Jeli ovo Moguce??

hadizz

Freak
zdravo ljudi!

upravo hocu da postavim novu antenu na krov: Gibertini XP 100 cm i uzeo sam Gibertini Mulitfeed-Schiene posto hocu 4 satelita da hvatam. Imam Multischalter EMP Centauri 17/12. (prije sam imao t-90 na balkonu ali za kucu puno su mi ljudi rekli da je preteska ako je nemogu precvrstiti na pod od krova, ali to nemogu posto su sobe u krovu).

Hocu da hvatam: Astra, Hotbird, Eutelsat i Atlantic Bird 5 Grad West => Jeli Moguce 5 W sa Mulitfeed sinom? Jeli nesto posbeno treba da pazim?

ako ne onda bi namjesto toga THOR hvato?

Hvala na odgovoru

AW: Jeli ovo Moguce??

Hvala! To znaci mora biti veca antena?
Nema veze, 5w je samo bila Reserva ako mi ne ide TNT Sat Karta u dm.

Sta ima interesntno ma Thor da ex - yu? Na lyngsat ne vidim nista.

Pozz

Ti imas azimutbereich oko 24,2° stepena. To nebi trebao biti problem za Gilbertini 100.

Nije problem samo 5w koliko mi se cini trebao bi biti nekih 2cm vislji od ostalih.

Super, hvala vam puno na pomoc svima.

Ove programe na thor, jesu zakljucani? mogu se gledati sa cs?

pozz

digi tv je zakljucan. preko cs-a radi.

off topic on
ako nastimas 5w na gilbertini onda castim svi trojicu (@borko, @siki i tebe) sa pice
off topic off

hahaha...pa onda da se trudim sto vise...:emoticon-0167-beer::emoticon-0167-beer::emoticon-0167-beer:

boki pa 39° je po svima sa kojim sam pricao bilo ne moguce podesiti na gibertini 100 cm ali kod meine jos uvek radi malo maste i ide

e kolega @sbanane onda odresi novcanik.
ja se kladim da ce on to i da napravi,a onda si ti na redu da platis...haahhahaa
pozz
sony

Pitanje: vidio sam ovdje ove ljepe konstrukcije od beastmaster i siki na primjer.
ja imam gibertin xp i onaj feedhalter mfp koji sam za xp ide. Tu stoji feedschiene senkrecht a n waagrecht kao u vas. Znaci lnb se stavljaju iza sine a ne na sinu.

Imali neko xp antenu sa ovim feedhalterom? Da vidim kako tu da se nesto napravi, verlängerängung itd...

poz

Ako imas ovu sinu, onda ovako. Samo sto za 5°W moras dodatnu sinu da nadovezes. To bi ti preporucio drugu sinu jer mozes lakse da nastelujes 5°W lnb

Na ovoj slici je tip prokazao svoju Gilbertini 100 sa 9 LNB. OD 28,2° do 7°W

Für die Nutzung dieser Website sind Cookies erforderlich. Du musst diese akzeptieren, um die Website weiter nutzen zu können. Erfahre mehr…