Pljušte otkazi na "Pink BH"

Dieses Thema im Forum "Pink" wurde erstellt von Borko23, 10. April 2010.

 1. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  Pljušte otkazi na "Pink BH"


  Televizija "Pink BH" je komercijalna televizija koja zbog velike svetske krize smanjuje obim zaposlenih. Ovo su reči glavne i odgovorne urednice "Pink BH" Lajle Torlak posle otpuštanja više od 50 zaposlenih na ovoj televiziji. Nezvanično saznajemo da će otkaza biti još. Mišo Dobrić, direktor "Pink BH"
  O tome ko će dobiti otkaz odlučivali su članovi menadžmenta "Pink BH" Lajla Torlak, generalni direktor Jovo Stanišić i izvršni direktor Mišo Dobrić.
  - Odluku o otpuštanju radnika doneo je vlasnik "Pinka" Željko Mitrović. Tačnije, doneo je odluku o smanjenju broja zaposlenih na "Pink BH" sa 163 na 106. Prihodi naše televizije pali su za 50 odsto u odnosu na 2008. godinu. Da bismo sačuvali budućnost preduzeća moramo otpuštati radnike. Do svega ovoga došlo je zbog svetske ekonomske krize - rekao je Mišo Dobrić.
  Iz banjalučkog studija prošle sedmice otpušteni su Vladan Ostojić i Bojana Bijeljac, a prekjuče su otkazi uručeni i voditeljima i novinarima Mirjani Milovanović, Slobodanu Petroviću i Dariju Čegaru, dok je broj zaposlenih u produkciji i tehnici prepolovljen. Otpušteni "pinkovci" još ne žele da komentarišu ovu odluku "Pinka BH" dok im se službeno ne uruče otkazi.
  Udruženje mladih novinara RS "iznenađeno je i zapanjeno odlukom menadžmenta TV ‘Pink BH’. "Iako se radi o mediju sa privatnim kapitalom, zapanjeni smo da se u vremenu krize i recesije tako poigrava sa sudbinom medijskih radnika. Od ove TV kuće tražimo da preispita odluku o masovnom otpuštanju radnika. Takođe, naglašavamo da je ‘Pink radio BH’ dobio pomoć Vlade RS namenjenu medijima i da u ugovoru jasno stoji da se godinu dana ne sme biti otpuštanja", navodi UMN RS.
   
  #1

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.