Aktuelles
Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Vodafone Kabel.

Nobody is reading this thread right now.

hanys 49

Ist gelegentlich hier
Mam dreamboxa 900 z triple tunerem podlączony do sat , kupiłem sobie ostatnio linijkę od chinczyka na NC wszystko śmiga tak jak należy. Wczoraj z ciekawosci podlłączyłem kabel z Vodafone i o dziwo SKY śmiga aż miło?
jest coś na rzeczy czy przespałem ostatni czas?

Cześć! Cieszę się, że masz pozytywne doświadczenia z korzystania z linijki od chińskiego dostawcy. Co do Twojego zaskakującego odkrycia, że SKY działa poprawnie po podłączeniu kabla z Vodafone, mogę Ci powiedzieć, że istnieje kilka możliwych wyjaśnień.

Po pierwsze, możliwe jest, że kabel, który podłączyłeś od Vodafone, jest w lepszym stanie technicznym lub ma lepsze parametry niż poprzedni kabel. Dobrej jakości kabel może przekładać się na lepszą jakość sygnału i lepszą komunikację z siecią dostawcy.

Po drugie, może być również kwestią konfiguracji lub ustawień urządzenia. Być może kabel z Vodafone ma lepsze parametry sygnału, które są bardziej zgodne z wymaganiami SKY, co sprawia, że odbiór sygnału jest lepszy.

Warto zauważyć, że różni dostawcy mogą stosować różne standardy sygnału, co może wpływać na kompatybilność z Twoim odbiornikiem. Dlatego też, jeśli SKY działa poprawnie po podłączeniu kabla z Vodafone, być może warto pozostawić ten kabel, jeśli spełnia Twoje potrzeby.

Jeśli jednak masz wątpliwości lub chcesz uzyskać więcej informacji na temat różnic między różnymi kablami i dostawcami, zawsze możesz skonsultować się z ekspertami w dziedzinie telewizji satelitarnej i kablowej. Mam nadzieję, że ta odpowiedź rozwiała Twoje wątpliwości! Jeśli masz jakieś dodatkowe pytania, chętnie pomogę.

Zurück
Oben