Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Ubacivanje Imagea

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von goran333, 8. Juni 2009.

 1. goran333
  Offline

  goran333 Hacker

  Registriert:
  23. Februar 2009
  Beiträge:
  412
  Zustimmungen:
  464
  Punkte für Erfolge:
  63
  1.Dream Up

  Za ubacivanje imagea u dreambox pomoću Dream up programa potrebno je imati comport na računalu, nullmodem kabel i dreambox image pravljen za vaš tip recievera. Sam nullmodem kabel se razlikuje od serijskog po tome što na oba kraja ima "ženski konektor". Možete ga i sami napraviti a ima ga i za kupiti u svakoj boljoj trgovini tehničkom opremom.Ako ga baš hočete sami napravit shema je sljedeća :

  [​IMG]

  Spojite reciever sa com portom računala i pokrenite Dream up. Neki kažu da je prije toga potrebno sve iskopčati iz dreamboxa, dakle koaksijani kabel, usb, mrežu, i ostaviti samo napajanje i nullmodem kabel uštekan.Ako je označeno USE NETWORK slika 1/1 , to isključite i odaberite com port slika 1/2 na koji je spojen reciever. Pritisnite CONNECT slika 1/3, i pisat če "connection prepared". Ištekajte reciever iz struje i ponovo ga uštekajte.Ako je sve u redu u Dream Up-u će pisati "OK UPLOADING". Poželjno je prvo obrisati stari sadržaj memorije sa dugmetom ERASE. Pričekajte dok se ne oslobodi dugme FLASH slika 4. Kada završi brisanje kliknite na FLASH i odaberite ISPRAVAN image za vaš tip recievera.Ako je sve dosad u redu pojavit će se statusna traka koja će pokazati koliko posto softvarea je uploadano u reciever, postupak obično traje oko desetak minuta. Nakon toga još neko vrijeme će se vršiti brisanje i upisivanje novog imagea , a postupak nipošto ne prekidajte dok ne izbaci info tekst RESULT 0. Tada je image uspješno prenesen na reciever. Kliknite na OK i ugasite Dream Up. Odspojite reciever od računala, isključite ga iz struje , pričekajte minutu, dvije i ponovo ga uštekajte. Ako je sve prošlo ok vidjeti ćete uvodnu konfiguracijsku sliku zavisno od imagea koji ste ubacili. Ako ne uspijete iz prve, ponovite postupak ili probajte neki drugi image.

  slika 1.
  [​IMG]


  2.Flashwizard


  Za ubacivanje imagea putem flashwizarda potrebno je prvo postaviti mrežu, za to je potreban crossover kabel (ako spoj ide direktno na pc) ili obični Patch mrežni kabel ako se dreambox spaja preko routera. Ovaj tutorijal je napisan po pretpostavki da je dreambox spojen na mrežu, o tome više na nekom drugom mjestu. U postavke routera neču ulaziti jel one variraju od tipa routera. Uglavnom konfiguraciju i adresu routera pogledajte u uputstvima istog.

  O konfiguraciji mreže neču ovdje pisati. Ako nekome bude potrebno objašnjenje u samoj konfiguraciji mreže neka slobodno pita u za to predviđenoj sekciji.

  E sad na Flashwizard. Dakle kad je sve povezano upalite Flashwizard i otvara se prozor sa 3. ponuđene stavke :
  1.install a firmware into flash memory- ubacivanje imagea u flash memoriju
  2.install or remove a firmware in multiboot- ubacivanje imagea na usb, hard disc ili CF
  3.configuration and utilities- konfiguracija i postavke spajanja

  Prvo idemo na stavku 3. na konfiguraciju

  Podesite ime uređaja slika 1/1., adresu dodjeljenu vašem recieveru slika1/2. login i password slika 1/3. i 1/4.
  Pod utilities možete formatirati i mountati usb (CF) ako ga imate i na njega mislite ubaciti image slika 1/5..Ostale postavke neka ostanu kako jesu.

  slika 1.

  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren

  Kada je to gotovo idemo na stavku 1. ubacivanje imagea u flash , što inače nije baš preporučljivo često ponavljati, na dreamboxu serije 70xx se ubaci neki stabilan image u flash a sve ostalo poslije ide na usb ili hard disc, dok kod dreamboxa dm 500 to nije moguće jel on nema mogućnost proširenja memorije na ove gore navedene načine.
  Instalacija je krajnje jednostavna, , kliknete na "Install a firmware into FLASH memory" izaberite uređaj slika 2/1. , označite kvadratić "Kill enigma before installing"slika 2/2. , zatim kliknete na žutu folder ikonu i izaberete image koji želite ubaciti u flash ponavljam budite oprezni šta ubacujete u flash, uvijek koristite provjereni image, pratite flashwizard i podesite Vremensku zonu, jezik,diseq itd.Nemojte kliknuti na poruku koju je flashwizard izbacio dok ne podesite sve navedeno, kada podesite sve, samo izađite sa exit, nemojte ići dalje na podešavanje kanala i ostalo, i zatim postavite ponovo mrežu u Menu--system setup--expert setup--communication setup.Kada je sve postavljeno kliknite na poruku koju je flashwizard izbacio i pustite ga da završi s poslom, na kraju če on izbaciti potvrdu da je sve ok prošlo i u desnom kutu če pisati ime imagea što ste ga ubacili slika 2/3.

  slika 2.

  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren

  I na kraju najbezbolniji način ubacivanja imagea, kao stavka 2. u flashwizardu, a to je multiboot, dakle image ide na usb, hard disc ili CF, najčešče ljudi koriste usb, bit će dovoljan usb od 128mb.Dakle pokrene se "install or remove a firmware in multiboot" i flashwizard "pregleda" šta sve imamo instalirano (u flashu ili multibootu) slika 3/1.. U gornjem djelu prozora možemo vidjeti koliko još mjesta imamo na proširivoj memoriji slika 3/2..Sistem ubacivanja imagea je isti kao kod flasha, ali bez bojazni da če nešto poči po zlu, jel ako ne uspije samo ga obrišemo također pomoču flashwizarda. Pod pretpostavkom da ste sredili image u flashu (settings liste, mreža i sve ostalo) označimo kučicu "Smartsettings copy from active image" slika 3/3. tako da to više ne moramo podešavati, potom kliknemo na žutu folder ikonu i odaberemo image koji želimo ubaciti, ako imate hard disc i usb, flashvizard vas pita gdje želite ubaciti image (slika 4.) , vi izaberete i pričekate da on obavi svoje. Prije instalacije če vas Flashwizard pitati da instalira boot menu, tako da na samom bootu dreamboxa možete izabrati koji image želite koristiti.Kada sve uspješno završi izbacit če vam poruku i čestitati* ;D (slika 5.)

  slika 3.

  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren

  slika 4.

  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren

  slika 5.

  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
   
  #1
  mali-lepi, HoUnD, biha und 3 anderen gefällt das.

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.