Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Zanimljive novosti

Dieses Thema im Forum "Ostalo" wurde erstellt von Borko23, 17. März 2013.

 1. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  [h=2]Ne prozivajte boksere jer vam mogu doći na vrata[/h]Engleski bokser Kurtis Vudhaus rešio je problem "prozivki" preko interneta tako što je odlučio da dodje na vrata čoveka koji ga je vredjao na Tviteru.  Vudhaus je u petak kontroverzno izgubio titulu prvaka Engleske u superlakoj kategoriji od Šejna Singltona na poene.

  Posle poraza je na Tviteru napisao da daje "srce i dušu boksu" koji mu je zbog toga "slomio srce". To je dočekao korisnik @jimmyob88 i počeo da ga vredja i proziva. Navodno to traje mesecima.

  Kako prenose lokalni mediji, Vudhaus je ponudio 1.000 funti onome ko pronadje adresu tog korisnika koji je u internet žargonu "trolovao" boksera. Uz pomoć drugih korisnika Tvitera, ispostavilo se da "trol" živi samo 17 milja od Vudhausa, nekadašnjeg fudbalera Hala, koji je ostavio fudbal da bi prešao na boks.

  Ovaj 33-godišnji bokser je seo u auto i dovezao se u ulicu, postavivši na Tviter fotografiju table uz poruku: "neka mi neko kaže broj da ne bih išao od vrata do vrata", a "trolu" je poručio da ga čeka u ulici.

  Sve to vreme se Džimjob izvinjavao i govorio da je u pitanju šala i bezazlena pošalica i počeo da se izvinjava Vudhausu. Posle izvesnog vremena bokser je odlučio da se vrati kući.

  Nakon što je priča izašla u javnost, podršku sportisti poslali su nekadašnji i sadašnji bokser Lenoks Luis, zatim političar i nekadašnji bokser Džon Preskot, kao i fudbaler Džoi Barton, koji je napisao: "Ne podržavam nasilje, ali umirem od smeha na ovo što je Vudhaus uradio".

  - - - - - - - - - -

  [h=2]Istraživanje: Svakim klikom na miša gubimo 1,42 kalorije[/h]
  [​IMG]

  Nema uzaludnog napora, tvrdi jedan japanski istraživač koji je otkrio da se i pomoću kompjuterskog miša može smršati.U knjizi "Convert Anything to Calories" (Pretvorite sve u kalorije), koja je nedavno objavljena u Japanu, on navodi da svakim klikom na miša gubimo 1,42 kalorije.Ovaj rezultat je dobio na osnovu prosečne veličine i težine kažiprsta i snage potrebne da se on pokrene.On je izračunao da u proseku trošimo 16,7 mikromola ATP (Adenozin trifosfat, molekul koji transportuje energiju unutar ćelija) da bismo pomerili gram mišića u sekundi. S obzirom da zbir mišića, potrebnih da se kažiprst savije, iznosi 11,7 grama, prilikom klika na miša potrošimo 195 mikromola ATP ili 1,42 kalirije (jedan mol ATP sadrži 7,3 kalorije).Dakle, ako dovoljno energično klikate, masni hamburger koji ste malo pre pojeli sagorećete "za čas" sa 350.000 pritisaka na miša.
   
  #1
 2. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  AW: Zanimljive novosti

  [h=2]Kina proizvede 80 milijardi štapića za jelo godišnje[/h]

  [​IMG]

  Kina proizvede godišnje oko 80 milijardi jednokratnih štapića kao pribor za jelo, obelodanio je jedan kineski poslanik, koji je pozvao svoje sunarodnike da promene navike i time doprinesu zaštiti kineskih šuma, prenosi agencija Sinhua. "Moramo da promenimo navike i podstaknemo ljude da koriste vlastiti pribor za jelo", izjavio je poslanik Bo Guangsin koji je, takođe, i predsednik državne kompanije iz oblasti šumarstva. Obraćajući se na godišnjoj sednici kineskog nacionalnog parlamenta, on je istakao da je za proizvodnju štapića za jednokratnu upotrebu potrebno svake godine poseći 20 miliona stabala. Kao ilustraciju, Bo je rekao da bi se sa godišnjom proizvodnjom štapića, čija je standardna dužina 20 centimenatar, pekinški centralni trg Tjenanmen mogao prekriti 360 puta. Kina je najveći uvoznik drveta na svetu. Godine 2006, vlada je uvela taksu od 5 odsto na jednokratne štapiće i parkete kako bi smanjila rasipanje ove sirovine.
   
  #2
 3. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  AW: Zanimljive novosti

  [h=2]Turski par sinu dao ime Mesi[/h]
  [​IMG]

  Jedan turski bračni par Rafet i Nurgul Čečen dao je ime novorođenom sinu Ali Umut Mesi po napadaču Barselone Argentincu Lionelu Mesiju, prenose danas turski mediji."Obećao sam sebi da će mi se sin zvati po fudbaleru koji je primer tehničkog znanja, inteligencije i posvećenosti", rekao je srećni otac Rafet .On je napomenuo da upravo Mesi poseduje sve te kvalitete."Pratim Mesija i njegovu karijeru otkako je prvi put zaigrao za Barselonu. On je primer savršenog fudbalera", rekao je Rafet.

  - - - - - - - - - -

  [h=2]Otkaz heroju jer je slagao da je na bolovanju[/h]Pol Maršalsi (Paul Marshallsea), 62-godišnji Britanac koji se proslavio jer se rvao sa ajkulom da zaštiti kupače na plaži u Australiji, dobio je otkaz jer je u vreme svog herojskog dela bio na bolovanju, a otišao je u inostranstvo.


  Maršalsija je u januaru neko snimio kako se na plaži Kalundra kod Brizbejna rve sa ajkulom od gotovo dva metra kako bi je sprečio da napadne kupače, a snimak je postao senzacija na internetu.
  Ali herojska intervencija, koja je pretvorila Maršalsija u junaka interneta, privukla je pažnju njegovog poslodavca.
  Maršalsi je radio za dobrotvornu organizaciju Pent end Daulejs bojs end Grls klab (Pant and Dowlais Boys and Girls Club) sa sedištem u Velsu, a u aprilu prošle godine uzeo je bolovanje, rekavši da pati od stresa na poslu.
  Kako je Maršalsi ovih dana ispričao lokalnom sajtu za medije Vels Onlajn (WalesOnline), razlog za njegov odlazak na bolovanje je bilo nezadovoljstvo tretmanom na poslu, a lekar je bio taj koji ga je posavetovao da ode na odmor.
  Vels Onlajn je objavio i pismo dobrotvorne organizacije iz Velsa kojim je Maršalsiju saopšteno da je otpušten.
   
  #3
 4. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  AW: Zanimljive novosti

  [h=2]London: Otkrivena jama s telima iz doba "Crne smrti"[/h]


  Tokom iskopavanja na londonskoj podzemnoj železnici, radnici su otkrili jamu s telima ljudi, za koje se veruje da su umrli tokom epidemije kuge nazvane "Crna smrt". Zna se da su iskopavanja vršena na širem području Londona, ali tačna lokacija za sada nije otkrivena. U jami širokoj 5,5 metara, u blizini Čarterhaus skvera, pronađeno je 13 tela i pored njih grnčarija iz sredinje XIV veka. Analize će baciti svetlo na život tadašnjih stanovnika Londona, a DNK uzeta sa skeleta mogla bi da unapredi istraživanja i izdvoji bakteriju koja je izazvala kugu poznatu kao "Crna smrt". Čarterhaus skver nalazi se u oblasti koja je nekada bila van zidina Londona, a tada su je nazivali "ničija zemlja". Taj status, oblast Čarterhaus skvera izgubila je 1658. godine, preneo je BBC.Način na koji su skeleti postavljeni, u dva reda, ukazuje na datum s početka epidemije "Crne smtri", pre nego što se pretvorila u pandemiju. Poslednjih godina, pronađeno je više masovnih grobnica s telima iz tog perioda. Arheolozi će nastaviti iskopavanja, kako bi eventualno otkrili još posmrtnih ostataka ili predmeta iz ranijih perioda. Projekat radova na podzemnoj železnici podrazumeva postavljanje 118 kilometara duge pruge za brze linije, koja će povezivati 37 stanica širom Londona, a trebalo bi da bude pušten u rad 2018. godine.Pošto je reč o podzemnoj železnici, projekat je povezan i sa arheološkim istraživanjima.
   
  #4
  murati gefällt das.
 5. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  AW: Zanimljive novosti

  [h=2]Luksuzni zatvor u Berlinu[/h]

  [​IMG]
  Novi zatvor u Berlinu izazvao je žustru raspravu u Nemačkoj o tome koliko je "luksuza" dozvoljeno i primereno u kaznenim ustanovama, pošto novi zatvor "Heidering" odlikuju prostorije sa velikim prozorima i puno svetla, beli zidovi, svetlozeleni podovi i crvene fasade.Samo dvostruka metalna ograda sa bodljikavom žicom, visoka na nekim mestima i do šest metara, jasno ukazuje da nije reč o nekom školskom domu, nego o kaznenoj ustanovi, prenose mediji.Zatvor, koji je tek otvoren, u nekim medijima je vrlo brzo nazvan "luksuznom ćuzom"."Pojmovi luksuz i zatvor se međusobno isključuju. Naš zatvor nije srednjovjekovna tamnica, nego moderna berlinska kaznena ustanova", rekao je direktor zatvora Anke Stein.Pojedine ćelije u zatvoru nazivaju "zatvorskim sobama", jer imaju deset kvadratnih metara, što je nekoliko kvadrata više od minimuma.U Nemačkoj zatvorske ćelije ne smeju biti manje od sedam kvadrata, jer to vređa ljudsko dostojanstvo, a WC mora biti odvojen od prostora u kojima zatvorenici spavaju.
   
  #5
 6. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  AW: Zanimljive novosti

  Švajcarska: Kokošaka više nego stanovnika  [​IMG]

  Broj kokošaka u Švajcarskoj je u porastu i dostigao je 10 miliona u 2012, što predstavlja povećanje od pet odsto u odnosu na prethodnu godinu, objavio je švajcarski Savezni zavod za statistiku. Počev od 1996. švajcarska poljoprivreda beleži porast broja kokošaka za 60 odsto, dok je samo u 2006. došlo do privemenog smanjenja izazvanog ptičjim gripom, piše švajcarski list 24 sata. Sa 1,57 miliona grla, broj goveda se nije promenio u prošloj godini. Broj krava, koji je već četiri godine u padu zbog turbulencija na tržištu mleka, po prvi put je u prošloj godini porastao, za jedan odsto, na 707.700 grla. Broj svinja je opao za dva odšto, na 1,55 miliona, kao i broj ovaca, takođe za dva odsto, na 414.000. Suprotno, broj koza je porastao za jedan odsto, na 87.300, dok je broj konja u 2012. bio 56.700, što je pad od jedan odsto na godišnjem nivou.

  - - - - - - - - - -

  [h=2]Britanija: Simulirao srčani udar da ne bi platio račun[/h]

  [​IMG]
  Britanac Džeremi Hit je godinama simulirao srčani udar u restoranima kako bi izbegao plaćanje računa.Prema pisanju londonskog Telegrafa, 47-godišnji muškarac je svoju malu predstavu izveo nebrojeno puta tokom pet godina pre nego što je uhvaćen.Imao je običaj da nakon obilnog ručka i nekoliko pića "doživi" srčani udar za stolom. Osoblje restorana bi pozvalo hitnu pomoć koja bi ga odvezla u bolnicu gde bi lekari ustanovili da je s njim sve u savršenom redu.Hit je razotkriven zahvaljujući snimcima sigurnosnih kamerama koje su pokazale da je u istom danu "pretrpeo" dva srčana udara - bez posledica i bez plaćenog računa u restoranu.Nakon što je priznao krivicu, osuđen je na šest meseci zatvora.
   
  #6
 7. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  AW: Zanimljive novosti

  [h=2]Gejts ponudio 100.000 dolara tvorcu prezervativa budućnosti[/h]
  [​IMG]

  Multimilijarder Bil Gejts ponudio je 100.000 dolara (oko 77.000 evra) onome ko bude napravio prezervativ nove generacije, koji ne smanjuje zadovoljstvo tokom polnih odnosa i jednostavniji je za upotrebu, preneli su francuski mediji.Ponuda je veoma ozbiljna i ima za cilj povećanje upotrebe u svetu korišćenja tog načina kontracepcije, kako bi se pre svega smanjilo širenje virusa side.Inovator će morati da dostave model spreman za testiranje.Gejts, osnivač čuvene američke informatičke kompanije "Majkrosoft", bavi se od 2007. godine humanitarnim akcijama kroz fondaciju je osnovao sa svojom suprugom - "Bil i Melinda Gejts".On se nada da će tako uspeti da spreči širenje polno prenosivih bolesti, uključujući virus HIV, ali i smanji broj neželjenih trudnoća, širom sveta.
   
  #7
 8. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  AW: Zanimljive novosti

  VIDEO: Ukrajinac na takmičenju peva "Ti si mi u krvi"
  [​IMG]
  Na takmičenju "Ukrajina ima talenat", učesnik Anatolij Pahomov otpevao je Čolin hit "Ti si mi u krvi". Ovaj pedesetosmogodišnji aviomodelar je jedan od najvećih fanova Zdravka Čolića u Ukrajini. Kada je naveo naslov pesme koju će izvoditi, članovi žirija su bili zbunjeni, nije im bilo jasno o kojoj se kompoziciji radi. Tada je Pahomov rekao da je pesma na srpskom jeziku. Nakon prvih taktova, u početku bojažljivo, publika je počela da aplaudira. Prisutni u studiju su osetili emocije koje ova pesma nosi, a koje je takmičar i sam preneo kroz pevanje. Izgleda da se i žiriju dopalo izvođenje Čolinog hita - Pahomov je dobio dva "da" i prošao dalje u takmičenje.
  [video=youtube;V5nH0z9tSQI]http://www.youtube.com/watch?v=V5nH0z9tSQI[/video]
   
  #8
  narog_n gefällt das.
 9. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  AW: Zanimljive novosti

  [h=2]Hotel traži "profesionalnog spavača"[/h]

  [​IMG]
  Jedan finski hotel objavio je oglas u kojem traži "profesionalnog spavača". Kako prenosi AP, uprava hotela "Finn", u centru Helsinkija, objasnila je da će spavač biti zadužen da tokom 35 dana testira hotelske sobe i da svoja zapažanja beleži na blogu. Na ovu ideju došao je menadžer hotela Tio Tika koji smatra da će to biti dobra reklama za njegov ugostiteljski objekat, koji je nedavno kompletno renoviran. On je naveo da je za to radno mesto potrebna "dinamična osoba koja zna da piše zanimljiv blog" o svakodnevnim iskustvima u hotelu koji nema ni bar, ni restoran. Traži se osoba koja tečno govori finski i engleski, a poželjno je i poznavanje ruskog jezika. Početak rada je 17. maj, a prijave će se primati do kraja aprila. Do sada je svoje molbe poslalo više od 600 iskusnih spavača.
   
  #9
 10. murati
  Offline

  murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  27. März 2008
  Beiträge:
  7.742
  Zustimmungen:
  4.402
  Punkte für Erfolge:
  113
  Beruf:
  Reitten
  Ort:
  Digital-Eliteboard
  AW: Zanimljive novosti

  E ja mislim za taj Posao ima ih dosta koji bi se prijavili dobrovoljno..
  Poceti od mene ....
   
  #10
 11. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  AW: Zanimljive novosti

  Ako znas tecno finski, onda napred. Za mene nije posao toliko idealan, jer Hotel nema bar i restoran.
   
  #11
 12. murati
  Offline

  murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  27. März 2008
  Beiträge:
  7.742
  Zustimmungen:
  4.402
  Punkte für Erfolge:
  113
  Beruf:
  Reitten
  Ort:
  Digital-Eliteboard
  AW: Zanimljive novosti

  Ma.meni.je vazno da se spava tu :)
   
  #12
 13. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  AW: Zanimljive novosti

  Napravili tepih za Ginisa dugačak kilometar i po


  [​IMG]
  GVATEMALA SITI - Volonteri i opštinski službenici Gvatemala Sitija napravili su u noći između četvrtka i petka prostirku od cveća i piljevine dugačku 1.400 metara u pokušaju da obore Ginisov rekord za najduži tepih na svetu.Pravljenje tepiha je tradicionalna manifestacija koja se održava svake godine tokom "Noći kada niko ne spava" kojom se obeležava Strasna nedelja pred Uskrs.Tradiciju ukrašavanja ulica iz Evrope u Centralnu i Južnu Ameriku doneli su španski kolonisti sa Tenerifa, a ona je najraširenija u Meksiku gde se organizuju povorke u slavu svetaca i gde su razvijene različite tehnike izrade tepiha od cveća i bojene piljevine.Motivi na tepisima su slike Isusovog stradanja, kao i druge scene iz njegovog života, a piljevina se posle manifestacije spaljuje i njen pepeo se posipa u reku.Zbog ovog običaja reagovali su aktivisti za zaštitu životne sredine koji predlažu da se umesto piljevine koriste neki drugi materijali kao što je trava, jer imaju bolja biorazgradiva svojstva.
   
  #13

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.