pozdrav ,
imam 500hdd clone i system mi je pao znaci zakoci na booten,hocu da instaliram novi image preko browsera ga nadjem i kad pritisnem flashen traje neopisivo dugo ali nista se dogadja a image je TSimage_3.0_OE-2.0-dm500hd-ramiMAHER da li je mozda do imiga ili neko mozda zna u cumu je problem.
sa ovim imageom sa foruma pokazuje mi stalno wrong image ali karta koja se unutra nalazi je ferari.
probao sam sa mini usb i netzwerk kablom bootloader flashen ok ali image nema sanse
pomoc
- - - - - - - - - -
https://www.digital-eliteboard.com/241768-anleitung-1-wie-flashe-ich-eine-clone.html?241768-Anleitung-1-Wie-Flashe-ich-eine-Clone=
ovo je image koji sam koristio
Ali mora image da bude od ferrari znaci nemoze da uzmes image od sim2.1 pa da ubacis unutra. Ili image ne valja ili bootloader i flesuj preko kabla. Pozz
Spakuj ga direktno u tmp ili u var/tmp, ako ne ide javi se da ti dam gotov cam da ubacis bez raspakovavanja.
Ali pazi sa imidzima jer mijesas 500 i 800.
Servus lega,
moze jedno pitanje, bolje receno molba?
Dobio sam Dreambox 500 HD (Clone ili original-nepoznato) sa vec instaliranim Image newnigma2 na kojem je momentalno jedini EMU: OScam rc 1.10 # 6089
moj problem: ja trebam cccam .
ne kuzim se bas u ove stvari i da ne bih puno prckao po box-u i pobrkao sve loncice zamolio bih te da, ako mozes i meni poslati gotov cccam bez da moram raspakirati.