Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Makedonski Total TV bez Pink kanala

Dieses Thema im Forum "TotalTV" wurde erstellt von Borko23, 18. März 2013.

 1. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  [h=2]Makedonski Total TV bez Pink kanala[/h] [​IMG]
  Total TV je obavijestio svoje korisnike u Makedoniji da do daljnjeg neće emitovati kanale TV Pink zbog spora srpske televizije s makedonskim medijskim regulatorom Savjet za radiodifuziju.

  Već je odranije poznato da SRD zahtjeva izvinjenje TV Pink zbog korištenja termina bivša jugoslovenska Republika Makedonija. Također, pored izvinjenja, SRD zahtjeva izmirenje duga od strane TV Pink i isplatu zaostalih plata zaposlenicima Pink 15 u Makedoniji.

  "Na zahtjev SRD-a, zbog neriješengo spora između ovog tijela i Pink Media Group, prinuđeni smo iz našeg programskog paketa privremeno ukloniti Pink kanale koji su se mogli pratiti preko Total TV, sve do rješenja spora između SRD-a i Pink Media Group", navodi se u saopštenju Total TV Makedonija.

  Podsjećamo da je Pink 15 ostao bez dozvole za emitovanje u Makedoniji 15. maja prošle godine. Srpska grupacija dužna je SRD-u oko 33.000 eura kao i osam plata nekadašnjim zaposlenicima propale verzije kanala u Makedoniji. Izvinjenje zbog korištenja "uvrjedljivog naziva BJRM" umjesto Republika Makedonija SRD zahtjeva još od prošle godine.
  teve.ba
   
  #1
 2. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  AW: Makedonski Total TV bez Pink kanala

  [h=2]Pink uputio izvinjenje SRD-u[/h] [​IMG]
  Savjet za radiodifuziju Makedonije obavijestio je makedonsku javnost da je Pink Media Group uputio izvinjenje Vijeću zbog korištenja naziva bivša jugoslovenska Republika Makedonija umjesto Makedonija u saopštenju od 11. maja prošle godine.

  U pismu je Pink naglasio da Makedoniju doživljava kao prijateljsku zemlju i da nije bila namjera uvrijediti stanovnike ove zemlje.

  SRD je pozdravio ovaj gest Pink Media Group. Međutim, da bi kanali srpske grupacije - Pink Music, Pink Еxtra, Pink Plus, Pink Folk i Pink Family, ponovo bili dostupni gledateljima u Makedoniji, SRD ističe da je potrebno ispuniti i druge uslove koji se primjenjuju na sve emitere u Makedoniji.

  Pink Media Group ima neplaćeni dug prema SRD-u na ime dozvole za emitovanje kanala Pink 15. I pored toga što je dozvola ovom TV kanalu oduzeta, Pink Media Group kao osnivač Pink 15 saglasno važećim zakonskim propisima treba da podmiri ovaj dug prema SRD-u. SRD ističe da uslovi važe podjednako za sve sudionike na makedonskom tržištu. TV kanali srpske medijske grupacije i dalje će biti isključeni iz ponude Total TV-a sve dok se ne izmire finansijske obaveze prema SRD-u. Prema ranije dostupnim informacijama u pitanju je dug u visini od 33.000 eura.

  "S obzirom da SRD kao regulatorno tijelo vodi brigu o svim aspektima u oblasti emitovanja, Savjet još jednom podsjeća da Pink Media Group treba da podmiri dugove u pogledu isplate zaostalih plata zaposlenika Pink 15", navodi se u saopštenju SRD-a.
  teve.ba
   
  #2
 3. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  AW: Makedonski Total TV bez Pink kanala

  [h=2]Total TV Makedonija bez Pink kanala[/h]
  [​IMG]
  Pretplatnici satelitske platforme Total TV u Makedoniji do daljnjeg neće moći pratiti kanale Pink Media Group kao rezultat spora između Televizije Pink i makedonskog medijskog regulatora - Savjeta za radiodifuziju (SRD).
  Između ostalog, SRD zahtijeva isplatu zaostalih plaća radnicima nekadašnje makedonske televizije Pink 15.
  Pink Media Group duguje oko 33 000 eura osmorici bivših zaposlenika.
  media-sat.net
   
  #3

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.