Nemogu se spoiti na DM 500!!

Dieses Thema im Forum "Dreambox" wurde erstellt von kontilo, 22. März 2011.

  1. kontilo
    Offline

    kontilo Newbie

    Registriert:
    9. Februar 2010
    Beiträge:
    23
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    Spojen sam na router ali nemogu na Dreambox pise mi ERROR 10057 in function Send Socket is not connected.

    Dali ima neko resenje.

    Pozzz
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. narog_n
    Offline

    narog_n VIP

    Registriert:
    12. September 2009
    Beiträge:
    1.125
    Zustimmungen:
    590
    Punkte für Erfolge:
    113
    Geschlecht:
    männlich
    AW: Nemogu se spoiti na DM 500!!

    provjeri dali ti je na reciveru aktiviran DHCP, i provjeri dali tvoj ruter uopste podrzava DHCP.
     
    #2
  4. kontilo
    Offline

    kontilo Newbie

    Registriert:
    9. Februar 2010
    Beiträge:
    23
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: Nemogu se spoiti na DM 500!!

    Kako to mogu da provjerim, dali mi mozes objasniti. Pozdrav
     
    #3
  5. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.373
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: Nemogu se spoiti na DM 500!!

    deti nama napisi prvo preko kojeg Programa se pokusavas da spojis na Dm..mozda tu lezi Zec..
     
    #4
  6. kontilo
    Offline

    kontilo Newbie

    Registriert:
    9. Februar 2010
    Beiträge:
    23
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: Nemogu se spoiti na DM 500!!

    Skino sam dcc282, naso sam ga na google...
     
    #5
  7. Dalma
    Offline

    Dalma Freak

    Registriert:
    26. Januar 2009
    Beiträge:
    235
    Zustimmungen:
    9
    Punkte für Erfolge:
    18
    AW: Nemogu se spoiti na DM 500!!

    Pogledaj na
    -Menü
    -Einstellungen
    -Expeten
    -Netzwerk/Komunikation

    dali si spojen sa routerom
    ili u routeru pogledaj koju ti je adressu dao
     
    #6
  8. kontilo
    Offline

    kontilo Newbie

    Registriert:
    9. Februar 2010
    Beiträge:
    23
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: Nemogu se spoiti na DM 500!!

    Ovako mi trenutno pokazuje na DM i na pc-u!!!
    Kommunikation/ Netzwerk
    [​IMG]


    Ovo mi pokazuje kada se spajam preko pc-a
    [​IMG]
     
    #7
  9. narog_n
    Offline

    narog_n VIP

    Registriert:
    12. September 2009
    Beiträge:
    1.125
    Zustimmungen:
    590
    Punkte für Erfolge:
    113
    Geschlecht:
    männlich
    AW: Nemogu se spoiti na DM 500!!

    Ovo na dreamboxu sto pise DHCP tu moras stavit kvakicu, pa onda Speichern i onda samo restartas reciver i onda bi se trebao moc spojit. Nakon restarta pogledaj koji ti je ruter dodjelio IP adresu i onda to uneses u DCC ispod slike od recivera i onda na Reconnect i onda bi to trebalo bit to.:thank_you:
     
    #8
  10. kontilo
    Offline

    kontilo Newbie

    Registriert:
    9. Februar 2010
    Beiträge:
    23
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: Nemogu se spoiti na DM 500!!

    Dali u routera i dm mora biti ista ip adressa ili ??? Sta ti znaci DCC!!!
     
    #9
  11. kontilo
    Offline

    kontilo Newbie

    Registriert:
    9. Februar 2010
    Beiträge:
    23
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: Nemogu se spoiti na DM 500!!

    Sve sam uradio kako treba ali sada mi izbaciva sledece

    Bootmanager: not found.
    Telnet Disconnected
    Telnet login incorrect!
     
    #10
  12. narog_n
    Offline

    narog_n VIP

    Registriert:
    12. September 2009
    Beiträge:
    1.125
    Zustimmungen:
    590
    Punkte für Erfolge:
    113
    Geschlecht:
    männlich
    AW: Nemogu se spoiti na DM 500!!

    evo kako kod mene na DM600 izgledaju postavke, aktiviran je DHCP i reciver je automatski dobio IP adresu. koje ti je marke router????

    [​IMG]
     
    #11
  13. kontilo
    Offline

    kontilo Newbie

    Registriert:
    9. Februar 2010
    Beiträge:
    23
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    Imam inace dva DM boxa na jednom sam se spoijo ali on mi radi kako treba a ovaj drugi sam uradio sve kako si reko ubacio sam ip koju mi je dodjelio routher. Routher je D-Link!! E sada mi izbacuje sledece
    Telnet Connected
    FTP Connected

    Bootmanager: not found.
    Telnet Disconnected
    Telnet login incorrect!

    ???
     
    Zuletzt bearbeitet: 27. März 2011
    #12
  14. kontilo
    Offline

    kontilo Newbie

    Registriert:
    9. Februar 2010
    Beiträge:
    23
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    slika.........
     
    Zuletzt von einem Moderator bearbeitet: 28. März 2011
    #13
  15. ivek75
    Offline

    ivek75 Hacker

    Registriert:
    19. August 2008
    Beiträge:
    389
    Zustimmungen:
    269
    Punkte für Erfolge:
    63
    Beruf:
    koch
    Ort:
    GERMANY
    AW: Nemogu se spoiti na DM 500!!

    Do tu izgleda sve u redu samo
    Namenserver mora biti isti kao gateway.
    a u DCC ovako:
    user:root
    Passwort:dreambox
    tako bi moralo ici
     
    #14
  16. Dalma
    Offline

    Dalma Freak

    Registriert:
    26. Januar 2009
    Beiträge:
    235
    Zustimmungen:
    9
    Punkte für Erfolge:
    18
    AW: Nemogu se spoiti na DM 500!!

    To ti znaci da ti 100% lozinka nije u redu.
    ako je neko prominio nista ti ne priostaje nego stavit novu image
     
    #15

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.