AW: problem dm800se i nettv aplikacija
Zbog iznosenja istinitih podataka, danas sam po drugi puta izbacen sa Foruma Nettv plusa.
Ne mogu oni mene toliko puta izbaciti koliko cu se ja puta prijaviti pod drugom adresom.
A istina je ta da sam izjavio pod punom odgovornoscu, da Nettv NIKAD nije imao ugovor sa Hayatom ni da ce ga ikad imati,
jer su ih nelegalno dizali u svojoj platformi. Zadnja informacija je da je VIP Network bivsi GSS sada jedini ekskluzivni zastupnik prava za Hayattv za Europu.
Nettv nije u dobrim odnosima sa ovom kucom tako da od njih moraju traziti prava prenosa.
Zato savjetujem sve one koji imaju pretplatu kod nettv-a da sacekaju sa obnavljanjem ugovora ili da to rade u najminimalnijem (3 mjeseca) intervalu.
Po najavama ljudi iz Bhtv-a, imaju namjeru uskoro da tuze nettv za dizanje u sistem programe ove kuce (bht, federalna, rtrs) kao i pojedine kantonalne televizije, koje nisu nikad sklopile ugovor sa nettv-om. Takodje, hrvatska medijska platforma OIV zahtijeva od nettv da obustave emitovanje (bespravno), hrvatskih tv kanala na ovoj
iptv platformi ili slijedi tuzba Europskom sudu pravde koji je imao slicnih slucajeva vec sa britanskim tv stanicama.
"Televizijski emiteri mogu zabraniti reemitovanje njihovih programa putem drugih kompanija ili interneta. To reemitovanje ostvaruje, pod određenim uslovima, komunikaciju sa javnošću, što autori moraju odobriti“, navodi se u presudi."Ovo je jedna u dugom nizu odluka kojim sud udara temelje novom evropskom pravnom poretku u slučaju autorskih prava i intelektualnog vlasništva. S jedne strane, on ojačava autorska prava, ali s druge, on ograničava prava u potrazi za jedinstvenim tržišnim principima, stavljajući van zakona ekskluzivne nacionalne licence, limitiranjem količine novca koju vlasnici autorskih prava mogu naplatiti kao tantijeme i balansiranjem autorskih prava sa pravima korisnika.
A kazne za ovo su ogromne. Doduse za jednu firmu koja zivi u Panami, novcani tokovi preko Madjarkse i Kipra i radne snage iz Srbije, opreme(jeftine) iz Kine, to ne pije vode...