Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwehrt bleiben

Niko kovaČ rekao zbogom fudbalu

Beastmaster

Best Member
Boardveteran
Registriert
9. Oktober 2008
Beiträge
3.701
Reaktionspunkte
12.362
Punkte
383
Nakon 18 godina fudbalske karijere, hrvatski reprezentativac Niko Kovač odlučio je okačiti kopačke o klin. Veliki dio svoje karijere proveo je u Njemačkoj, a trenutno igra u austrijskom Red Bull Salzburgu.
Kapiten "kockastih", iskusni veznjak austrijskog Red Bull Salzburga, nakon osamnaest godina fudbalske karijere odlučio je povući se. Sigurno da je to prihvatljiva i sasvim očekivana odluka, obzirom da je Niko Kovač napunio 38 godina.

Rođen je u Berlinu, a prve fudbalske korake napravio je u Leverkusenu gdje je igrao za Bayer, potom je nastupao za Bayern, HSV i Herthu, da bi 2006. godine preselio u Salzburg, gdje već par sezona brani boje Red Bulla. U nogama ima 241 bundesligašku utakmicu, postigao je i 31 pogodak, a Niko je potvrdio kako će ostati u fudbalskim vodama, te nije nemoguće, kako sam kaže, da prihvati neku od ponuda u austrijskom šampionu.

"Došao je dan kada aktivnom igranju nogometa moram reći "zbogom". U profesionalnom sam nogometu proveo 18 prekrasnih godina", potvrdio je Niko novinarima na konferenciji.

Oproštajnu utakmicu igrat će 10. jula ove godine, a sastat će se njegov sadašnji klub (Red Bull) i bivši (Bayern), sa kojim je 2001. godine ovojio naslov svjetskih klupskih prvaka.
 
AW: Niko kovaČ rekao zbogom fudbalu

Donedavni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovac, koji prije tri tjedna zavrsio igracku karijeru, ostat ce u austrijskom prvaku Red Bullu iz Salzburga u kojemu cu preuzeti mjesto trenera juniora.
 
Zurück
Oben