Digital Eliteboard - Das große Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwehrt bleiben

Ubacivanje emulatora i pluginova

goran333

Hacker
Registriert
23. Februar 2009
Beiträge
412
Punkte Reaktionen
463
Erfolgspunkte
123
1.FTP konekcija

Ovdje ćemo razjasniti ubacivanje emulatora i pluginova u vašeg ljubimca.Postoji više načina na koji to možemo napraviti, ali najjednostavnije je sa nekim FTP programom, (u biti najjednostavnije je preko blue panela, ali o tome nešto kasnije).Idemo redom, za početak vam je potreban neki FTP program, a moja preporuka ide na Total commander, ne samo zato što je najbolji, nego i za to što ga koristi večina ljudi. I naravno mora postojati mrežna konekcija između recievera i kompjutera.

Prvo nekoliko stvari o postavkama Total commandera. Nakon što ga otvorite, u gornjoj traci klikete na net* , pa u njemu na* FTP connect, i u novom prozoru (pošto nemate nikakvu vezu postavljenu) odete na* new connection* slika 1/1. i upišete sljedeće postavke -

1.Session - stavite ime svoje konekcije* slika 1/2. (Dreambox po mogućnosti da znate o ćemu se radi)
2.Host name - dovoljno je upisati IP adresu vašeg recievera.* slika 1/3.
3.User name - upišete - root* slika 1/4.
4.Password - svoj password naravno* slika 1/5.

Klik na OK i sada će vam pisati ime veze koju smo postavili (Dreambox)* slika 1/6. .Jedan klik na connect i spojeni smo sa dreamboxom, i s jedne strane total commandera vidjeti ćete pripadajuče fileove.

slika 1.

Link veralten (gelöscht)


2.Ubacivanje fileova

Kad je konekcija podešena možemo ići dalje na samo ubacivanje željenih fileova. Ovdje ćemo vidjeti kuda i kako idu određeni fileovi, ovisno o tome jesu li emulatori, pluginovi ili ključevi. Kao prvo i najbitnije sve čemu trebamo pristupiti nalazi se u var folderu, i ostale foldere nije poželjno dirati ni modificirati, osim ako znate točno što radite.

Prvo idemo na ručno ubacivanje emulatora, dakle kad se nađete u situaciji da emulator i njegovi konfiguracijski fileovi nisu zapakovani u datoteku koju dreambox prepoznaje kao instalacijsku, potrebno je fileove od emulatora ručno preko total commandera rasporediti po odgovarajučim folderima u dreamboxu. Ja sam ovdje naveo samo neke osnovne emulatore koji se najčešće koriste. Pa idemo po redovima na slikama :

Prvi red - ključevi
Drugi red - programski fileovi
Treči red - konfiguracijski fileovi
Četvrti red - CS klijenti i njihovi konfiguracijski fileovi
Peti red - AU fileovi

IMG Removed IMG Removed IMG Removed IMG Removed IMG Removed

Sadržaj tablica je preuzet sa stranice dreamboxworld i malo modificaran, nadam se da nitko neće zamjeriti* ;D

Konkretno u total commanderu radi se o ovim folderima kojima čemo baratati kada budemo ubacivali fileove* slika 1.
Link veralten (gelöscht)

Fileovima koji idu u var/bin tj. programskim fileovima treba prava postaviti na 755. jel su to izvršne datoteke. To čemo učiniti na taj način da označimo željeni file, gore u traci kliknemo na Files - Change attributes i prava postavimo na 755.


Postoje još dva i to puno jednostavnija načina za ubacivanje i instalaciju pluginova i emulatora i njih koristite kad god budete mogli, da izbjegnete komplikacije s ovim gore navedenim ručnim ubacivanjem.

1.Fileovi sa extenzijom tar.gz su fileovi dobro poznati Linuxašima koji su su zapakovani na taj način da ih možete instalirati direktno u dreamboxu. Dakle uzmemo file s tom extenzijom i ubacimo ga pomoču total commandera u var/tmp folder. Potom u dreamboxu aktiviramo Blue panel klikom na plavo dugme i u njemu odemo na Addons* slika 2.* i potom na Manual install* slika 3.

slika 2.
Link veralten (gelöscht)*
slika 3.
Link veralten (gelöscht)

I konačno najjednostavniji način, je skidanje filea preko samog blue panela, u sekciji addons - download and install, a to izgleda otprilike ovako* slika 4.. Željeni file se skine na dreambox i potom instalira.

slika 4.
Link veralten (gelöscht)

Napomena: priložene slike blue panela se odnose na Gemini image i mogu varirati od ovog izgleda u drugim imageima.
 

nino4u

Newbie
Registriert
16. Dezember 2008
Beiträge
19
Punkte Reaktionen
0
Erfolgspunkte
1
AW: Ubacivanje emulatora i pluginova

Zdravo...

ja bi imao jedno pitanje:

trenutno imam vantage 6000HD i volio bi da kupim diablo cam wifi, da bi mogao koristiti CS. Jel' ta kombinacija funkcjonise?
I drugim, sta moram da radim zbog CS-a za srbski TotalTV i ostale (Pink, Permiere, itd)? I koliko bi to kostalo? Kako u vezi instalacije?

Ako nerviram sa pitanjem onda oprosti jer nezanam kome da se obratim...

Pozdrav
Aleksandar
 
OP
G

goran333

Hacker
Registriert
23. Februar 2009
Beiträge
412
Punkte Reaktionen
463
Erfolgspunkte
123
AW: Ubacivanje emulatora i pluginova

pozdrav :

kako sam to ja video nisam siguran jeli uopste moze tvoj reciver da radi sa tim modulom !!!
pogledaj kako vidim nemoze !!!
https://www.digital-eliteboard.com/showthread.php?t=4786

kao drugo ti treba cas 3 da programiras modul on isto nesto kosta !!!

sto se tice cs moras negog da imas ko hoce da deli kartu sa tobom !!

pozdrav
 

mrkin

Ist gelegentlich hier
Registriert
14. Februar 2009
Beiträge
37
Punkte Reaktionen
1
Erfolgspunkte
28
AW: Ubacivanje emulatora i pluginova

Pozdrav svima
Imao bih jedno pitanje vezano za ovu temu.
Imam dream 500s kineza sa gemini image-om 4.0.0 i nmogu da nadjem VLC fail (VLC fix ili tako nekako nni sam neznam kako se zove) kojji se ubacuje u resiver da bih mogao streemensa resivera na comp.VLC sam instalirao prema uputama ali ne idecak ni na WI ne dobivam sliku.Konekcija postpji izmedju res. i copm.
Jeli problem u image-u ili to sto nisam instalirao taj fail(VLC fix ili tako nekako).
Ako neko moze pomoci bio bih zahvalan

pozdrav
 
Oben