Aktuelles
Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Svjetsko Prvenstvo 2010 u Africi

• Ersteller Ersteller Gelöschtes Mitglied 28752
  • Erstellt am Erstellt am
    Nobody is reading this thread right now.
AW: Svjetsko Prvenstvo 2010 u Africi

Lipi: "Ja sam jedini krivac", Apenini u šoku...

Selektor odmah preuzeo odgovornost za neuspeh, kaže da je loše pripremio ekipu. Mediji u šoku, još nema "pljuvačkih" reakcija...
IMG RemovedVeliki Marćelo Lipi samo što nije zaplakao na konferenciji za štampu. Četiri godihe nakon trijumfa u Berlinu, Italija posramljena ide kući.

"Ne dirajte igrače, krivica je moja. Loše sam pripremio ekipu i preuzimam svu odgovornost", izjavio je Lipi.

Inače, na Apeninima neverica, ulice na kojima su Italijani gledali mečeve su se ispraznile, još je rano za analizu.

Međutim, "Korijere dela Sera" piše da se ovakav rasplet mogao očekivati, da su bili u zabludi, a "Gazeta" je poraz nazvala najgorim u istoriji, gorim i od 1966. kada su "Azuri" eliminisani od Severne Koreje.

Džejmi Rednap: "Sad je red na Runija"

Bivši engleski reprezentativac veruje da je pitanje trenutka kada će Runi zablistati u dresu reprezentacije.
IMG RemovedRuni u grupnoj fazi takmičenja nije uspeo da se upiše u listu strelaca, a posle utakmice sa Alžirom je izgledao poprilično rastrojeno. Međutim, posle pobede nad Slovenijom od 1:0, sve je izgledalo nekako drugačije.
Englezi će se u osmini finala sastati sa Nemačkom, a Rednep veruje da je došlo vreme da Runi zablista.
"Ljudi su počeli da pričaju da Runi sedne na klupu. To su gluposti, Runi nikada ne može da ispadne iz ovog tima", rekao je Rednep.
"Sve može da se promeni u sekundi kada je u pitanju ovaj i napadač, a ja mislim da će se to desiti u narednoj utakmici", nastavio je.
"Uskoliko pokaže samo delić onoga što poseduje, igra našeg tima će biti na visokom nivou", dodao je.

Drogba: "Moramo da napadnemo Severnu Koreju"

Slonovi svesni da moraju da izrešetaju gol protivnika.
IMG RemovedDidije Drogba je izjavio da njegov tim mora da napadne Severnu Koreju svim snagama, kako bi sačuvao nadu za prolaz u naredni krug takmičenja.
Čak i u slučaju poraza Portugala od Brazila, mala pobeda nad Severnom Korejom ne bi ništa značila Slonovima.
"Biće teško izboriti plasman u drugi krug takmičenja, pogotovo kad to više ne zavisi samo od nas", rekao je Drogba.
Njegov saigrač Kolo Ture se složio sa Drogbom.
"Moramo da koristimo svaku priliku koja nam se ukaže. Ne smemo da dozvolimo da se ponovi utakmica sa Brazilom", rekao je Ture.

Paragvajci u laganom ritmu do osmine finala

Paragvaj sa prvog mesta iz Grupe F ide u osminu finala, pošto je u meču trećeg kola remizirao sa Novim Zelandom - 0:0.
IMG RemovedUtakmica se igra na stadionu Piter Mokaba u Polokvanu. Miran početak, prvi pokušaj imali su Novozelanđani preko Šmelca, koji je bio neprecizan.

Zatim kontrolu igre preuzimaju Paragvajci, imali su nekoliko pokušaja preko Kanize i Kaseresa, ali posle pola sata igre golova i dalje nema.

IMG RemovedNi ostatak prvog poluvremena nije bilo mnogo zanimljivije. Inicijativa Paragvajaca, ali bez neke velike želje da se što pre dođe do gola.

Ni početak drugog poluvremena ne donosi ništa novo, slab tempo, nezanimljiva igra. Slično je i u većem delu drugog poluvremena, par prilika za Paragvajce, ali do kraja nije bilo golova.

Paragvaj tako kao prvoplasirani ide u osminu finala. Iako su eliminisani, Novozelanđani svakako zadovoljni odlaze iz Južne Afrike, ostvarili su tri remija i završili na tabeli ispred odlazećeg prvaka sveta Italije, koja je eliminisana posle poraza od Slovačke rezultatom 3:2.

Kapelo dozvolio Englezima pivo

Selektor Engleske Fabio Kapelo dozvolio je svojim igračima dap red meč sa Slovenijom piju pivo.
"Dozvolio sam igračima da piju pivo pre meča. Možete da ih pitate. Želeo sam da promenim nešto da malo opustim atmosferu u timu. Bio je to važan meč za nas i želeo sam da u njega uđu maksimalno motivisani. Promena u mom stavu je urodila plodom", rekao je Kapelo tim povodom.

Navijači Novog Zelanda "uposlili" policiju u JAR

Du musst angemeldet sein, um Bilder zu sehen.

Policija se sukobila sa navijačima Novog Zelanda, pošto su odigrali poslednji meč na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Južnoj Africi. Novi Zelend nije uspeo da se plasira među 16 najboljih ekipa na SP, pošto je odigrao 0:0 sa Paragvajem, ali su navijači bili srećni zbog trećeg boda na takmičenju. Policija se sukobila sa navijačima kada su napuštali prostor oko stadiona, međutim, sve je prošlo bez većih incidenata.

GRUPA E: Majstorije Japanaca, maksimalni Holanđani (POLUVREME)

Du musst angemeldet sein, um Bilder zu sehen.

Odlučujuća utakmica za drugo mesto u Grupi E, duel Japana i Danske, u prvom poluvremenu je protekla u znaku majstora iz zemlje “izlazećeg sunca”. Japanci, naime, posle 45 minuta, prelepim golovima iz “slobodnjaka”, prvo Honde, a zatim i Enda, imaju opipljivu prednost od 2:0 i nalaze se nadomak plasmana u osminu finala gde ih čeka Paragvaj.

Danci se nalaze u gotovo bezizlaznoj poziciji, s obzirom na to da su im za plasman u nokaut fazu sada neophodna tri gola!

Iako su Danci imali više vremena loptu u posedu, japanski reprezentativci su od starta, ipak, pokazali više želje da postignu gol. Prilike agilnog Macuija u 16. minutu, te Hasebea nedugo zatim, obe vrlo povoljne, bile su uvertira onome što će uslediti ubrzo i što će silno obradovati “samuraje”.

Zimska akvizicija moskovskog CSKA, Keisuke Honda, u 17. minutu demonstrirao je razoran, ali i precizan udarac. On je sa preko 25 metara, iskosa sa leve strane, prebacio “živi zid”, lopta je “lelujajući” poput dirigovanog projektila prevarila Sorensena i smestila se u mreži. Sjajan gol, doduše, “džabulani” je i ovog puta pokazao svoj “nepredvidiv karakter”.

Drugi gol Japanci su postigli na isti način - iz prekida. U 30. minutu Danci su očekivali ponovo pokušaj Honde, koji je uzeo zalet, ali je Endo majstorski potkopao loptu, koja je zaobišla “živi zid” i “legla” u donjem levom uglu nemoćnog Sorensena.

U isto vreme, u Kejp Taunu, Holandija je rutinski odradila prvi deo igre protiv otpisanog Kameruna. “Lale” posle prvih 45 minuta, golom robina Van Persija, vode rezultatom 1:0 i na dobrom su putu da takmičenje u grupi završe sa sve tri pobede.

Kamerunci, sa sruge strane, imaju još 45 minuta da eventualno izjednače i tako ne dozvole da budu jedina selekcija na ovm SP bez osvojenog boda.
DANSKA - JAPAN 0:2

STADION: Rojal Bejfokeng, Rustenburg
SUDIJA: Džerom Dejmon (Južna Afrika)
STRELCI: Honda 17’, Endo 30’
ŽUTI KARTONI: Nagamoto, Endo, Kroldrup

DANSKA (4-2-3-1): Sorensen - Jakobsen, Ager, Kroldrup, S. Poulsen - K. Poulsen, Jorgensen (od 34. J .Poulsen)- Romedal, Tomason, Kalenberg - Bendtner. SELEKTOR: Morten Olsen

JAPAN (4-1-4-1): Kavašima - Komano, Nakazava, Tulio, Nagamoto - Abe - Hasebe, Macui, Endo, Okubo - Honda. SELEKTOR: Takeši Okada.

KAMERUN - HOLANDIJA 0:1

STADION: Grin Point, Kejp Taun
SUDIJA: Pablo Poco (Čile)
STRELCI: Van Persi 35’
ŽUTI KARTONI: N’Kolu, Kajt

KAMERUN (4-4-2): Hamidu - Žeremi, N’Kolu, M’Bia, Asu - Ekoto - Makun, Song, N’Guemo, Bong - Čupo - Moting, Eto. SELEKTOR: Pol Le Gven

HOLANDIJA (4-2-3-1): Stekelenburg - Bulahruz, Hejtinga, Metijsen, Van Bronhorst - De Jong, Van Bomel - Kajt, Snajder, Van Der Vart - Van Persi. SELEKTOR: Bert Van Marvijk.

Vuvuzela kao hladno oružje...

Pravljanje buke nije sve što može jedna vuvuzela.
IMG RemovedJedan iznervirani navijač nemačke reprezentacije je, nakon utakmice sa Ganom, koju su Nemci dobili 1:0, vuvuzelom udario policajca koji je usmeravao vozila oko grupe navijača.
"Kada se policajac okrenuo ka dvadesetogodišnjem mladiću, on je počeo da ga udara vuvuzelom u glavu", stoji u izveštaju policije.
Bilo je potrebno tri čoveka da smire pomahnitalog mladića sa vuvuzelom u ruci, dok je policajac je zadobio povrede glave.

Van Persi: "Možemo do trona"

Holanđanima nakon perfektnog učinka u prvoj fazi porasli apetiti.
IMG RemovedReprezentacija Holandije je juče savladala Kamerun 2:1 i tako je nastavila sa stoprocentnim učinkom na SP. Van Persi je bio jedan od najboljih igrača na terenu.
"Zaista je dobro što sam uspeo da postignem svoj gol prvenac na SP. Međutim, još više me raduje igra celog tima. Nisam bio zadovoljan svojom igrom u prva dva meča, ali sada sam dosta dobio na samopouzdanju", rekao je van Persi.
"Iako imamo stoprocentni učinak u prvoj fazi, moramo još da poboljšamo igru. Ja se nadam da ćemo mi obeležiti ovo SP. Većina mojih saigrača ima dva ili tri ovakva turnira iza sebe, tako da se nadam da možemo do trona", nastavio je.
"Utakmica sa Slovačkom će biti veoma teška. Pratio sam njihove utakmice u grupnoj fazi i neverovatno je kako su savladali Italiju", dodao je.

Keiroš: "Nema kalkulacija, želimo pobedu"

Portugalski trener uverava da će njegovi igrači učiniti sve kako bi pobedili Brazil i u osminu finala otišli sa prvog mesta u grupi.
IMG RemovedPortugalcima je dovoljan bod kako bi osigurali plasman u narednu fazu takmičenja.
"Igramo protiv najbolje ekipe na svetu. Oni su odlično organizovani, imaju veoma kvalitetne igrače i igraju čvrsto", rekao je Keiroš.
"Mislim da će ovo biti teška utakmica za oba tima. Sa druge strane, ekipa Brazila je obezbedila plasman u osminu finala, a nama je potreban bod da to učinimo. Pokušaćemo da im nametnemo naš ritam igre. Dovoljan nam je remi, ali želimo pobedu svakako", nastavio je.
Iako se u timu Brazila neće naći Kaka, Keiroš uverava da je Brazil veoma opasan i bez njega.
"Ključni igrači su Robinjo, Luis Fabijano i Kaka. Nas interesuje samo ko će zameniti Kaku. Moraćemo da pokažemo sve što znamo kako bi savladali Brazil", dodao je.
Iako mu preti suspenzija ukoliko dobije još jedan žuti karton u narednom meču, Ronaldo će se ipak naći u startnoj postavi Portugalaca.

Ko je jači - Saifi ili novinarka?

Rafik Saifi ošamario jednu novinarku posle poraza od SAD. Ni ona mu nije ostala dužna, izgleda da ima jak udarac...
IMG RemovedAlžir se porazom od Sjedinjenih Država oprostio od Mondijala, a isti je posebno teško pao Rafiku Saifiju.

Saifi je prolazio kroz svitu novinara i kamermana, kada je ugledao Asmu Halimi i odlučio da je udari. Ona mu je uzvratila udarac, prilikom kog mu je razbila usnu. Njih dvoje su izgleda imali neraščišćene račune pošto je Halimi u jednom od prethodnih članaka kritikovala njegove igre.

"Ništa mu nisam rekla a on je došao do mene i udario me. Pa sam mu ja vratila. Pre toga mu ništa nisam rekla," rekla je Asma Halimi, novinarka alžirskog magazina "Competition".

Rafik Saifi će za ovaj postupak odgovarati ispred FIFA i svog nacionalnog saveza.

Kazna za Severnu Koreju - prinudni rad?

Severna Koreja ponižena od strane Portugala. Igrači bi za kaznu mogli da budu poslati da rade u rudnicima.
IMG RemovedUprkos dobroj igri na meču protiv Brazila, simpatični Korejanci nisu uspeli da izdrže na meču sa Portugalom pa su ispraćeni sa sedam komada u mreži. Najveći problem je što je to bila prva utakmica reprezentacije ikada koja je prenošena uživo.

Sada svi očekuju da čuju za kakve će se kazne odlučiti duhovni vođa ove zemlje, Kim Jong-Il.

"Igrači i selektor će biti nagrađeni sa velikim kućama ukoliko pobede. Ali moraće da se iskupe za poraz tako što će raditi u rudnicima uglja," rekao je bivši selektor, Mun Ki-Nam.

Međutim, sadašnji selektor, Kim-Jong Hun ne misli da će igrači biti kažnjeni.

"Nismo uspeli da ispunimo cilj. Želim da se zbog ovoga izvinim našem narodu. Ne mislim da ćemo biti kažnjeni."

Šta se desilo sa engleskim huliganima?

Englezi se muče na terenima u Južnoj Africi ali njihovi navijači više ne prave probleme na putovanjima.
IMG RemovedSvi su oduševljeni ponašanjem navijača Engleske u Južnoj Africi, pa se slika o njima polako menja.

"To je stvarno neverovatno. Nije bilo apsolutno nikakvih problema. Navijači Engleske su pravi ambasadori svoje zemlje. Mi smo oduševljeni," rekao je Endi Holt, šef grupe od 12 britanskih policajaca, koji pomažu svojim južnoafričkim kolegama.

On je dodao da se slika o prosečnom engleskom navijaču dosta promenila u poslednjih deset godina zahvaljujući merama preduzetim protiv huliganizma.

"To se nije desilo slučajno. Desio se kulturni zaokret među navijačima engleske reprezentacije. Ono čemu smo svedoci je da oni koji predstavljaju rizik za pravljenje nereda ostaju kući zahvaljujući primeni fudbalskih zabrana," rekao je Holt govoreći o grupi od 3,143 navijača, kojima je zabranjeno da putuju za vreme trajanja turnira.

Šon Nevit iz Lutona, na odmoru sa ženom i trojicom sinova, kaže da su oni iskombinovali svoj letnji odmor sa Svetskim Prvenstvom.

"To je prelepa zemlja i ovo je sjajno iskustvo za moje dečake. Dobrodošlica je bila fenomenalna. Nije bilo nikakvih problema, ali nikada ih i nema."

Sukob Novozelanđana sa policijom

Igrači i navijači Novog Zelanda se sukobili sa obezbeđenjem nakon utakmice sa Paragvajem.
IMG RemovedPosle meča sa Paragvajem, navijači Novog Zelanda su ostali oko pola sata na tribinama, pevajući pesme pre nego što ih je načelnik lokalne policije zamolio da napuste stadion.

Oko 50 pripadnika žandarmerije je upalo na tribine i pokušalo da se obračuna sa navijačima a ne zna se šta je izazvalo ovako oštru reakciju policije.

Portparol policije, Motlafela Mojapelo je izjavio da nije bilo nikakvih incidenata i da je "policija otpratila navijače do centra grada bez problema".

Pre toga, igrači Novog Zelanda su se sukobili sa obezbeđenjem i zvaničnicima FIFA, koji im nisu dopustili da radost podele sa svojim najdražima.

"Nisu hteli da me puste da odem do svojih roditelja. Morao sam da razgrnem nekoliko njih. Postalo je malo oštro. Jedan od zvaničnika FIFA je rekao da me puste pa sam na kraju prošao," rekao je Tomi Smit.

Smit se vratio na teren sa slikom svog nećaka, Harija.

"Moja majka je mahala slikom na svakoj utakmici. Želela je da je potpišem. Još uvek ga nisam upoznao, rođen je nakon što sam ja otišao. Idem pravo tamo čim se vratim u Englesku."

U Nigeriji i Parlament raspravlja o neuspehu "Super Orlova"

Nigerija razočarala na Svetskom Prvenstvu. Nacionalno Veće ove zemlje traži odgovore.
IMG RemovedNacionalno Veće Nigerije će pokrenuti istragu u pokušaju da se otarasi korumpiranih činovnika u Fudbalskom savezu ove zemlje, posle neuspeha na Mondijalu u Južnoj Africi.

Predsednik komiteta za sport, Gbenga Elegbeleje je potvrdio da je posle neuspeha reprezentacije na Svetskom Prvenstvu neophodno ispitati funkcionisanje Fudbalskog saveza Nigerije.

On je pohvalio borbeni duh Crnih Zvezda Gane, koje seu ponele nade Afrike u osminu finala, rekavši da je Gana došla do druge runde takmičenja zato što nije išla prečicom kada je Svetsko Prvenstvo u pitanju.

Besni članovi parlamenta koji su išli u Južnu Afriku da inspirišu Super Orlove na ovom takmičenju, kažu da je Nigerija osramoćena putem fudbala i da zbog toga ova zemlja mora da počne pripreme za oporavak sporta u Nigeriji.

Zurück
Oben