Pocetnik DB 500S, Clone

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von kisisev, 30. Oktober 2010.

  1. kisisev
    Offline

    kisisev Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    11. Juli 2009
    Beiträge:
    99
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    8
    Beruf:
    Elektriker
    Ort:
    Zurich
    Pozdrav raja...
    Dobio sam db 500s pa sam odlucio da ga aktiviram za CS!
    Pa bi mi trebalo malo vijetra u ledja da sve to pokrenem,
    Novi sam u ovome!
    Vidio sam upute na forumu ovde,tako da sam instalirao sve sto mi treba,nadam se!
    Resiever je nov,neraspakiran jos,kupio ga na DEB-shop!
    Tako da neznam sta je u njemu!
    Uzeo sam i onaj adapter RS 232 to usb,citao sam na forumu da tako mogu spojit dream sa laptopom,posto je u mene laptop!
    E sad,na tom kablu mi je muski izlaz kao i na resieveru,
    Pa me zanima kako to mogu rijesit!dali jos neki adapter trebam ili drugi rs 232 to usb sa zenskim izlazom?
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. Kinez
    Offline

    Kinez Ist oft hier

    Registriert:
    21. Oktober 2009
    Beiträge:
    131
    Zustimmungen:
    31
    Punkte für Erfolge:
    28
    Ort:
    NRW
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    Jos ti treba "null modem" kabal ali u nikom slucaju normalni "serial" kabal i sve ce da pase sto se tice prikljucaka.
     
    #2
  4. kisisev
    Offline

    kisisev Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    11. Juli 2009
    Beiträge:
    99
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    8
    Beruf:
    Elektriker
    Ort:
    Zurich
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    A kako izgleda nullmodem kabal,ako moze slika ili link!
    Hvala na pomoci!!
     
    #3
  5. narog_n
    Offline

    narog_n Best Member

    Registriert:
    12. September 2009
    Beiträge:
    1.125
    Zustimmungen:
    590
    Punkte für Erfolge:
    113
    Geschlecht:
    männlich
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    evo ti

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

    za nullmodem kabal. evo ti i slika. pozdrav.
     
    #4
  6. kisisev
    Offline

    kisisev Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    11. Juli 2009
    Beiträge:
    99
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    8
    Beruf:
    Elektriker
    Ort:
    Zurich
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    dali mi mozete rec koja je razlika izmedju seriell i nullmodem kabla da se slucajno ne bih zeznuo u kupnji istog!
    jer dok trazim na netu na svakom pise nullmodem kabal seriell pa me to buni ;)
     
    #5
  7. umago
    Offline

    umago Freak

    Registriert:
    1. Januar 2009
    Beiträge:
    259
    Zustimmungen:
    37
    Punkte für Erfolge:
    28
    Ort:
    Stuttgart
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone


    nullmodem kabel ti treba.
     
    #6
  8. goran333
    Offline

    goran333 Hacker

    Registriert:
    23. Februar 2009
    Beiträge:
    412
    Zustimmungen:
    460
    Punkte für Erfolge:
    63
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    @ kisisev

    neznam zasto ti treba taj nullmodemkabel ???

    mozes sve da sredis i sa netzwerk-kabel !!

    sto se tice novo image i sve ostalo !!!


    cao
     
    #7
  9. kisisev
    Offline

    kisisev Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    11. Juli 2009
    Beiträge:
    99
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    8
    Beruf:
    Elektriker
    Ort:
    Zurich
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    Na koji nacin mislis sa Netzwerk kablom?
    Ako moze malo objasnjenje?
    Hvala svakako
     
    #8
  10. Borko23
    Offline

    Borko23 VIP

    Registriert:
    8. März 2009
    Beiträge:
    5.832
    Zustimmungen:
    5.021
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    Ovde je to vrlo dobro objasnjeno

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

     
    #9
  11. kisisev
    Offline

    kisisev Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    11. Juli 2009
    Beiträge:
    99
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    8
    Beruf:
    Elektriker
    Ort:
    Zurich
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    Da to sam citao,zar mogu gemini ubacit bez rs 232 kabla,i seting listu??!
    Hvala
     
    #10
  12. Borko23
    Offline

    Borko23 VIP

    Registriert:
    8. März 2009
    Beiträge:
    5.832
    Zustimmungen:
    5.021
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    Seting listu ubacujes preko netzwerk. Image mozes isto, ali ja to radim sa rs kabelom, mnogi tvrde da je to 100% sigurnije. Zna da se i po neki mali detalj zagubi.
     
    #11
  13. goran333
    Offline

    goran333 Hacker

    Registriert:
    23. Februar 2009
    Beiträge:
    412
    Zustimmungen:
    460
    Punkte für Erfolge:
    63
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    ja radim samo sa netzwerkabel

    i meni je bilo uvek ok i za neki 2 min. je sve gotovo !!
    ne poznajem razlog zasto je bolje ili sigurnije sa rs kabel..
    i sa rs kabel traje duze i pc mora imati com port ..
    a neki novi pc vise nemaju comport..


    cao
     
    #12
  14. kisisev
    Offline

    kisisev Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    11. Juli 2009
    Beiträge:
    99
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    8
    Beruf:
    Elektriker
    Ort:
    Zurich
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    Koji je zadnji gemini,hvala puno na informacijam!
     
    #13
  15. narog_n
    Offline

    narog_n Best Member

    Registriert:
    12. September 2009
    Beiträge:
    1.125
    Zustimmungen:
    590
    Punkte für Erfolge:
    113
    Geschlecht:
    männlich
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    zadnji gemini za DM500s je 4.7 koji mozes ovde skinit

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

     
    #14
  16. Kinez
    Offline

    Kinez Ist oft hier

    Registriert:
    21. Oktober 2009
    Beiträge:
    131
    Zustimmungen:
    31
    Punkte für Erfolge:
    28
    Ort:
    NRW
    AW: Pocetnik DB 500S, Clone

    Da jos malo objasnim , Serial i Nullmodem ili kako ga jos zovu ja mislim Patch kabal i trebalo bi da su opticki ist ali se razlikuju u tome sto su neke zice promjenjene i ne nalaze se na istim polovima tako da vjerovatno nebi mogao dobiti signal tj. spoj prema boksu.
    I ja sam cuo da je sigurnije preko Nullmodem kabla sto sam uvjek i radio sa starim Humax-om ali ni ja vise nemam zivaca da cekam sat vremena pa isto radim preko Netzwerk. Posto imam sada i Wlan adapter na njemu radim cak i preko toga i funkcionise, jer bitno je da prebaci podatke i tek kad su svi na internoj memoriji onda DM pocinje da se flashuje.
     
    Zuletzt bearbeitet: 31. Oktober 2010
    #15

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.