Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Linkey+CT 5000HD

Dieses Thema im Forum "Ostalo" wurde erstellt von sejo, 2. Januar 2010.

  1. sejo
    Offline

    sejo Newbie

    Registriert:
    29. November 2008
    Beiträge:
    12
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    3
    Pozdrav
    prije par dana sam naisao na zatvorenu temu od murati oko CS sa Linkey. Nabavio sam konverter i dobio od prijatelja C liniju za CCCam tako da teorijski ( ali na zalost samo teorijski ) trebalo bi da funkcionise CS ....
    Nakon tri -cetiri besane noci pitanje za sve :
    da li ima neko ko mi moze dati detaljnije upustva i pomoc!
    hvala velika.
     
    #1
  2. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Linkey+CT 5000HD

    ja sam to jednom samo radio,nadam se da sam se dobro prisetio!
    linkey i router spojis sa network kablom,sa resiverom ga spojis sa rs232 kablom,i snabdes ga sa strujom od nekuda,mozes i u resiver na usb da mu das struju!onda otvori webinterfaxe i kucaj:Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren username"admin",pass nemora nista,pa ok.kad se otvori interface sa leve strane mora da bude negde da pise cccam settings,tu ubacis c-liniju pa onda apli,potom stiskas na serial settings isto sa leve strane,posto ti je hd resiver gde stoji Delay stavi na 0ms,pa opet apli!sledece,klikni na seca i tu stavi end date 31.12.2010,aply i save settings,sada bi trebao linkey da se restartuje i mreza da funkcionise!onda ides na resiver,menu,optionen,serial mode stavis na SSSP i to bi bilo to,kod ovoga gde sam namestao to i dan danas mu radi!
     
    #2
    sejo gefällt das.
  3. sejo
    Offline

    sejo Newbie

    Registriert:
    29. November 2008
    Beiträge:
    12
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: Linkey+CT 5000HD

    Kao prvo, Hvala na brzom odgovoru.
    tako sam nesto i mislio a izgleda jednostavno. ja po svoj prilici imamo razlicite firmware, kod mene je 1.31 . To je poslednji i sa tim sam i dobio linkey. CT 5000 je namjesten na SSSP ali je ocito da ne komuniciraju . nemam ideju sta da jos pokusam .
    puno hvala!
     
    #3
  4. paradox_
    Offline

    paradox_ Elite User

    Registriert:
    2. Januar 2009
    Beiträge:
    1.622
    Zustimmungen:
    700
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Linkey+CT 5000HD

    jedino da probas sa drigim nekim firmware jos,neznam sta bih ti drugo rekao!
     
    #4
    sejo gefällt das.
  5. sejo
    Offline

    sejo Newbie

    Registriert:
    29. November 2008
    Beiträge:
    12
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: Linkey+CT 5000HD

    pozdrav,
    jos uvijek nisam rijesio moj problem sa linkey i ct 5000hd, a od veceras imam jos jedan. Neznam od kada ali veceras sam konstatovao da RS 232 ne funkcionise i da nemam kontakta ni prako CTECH Uploader - imas li ideju sta da radim ? FW 1.79p je trenutno instaliran.
    Hvala!
    ( jes me krenulo u p....)
     
    Zuletzt bearbeitet: 5. Januar 2010
    #5
  6. sarma
    Offline

    sarma Ist oft hier

    Registriert:
    4. Juli 2009
    Beiträge:
    142
    Zustimmungen:
    95
    Punkte für Erfolge:
    28
    AW: Linkey+CT 5000HD

    ubaci ponovo firmware sa kojim je funkcioniralo prije pa vidi hoce li ici...
     
    #6
    sejo gefällt das.
  7. sejo
    Offline

    sejo Newbie

    Registriert:
    29. November 2008
    Beiträge:
    12
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: Linkey+CT 5000HD

    probat cu veceras sad moram na posao, hvala, lijep dan!
     
    #7
  8. sejo
    Offline

    sejo Newbie

    Registriert:
    29. November 2008
    Beiträge:
    12
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: Linkey+CT 5000HD

    pitanje za one koji imaju ikustva sa CT 5000HD !
    da li je neko imao sa FW 1.79 probleme sa RS232 i ako jeste kako ih je rijesio . Da li je iko testirao da li funkcionise rs232 posle update ?
    puno pitanja !
    unaprijed hvala za odgovore i pomoc!
     
    #8
  9. sarma
    Offline

    sarma Ist oft hier

    Registriert:
    4. Juli 2009
    Beiträge:
    142
    Zustimmungen:
    95
    Punkte für Erfolge:
    28
    AW: Linkey+CT 5000HD

    vec je izasao novi FW 180 za tvoj resiver probaj sa njim...
    a zasto ne ubacis sa USB jednostavnije je...
    i da mozda nisi ubacio 179 original umjesto 179p....
     
    Zuletzt bearbeitet: 8. Januar 2010
    #9
    murati gefällt das.
  10. sejo
    Offline

    sejo Newbie

    Registriert:
    29. November 2008
    Beiträge:
    12
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: Linkey+CT 5000HD

    hvala na javljanju ,
    ja sam vec izgubio svaku nadu da cu linkey konverter podici tako da mogu da napravim Cs sa CT 5000HD.
    sa USb mogu da napravim update i to je vec davno uradjeno 1.79p ( sigurno je 1.79 p- jer gledam ORF - original FW ne cita ORF karticu ) a RS 232 mi treba za konverter RS232 na LAN !
    hvala jos jednom .
    volio bih da mi se -murati- javi, jer on izgleda ima vise info oko CT i Linkey ,ali ne mogu covjeku da smetam ima dovoljno problema sa nama,
    puno pozdrava !
     
    #10
  11. Beastmaster
    Offline

    Beastmaster Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    9. Oktober 2008
    Beiträge:
    3.617
    Zustimmungen:
    12.205
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Linkey+CT 5000HD

    Mozda ce ti ovo pomoci
     
    #11
    sejo gefällt das.
  12. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.742
    Zustimmungen:
    4.402
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: Linkey+CT 5000HD

    Zdravo druze..

    Ja sam samo postavio Resivere koji rade preko Linkey,Nazalost nisam sam Testirao.potom ti nemogu biti od Pomoci..ali mogu da vidim pokojem postupku treba da se postupi...

    PS: nasao sam nesto..;=)

    ovako,napisi ti nama koji FW imas na Linkey sad??? dali si aktivirao u Network Settings >DHCP< ako ne onda pretisini na DA i ides na Save Settings...napisi malo vise sta si sve dosad radio...
     
    Zuletzt bearbeitet: 9. Januar 2010
    #12
    sejo gefällt das.
  13. sejo
    Offline

    sejo Newbie

    Registriert:
    29. November 2008
    Beiträge:
    12
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: Linkey+CT 5000HD

    Beastmaster ,hvala velika,
    sve sam ovo vec -sto kazu prostudirao - inace na tutorial je kod linkey stari FW , ja imam jos noviji 1.31 i trebalo bi jos da bude jednostavnije. znaci ubacivanjem
    C: server1.dyndns.org 12000 user1 pass1
    trebalo bi "nesto " da se desava, na zalost - nista !
    Glavni problem je ja mislim moj RS232, koji ne reaguje ni na chanel update niti na FW update ili down....
    ma muka prava , jos malo i sve leti kroz zatvoren prozor napolje !


    Murati ,
    hvala za javljanje , sve je uradjeno kako reba , kao client ne moram ni port na ruteru otvarati -nista !
    mislim da sam uradio sve kako i treba , ne jednom !

    Linkey FW 1.31
    DHCP -aktiviran
    Server Settings - C: server1.dyndns.org 12000 user1 pass1
    pokusacu da aktiviram RS232 sa bilo koj drugi apps samo da vidim da li funkcionira pa cu se opet javiti !
    hvala velika jos jednom
    pozdrav,
    Sejo
     
    #13
  14. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.742
    Zustimmungen:
    4.402
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: Linkey+CT 5000HD

    Sa tvojim Resiverom to radi 100%...samo kako pises dati ne reaguje ni na FW Update,onda ima RS232 nesto..
     
    #14

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.