Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwehrt bleiben

RTL i Vox od jeseni u HD standardu preko satelita

Beastmaster

Best Member
Boardveteran
Registriert
9. Oktober 2008
Beiträge
3.700
Reaktionspunkte
12.362
Punkte
383
3795.jpg


Od jeseni se RTL i Vox osim preko SD standarda mogu gledati i u HD standardu.

To im je omogućila nova ponuda HD+ SES Astre preko koje se obje grupe RTL-a emitiraju. HDTV signali kodiraju se putem MPEG4, zaključavaju te prenose u standardu 1080i, objavio je RTL. Luksemburška SES Astra najavila je početak nove ponude u kvaliteti visoke rezolucije te su odgovarajući ugovori potpisani sa RTL-om. Za prijenos novih HD programa RTL je dugoročno unajmio dodatne satelitske kapacitete na glavnoj poziciji Astra 19,2 istočno.

Programi RTL i Vox emitirati će se u HD simulcast opciji, koji sadržava igrane filmove i serije u pravom HD-u. Udio izvornog HD materijala nadograđivati će se tijekom idućih nekoliko godina. Time započinje eksperiment sa free TV operaterima kako bi ušli u pay TV biznis. Preduvjet za prijem su specijalne smart kartice. RTL još nije objavio da li će se morati plaćati mjesečna pretplata. Također je još nejasno koji su receiveri pogodni za prijem. HD+ nije ovisan niti o jednom operateru te svoje HD programe stavlja na raspolaganje svim TV kućama.

SES Astra će početi pregovore sa drugim operaterima za proširenje ponude. Očekuje se ponovno uskrsnuće propalih projekta Entavio i Dolphin, ali sada sa HD programima. SES Astra je 2006. godine htjela preko otvorene platforme u Nagravisionu zaključati kanale koji se satelitski emitiraju, a digitalni su te onda preko izdavanja vlastite smart kartice gledateljima naplaćivati trošak infrastrukture u visini od 3 do 3,50 eura. Trošak bi se naplaćivao po kartici, a ne po receiveru. Izgradnja platforme koštala bi oko 90 - 110 mil. eura u prvih dvije godine. Za prijem kanala bio bi potreban novi DVB-S receiver sa CI slotom ili sa integriranim sustavom otključavanja. Tu namjeru je kartelski ured tada zabranio, a ProSiebenSat.1 i RTL su se bili povukli.
 
AW: RTL i Vox od jeseni u HD standardu preko satelita

Pozdrav Kolega...

ovo kako izgleda sve vise Kanala prelaze na HD,toje haman sad neki Trend...
 
Zurück
Oben