Rekao mi je gde će Kardozo da šutira - kazao je Kasiljas koji je posle gola jasno pokazivao ka klupi Španije, tako zahvaljujući kolegi.

Posle pobede u četvrtini finala nad Paragvajcima, "crvenu furiju" očekuje duel sa Nemačkom.

- Ovaj tim ima mnogo kvalitetnih igrača i može da stigne veoma daleko. Preskočili smo veliku psihološku barijeru i sada možemo ka vrhu. Međutim, moramo da budemo oprezni, jer su Nemci veliki tim koji morate da poštujete - zaključio je Kasiljas.
Svjetsko Prvenstvo 2010 u Africi - Seite 48 - Digital Eliteboard

Del Boske izgubio strpljenje sa Toresom?

Iako je danas rekao da napadač Liverpula ostaje jedno od glavnih oružja Španaca, Del Boske razmišlja da protiv Nemaca počne sa jednim napadačem.
IMG RemovedTores nije ni senka jednog od najboljih napadača sveta, i iako ga saigrači hrabre jasno je da je daleko od forme.

"On je i dalje jedna od naših prvih opcija, ali niko nije nezamenjiv", kaže Del Boske.

Mediji smatraju da je Španija mnogo bolje delovala kada je ušao Fabregas i da će se selektor "crvene furije" igrati u formaciji 4 - 5 - 1 sa isturenim Viljom.

"U svakom slučaju mi imamo više mogućnosti i moj izbor zavisi od protivnika i kako on reaguje", objašanjava Del Boske.

Argentinci: "Deset razloga zbog kojih smo ispali"

Mediji začuđujuće mirni nakon eliminacije, hladne glave se analizira ispadanje, kao glavni razlozi navode se nestručnost Maradone, ali i slabosti u odbrani i vezi.
IMG RemovedVećina medija jednostavno konstatuje da Argentina nema za čim da žali i da su pali na prvoj ozbiljnoj prepreci. List "Klarin" je pobrojao deset razloga zbog kojih su se "gaučosi" vratili kući.

1. Maradona nije sposoban da bude selektor. Niko nije postao trener tako što je završio kurs za par meseci.
2. Nisu poveli najbolje igrače. Zaneti, Kambijaso i Rikelme u ovakvom timu imaju mesta. Pogotovo je kapiten Intera mnogo bolji igrač od ovih koje je forsirao selektor.
3. Tužna odbrana u kojoj nije bilo lidera. Onaj kome Maradona najviše veruje, Hajnce, je bio najgori na prvenstvu.
IMG Removed4. Odsustvo kreativnosti na sredini, Maskerano je razbijač, fudbaleri koji su mogli nešto da doprinesu na planu mašte, poput Bolatija iz Fiorentine, su šampionat presedeli na klupi.
5. Nesposobnost Maradone da Mesiju nađe mesto u timu. On je svaki put primao loptu daleko od gola i bio bezopasan.
6. Loša klima u svlačionici. Navodno dobro raspoloženje je laž. Tevez je bio ljut jer se niko osim njega nije setio da je Pastoreu rođendan, dok su Mesijev slavili kao da su osvojili Mondijal. Jonas i Veron su bili ljuti jer ne igraju, kao i Samuel koji je tvrdio da nije povređen, kako su saopštavali Maradona i zvaničnici.
IMG Removed7. Ne postoji deda - Mraz. Maradonu su gledali kao božansku figuru, ali se on ne razume u taktiku niti je znao šta hoće. Bez plana igre i alternativne varijante, jasno je zbog čega idu kući.
8. Nemačka je bolji tim. Većina je to znala i pre meča, ali niko nije smeo da kaže glasno. Prosto, individualni kvalitet se ne računa, Nemci imaju bolju odbranu, vezni red i golmana.
9. Argentinci više razmišljaju kako da se bune kod sudije nego da igraju fudbal. Reakcija Iguaina kome je gol poništen nakon što su četiri igrača bila u ofsajdu pokazuju da se misli samo na provokaciju.
10. Opomene iz kvalifikacija nisu shvaćene ozbiljno. Posle Urugvaja, svi su odahnuli, ali je većina novinara upozoravala da će se loše provesti na Mondijalu, ako Maradoni ne bude dodeljen tutor. Grondona, predsednik federacije je odbacivao takve zahteve i završilo se kako su svi očekivali.

Nemci se opuštali brzom vožnjom

Članove nemačke reprezentacije su posle pobede nad Argentinom od 4:0 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva imali neuobičajenu relaksaciju.
Selektor Joakim Lev je "pancere" poveo na stazu namenjenu auto-moto trkama.

Paragvaj traži izvinjenje od FIFA

Fudbalska reprezentacija Paragvaja je zatražila zvanično izvinjenje FIFA zbog lošeg suđenja u meču sa Španijom.

Selektor Paragvajaca Gerado Martino smatra da je njegov tim oštećen.

Zurück
Oben