Aktuelles
Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Kratke fudbalske vesti

• Ersteller Ersteller Gelöschtes Mitglied 28752
  • Erstellt am Erstellt am
    Nobody is reading this thread right now.
AW: Kratke fudbalske vesti

Valensija: Mata nije potpisao za Barselonu

Uprava Valensija je demantovala informacije da je Huan Mata potpisao ugovor sa Barselonom.
Španski mediji su javili da je Valensija prodala Matu barseloni za 20 miliona evra.
Potpredsednik "slepih miševa" Havijer Gomez je oštro demantovao te priče.
"Ne da se nismo dogovorili, nego nismo ni pričali sa Barselonom oko Mate. Ponavljam, nema nikakve ponude", rekao je Gomez.

U slučaju da Mata dođe u Barselonu taj tim bi imao čak devet aktuelnih reprezentativaca Španije.

Devetorica turskih fudbalera optuženi za nameštanje mečeva

Tursko tužilaštvo zatražilo je danas da devetorica fudbalera i jedan trener, optuženi za učešće u nameštanju utakmica, dobiju zatvorske kazne i do 10 godina.
Kako je prenela novinska agencija Anatolija, još 87 ljudi se tereti da je sa kriminalnom bandom učestvovalo u prevarama, kršeći pravila o klađenju. Neki od njih se terete i da su učestvovali u pretnjama.

Tužilaštvo je saopštilo da je grupa nelegalnim klađenjem godišnje zaradjivala oko 30 miliona dolara, uglavnom nameštajući utakmice druge i treće lige.
Tužilaštvo je među dokazima navelo transkript telefonskog razgovora u kome je golman drugoligaša Gacijantepa pristao da primi dva gola na utakmici protiv Kajzerija, navodi Anatolija.
Datum suđenja još nije određen.

Lion ponudio 10 miliona evra za Ramija

U Lionu žele da pojačaju odbranu a kao prvi na listi želja im je defanzivac Lila Adil Rami za koga su spremni da plate 10 miliona evra.
Mediji u Francuskoj prenose da je Lion poslao zvaničnu ponudu od 10 miliona evra za mladog štopera i da postoji mogućnost da je poveća na 15 miliona.

Trener Liona Klaud Puel dobro poznaje ovog igrača jer ga je trenirao u Lilu i zato i sada želi da ga angažuje.
Rami kome je 24 godine je do svoje 20. godine igrao za nižerazredni klub Frehus i radio kao baštovan. Tada ga je Puel primetio i doveo u Lil za 10.000 evra, za sto puta manju cifru koju je sada spreman da plati za njega.

Sevilja bi Balaka

Kako prenose španski mediji uprava Sevilje pokušaće da do tokom letnjeg prelaznog roka angažuje Mihaela Balaka kome je istekao ugovor sa Čelsijem.
Španski predstavnik je na taj način stao u podugačak red klubova koji su pokazali interesovanje za iskusnog vezistu čim je Čelsi objavio da je saradnja prekinuta.

Pored Sevilje, za Balaka se zanimaju Mančester junajted, Real, Inter, HSV i Bajer Leverkuzen, mada još uvek nije isključeno da se nekadašnji fudbaler Kajzerslauterna vrati u Bajern odakle se 2006. godine preselio u Englesku.
Balak je za Čelsi u prethodne četiri godine odigrao 105 mečeva i postigao 17 golova.

Roj Hodžson na korak od Liverpula

Menadžer Fulama Roj Hodžson na kratko će se vratiti u Englesku kako bi završio posao sa upravom Liverpula koja traži trenera nakon odlaska Rafaela Beniteza.
Hodžson se od početka Svetskog prvenstva nalazi u Južnoj Africi gde radi za BBC, a kako reprezentaciji i nije krenulo baš najbolje postojala je mogućnost da u slučaju eliminacije iz grupe on odmah preuzme tim jer bi Fabio Kapelo sasvim sigurno bio primoran da podnese ostavku.

Kako se to nije dogodilo, Hodžsonu je na stolu ostala ponuda Liverpula koji ga je označio kao prvog kandidata za novog trenera posle odlaska Beniteza u Inter.
Odlazak nekadašnjeg trenera Intera u Južnu Afriku je privremeno stopirao pregovore, ali kako tvrdi Miror, Hodžson će se na kratko vratiti u Englesku i to samo da bi završio posao sa upravom i postao novi trener najtrofejnijeg engleskog kluba.
Prema pisanju medija, Liverpul će ozvaničiti dogovor u naredna dva dana.

Šalke hoće Raula

Teško da je iko mogao da pomisli da će doći dan kada će Raul Gonzales biti višak u Realu iz Madrida, ali je posle 16 godina i na to došao red nakon što se sve veći broj klubova zanima za usluge proverenog veterana.
Kako tvrdi madridski list AS poslednji klub koji je pokazao interesovanje za čuvenu Realovu "sedmicu" je nemački Šalke koji traži zamenu za Kevina Kuranjija koji je otišao u Dinamo iz Moskve.

AS tvrdi da Raul (32) polako ali sigurno postaje svestan činjenice da će u budućnosti retko kada imati razloga da skida trenerku i vreme provodi na terenu pa u skladu s tim razmatra opcije.
Iskusni napadač dobio je nekoliko zanimljivih ponuda iz MLS lige, ali ceni da nije baš toliko zarđao, dok na drugoj starni, trener Šalkea Feliks Magat traži iskusnog napadača za generalno mladi tim iz Gelzenkirhena.
Prema pisanju medija, igranje Šalkea u Ligi šampiona mogao bi da bude adut koji bi Raula doveo u Nemačku, a bitan je i finansijski momenat jer bi stigao za džabe u slučaju da od kluba zatraži da mu omogući odlazak.
Raul Gionzales Blanko je karijeru počeo Atletiku sa 13 godina, da bi se sa 19 preselio u Real 1992. godine.
Debitovao je za prvi tim već 1994. godine i od tada odigrao 729 utakmica, postigavši 322 gola, najviše u klupskoj istoriji. Sa Realom ima šest titula prvaka i tri Lige šampiona, dok je za Španiju na 102 meča dao 44 pogodaka.

Riberi putuje u Nemačku na operaciju prepona

Francuski fudbalski reprezentativac Frank Riberi sutra će u Nemačkoj biti podvrgnut operaciji prepona.
Reprezentacija Francuske doputovala je danas kući posle razočaravajućeg nastupa na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Avion sa reprezentativcima i stručnim štabom sleteo je na mali aerodrom Burže, nedaleko od Pariza.
Portparol reprezentacije Fransoa Manardo rekao je da će Riberi produžiti direktno za Minhen, privatnim avionom koji je po njega poslao njegov klub.
Francuska je takmičenje na Mondijalu završila sa jednim osvojenim bodom i postignutim golom, a Riberi je bio asistent kod pogotka Florana Malude na poslednjoj utakmici na šampionatu protiv Južne Afrike (1:2).

Milito u Interu do 2014. godine

Kako prenose italijanski mediji uprava Intera uspela je da privoli napadača Dijega Milita da produži ugovor do 2014. godine koji će ga čekati kada se vrati sa SP u Južnoj Africi.
Argentinski reprezentativac je u prošloj sezoni bio jedan od najzaslužnijih fudbalera za osvajanje triple krune ekipe iz Milana, ali je postojala mogućnost da pređe kod Murinja u Real koji je, naravno, ponudio mnogo više od plate u Italiji.

Dodatan pritisak predtavljali su i mahom neuspešni pregovori njegovog agenta sa upravom kluba vezani za primanja, ali je prema navodima Gazete ovih dana konačno pronađeno kompromisno rešenje.
Poboljšani ugovor na još četiri godine čekaće Milita kada se vrati sa SP, a njegov agent će ovih dana sa vlasnikom kluba Masimom Moratijem dogovoriti i poslednje detalje vezane za ostanak Argentinca na "Meaci".

Fabregas: Lepo je čuti od fudbalera Barselone da me žele

Kapiten Arsenala Sesk Fabregas nema ništa protiv toga što ga gotovo svi igrači Barselone javno zovu u prestonicu Katalonije.

Pike, Ćavi i Inijesta su izrazili nadu da će im se Fabregas priključiti na Kamp Nou ovog leta.
"Normalno je za njih da govore lepo o meni, oni su mi prijatelji i to me ništa ne čudi. Ipak, trenutno mi je u glavi samo Svetsko prvenstvo, ne interesuje me šta će biti posle toga", rekao je Fabregas.

Mansini se vratio u Inter

Uprava Milana vratila je pozajmljenog fudbalera Amantina Mansinija u redove gradskog rivala Intera odakle je došao tokom zimske pauze.

"Rosoneri" su odustali od namere da potpišu trajni ugovor sa Brazilcem za 3,75 miliona evra.
Milan će možda pokušati ponovo da dovede Mansinija na novu pozajmicu, ali do tada on će nositi dres Intera.

Krasića milion i po deli od Juventusa

Pregovarač, Marko Naletilić tvrdi da posao nije propao, i da bi Miloš Krasić ipak mogao u Juventus.
IMG RemovedOvaj agent koga je Juve angažovao kao posrednika u pregovorima sa Rusima kaže da nedostaje milion i po evra, kako bi se završio posao.

"Juventus nudi 15 miliona, CSKA traži 16, 5. Tu su pregovori stali, ali Italijani nisu odustali", rekao je Naletilić koji je menadžersku palicu preuzeo od oca, poznatog agenta još iz doba SFRJ.

On dodaje da bi moglo da bude novosti pre kraja Mondijala.

Skols: Ovo mi je poslednja sezona

Zvezda Mančester junajteda Pol Skols je izjavio da će mu predstojeća sezona biti poslednja u igračkoj karijeri.
"Ostala mi je još ova sezona I onda je vreme za kraj. Već sam krenuo u školu za trenere I nadam se da ću jednog dana trenirati neke klince ili neki klub negde", rekao je Skols.
Za trenerski posao skols je mogao da uči od najboljeg - Aleksa Fergusona.
"On me je ubedio da igram još jednu sezonu. Sjajan je trener I mnogo sam naučio od njega. To iskustvo će mi puno značiti", rekao je Skols.

Anelka produžio ugovor sa Čelsijem do 2012.

I pored loše episode sa reprezentacijom Francuske na Mondijalu, Nikolas Anelka je dobio poverenje čelnih ljudi Čelsija i produžio ugovor sa ovim klubom do 2012. godine.
"Kada sam došao u Čelzi rekao sam da želim da ostanem što duže. Ovo je samo potvrda mojih reči. U velikom sam klubu i nema potrebe da idem bilo gde", rekao je Anelka.
Menadžer Čelsija Karlo Anćeloti je takođe bio zadovoljan.
"Nikolas je sjajan igrač ima odličnu tehniku i sjajno se kreće. Kada sam trenirao Juventus hteo sam da ga dovedem. Verujem da je Čelsi njegov dom i da će mu tu biti najbolje", rekao je Anćeloti.

Hetafe hoće Krkića

Hetafe će pokušati da dovede Bojana Krkića iz Barselone na pozajmicu.

Predsednik Anhel Tores Sančez traži zamenu za Roberta Soldada, a kao jedna od prvih opcija se spominje fudbaler španskog šampiona.
Iz Hetafea su poručili da traže mladog napadača sposobnog da postigne osam do deset golova u sezoni i da se Bojan uklapa u tu sliku.
"Sačekamo odgovor Barselone. On je mladić koji nema veliku minutažu tamo, a ovde bi stalno igrao. Voleo bih da se to desi, a kada bismo mi morali da plaćamo njegova primanja, preuzeo bih i tu odgovornost. Ove godine idemo u Evropu, tražićemo pozajmicu", rekao je Sančez.

Balak potpisuje dvogodišnji ugovor sa Leverkuzenom

Mihael Balak će popisati dvogodišnji ugovor sa Bajerom iz Leverkuzena, tvrdi "Bild".

List piše da je Balak već prihvatio ponudu Leverkuzena vrednu 12 miliona evra, kao i da je odbio ponudu Volfsburga.
Portparol Bajerna nije želeo da potvrdi pisanje medija, ali je član uprave kluba Meinolf Šprink rekao nemačkoj agenciji DPA da "su pregovori u toku i da još ne može da kaže da je postignut dogovor".
Čelsi je početkom meseca saopštio da ne računa na 33-godišnjeg fudbalera. Balak je kapiten Nemačke, ali je propustio Svetsko prvenstvo zbog povrede članka. On se povredio na finalnoj utakmici FA kupa protiv Portsmuta, u kojoj je Čelsi pobedio sa 1:0.

Zurück
Oben