AW: problem dm800se i nettv aplikacija
Ja rekoh jos davno ali meni niko oficijelno nije povjerovao.
Dakle, Nettv platforma cije je sjediste firme u Panami ( da dobro ste procitali ), i cije uplate idu u Madjarsku, a potom dalje proslijedjuju na Kipar, odnosno povratno za Panamu, do sada je Ilegalno od prvog dana dizala u svoju ponudu SVE Bh programe i jos uvijek to radi. Koliko sam obavijesten od strane kompetentnih iz Hayat tv, oni NIKAD nisu imali nikakav ugovor ili bilo sta sa platformom Nettv vec sa Bosnatv-om koji dolazi iz Cikaga i ima oficijelna prava prenosa sva cetiri programa Hayat produkcije. BiH televiziju su od prvog dana dizali sa satelitske platforme zajedno sa Totaltv-om i od prvog dana su je krali, izvor naravno takodje iz Bhtv-a. Zbog toga su rapidno opale prodaje bh kartica i zbog toga je nastao onoliki dug Eutelsatu, iako je W2 daleko, daleko povoljniji od Hotbirda. Hayat se od prvog dana zalio na Nettv i pad prodaje satelitskih kartic zbog ovog "operatera", te savjetovao svojim akviziterima da skrenu paznju potencijalnim pretplatnicima Nettv-a da ce jednog dana ugasiti signal u pravcu ove platforme, te da ce istu sankcionisati pravnim putevima. Sada, kad su ih oficijelno prijavili, istog dana su nestali Hayat programi sa Nettv-a. Facetv vec dugo najavljuje uvodjenje svojih kartica i njihov sljedeci potez je Tuzba protiv Nettv-a koji ovaj kanal dizu ilegalno. Jedina prednost je u tome sto opstinske, ja za njih kazem, seljacke televizije, dolaze do izrazaja, jer drugim putem ne bi nikad zazivjele na satelitskom ili kablovskom nebu.
Kvalitet usluge je Nula. Korisnici po nekoliko sati leze na telefonu kako bi iskazali svoj problem, a oficijelni "dileri" kako oni zovu akvizitere, o promjenama unutar kuce saznaju vecinom od svojih pretplatnika. Pozivom na Nettv centar, upucuju vas na dvije adrese, barem u Njemackoj, i to na Nettv u Minhenu kojeg drze dobri prijatelji vlasnika Nettv-a, i na Düsseldorf Basalo-media, koji pretplatnicima na terenu skrece paznju da niko osim njega nema Licencu da radi ovaj posao, tako da su akviziteri prakticno upuceni sami na sebe kako se snadju.
Nigdje nainternetskom ili drugom nebu nema toga da ne staavis svoju adresu ili Impresum osim kod Nettv-a, a na njihovom oficijelnom Forumu brisu postove koje ti ostavis ili kompletno tvoj Profil ako im se nesto ne svidi sta si komentarisao ili napisao protiv njih.
Sve upucuje na to da ce u njihovom programu opstati samo Pinovi i program iz Totaltv paketa dok se neko ne dosjeti da i tu trazi svoja prava, kao sto su Hrvatske, Makedonske ili Slovenacke televizije.
Upita li se neko zasto u ponudi nije bilo ni jednog programa Digitalba i zasto su nestali tako brzo programi RTL grupe.
Hvala na razumijevanju, dragi pretplatnici Nettv-a obucite se toplo i zaboravite na pojedine drage programe.