Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Nova kosarkaska pravila

Dieses Thema im Forum "Sport" wurde erstellt von Borko23, 21. September 2010.

 1. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  Nova pravila: Trojka nije baš uvek sa 6,75

  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren Novim košarkaškim pravilima FIBA, koja su danas počela da se primenjuju sa startom kvalifikacija za Evroligu, predviđeno je nekoliko izmena a među najznačajnijim je svakako distanca sa koje je potrebno postići koš da bi se on računao kao tri poena.
  Dosadašnju liniju iscrtanu na 6,25 metara od koša zameniti luk koji je pola metra dalje, na 6,75. Ipak, kako bi se sačuvalo neophodnih 90 centimetara prostora između aut-linije i linije za tri poena, distanca odakle se postiže trojka biće nešto manja u uglu terena, o čemu svedoči i prikazani crtež košarkaškog igrališta.
  Podsetimo, ni reket neće biti u obliku trapeza kao do sada već će biti u obliku pravougaonika.
  Udaljenost trojke definisaće i mesto odakle će se u poslednja dva minuta utakmice i produžetaka ekipa posle tajmuata kretati u napad. Umesto sa polovine terena, tim koji ima loptu u igru će je ubaciti sa "pomoćnih crta", koje će na aut-liniji biti iscrtane u visini linije 6,75.
  Na 125 centimetara od središta obruča na parketu će biti iscrtani polukrugovi koji će označiti mesto odakle se napadaču neće suditi "probijanje" ako defanzivac stoji unutar tog polukruga.
  Na kraju, menja se delimično i pravilo o 24 sekunde za napad. Ukoliko tim treba da krene u napad iz svog polja, a ima novo vreme za napad, odbrojavaće upravo 24 sekunde. No, ako ekipa kreće sa protivničke polovine, vreme će se računati na sledeći način: ukoliko je igra zaustavljena u trenutku u kome je za napad ostalo više od 14 sekundi, to vreme će i ostati na satu pre početka nove akcije, a ako je u trenutku prekida ostalo 13 i manje sekundi, tim koji napada dobiće 14 sekundi za svoju akciju.
   
  #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.