Aktuelles
Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Kratke fudbalske vesti

• Ersteller Ersteller Gelöschtes Mitglied 28752
  • Erstellt am Erstellt am
    Nobody is reading this thread right now.
AW: Kratke fudbalske vesti

Tores: Možda odem iz Liverpula

Napadač Španije i Liverpula, Fernando Tores izjavio je da nije isključeno da ovog leta promeni klub.
Odlični špic se oporavlja od povrede kolena i uskoro bi trebalo da se priključi pripremama Španije za Mondijal.

"Sada mi je najvažnije da se spremim za Svetsko prvenstvo i ne razmišljam o Liverpulu. Međutim, šta će biti posle stvarno ne mogu da kažem. Ništa nije isključeno ali ne bavim se medijskim špekulacijama", rekao je Tores.
Ta njegova izjava će sigurno povećati nade Čelsija i Mančester sitija da mogu da ga angažuju.

Pelegrini dobio otkaz, stiže Murinjo

Na zvaničnoj konferenciji za medije predsednik madridskog Reala Florentino Perez je potvrdio da je Manuel Pelegrini dobio otkaz i da će novi trener kluba biti Žoze Murinjo.
Manuel Pelegrini je u Real stigao juna 2009. godine, ali nije uspeo da tokom prošle sezone donese trofej na Santjago Bernabeu.

Real je takmičenje u Primeri završio na drugom mestu, dok je u Ligi šampiona elimnisan već u osmini finala od Liona, iako je u ekipu uloženo blizu 300 miliona evra.
Zbog toga je usledila smena i dovođenje Murinja koji je u toku prepodneva praktično potvrdio dogovor.
"Sada idem na odmor, a kada se vratim nastaviću da radim u Španiji", izjavio je Murinjo.

Mesi: Neću menjati stil igre iz Barselone

Zvanično najbolji fudbaler sveta Leo Mesi rekao je da ne oseća pritisak pred početak Svetskog prvenstva, kao i da neće menjati svoj stil igre iz Barselone u nastupima za reprezentaciju Argentine.

"Ne osećam pritisak. Istina je da dolazim u dobroj formi. Imam jaku želju da odigram najbolje što mogu, kao što imaju i moji saigrači. Želimo da damo sve od sebe za Argentinu i nadamo se da će sve ispasti dobro", rekao je Mesi.
Prošle su četiri godine od kada je 18-godišnji Mesi sa klupe gledao kako Argentina na Mondijalu ispada od Nemačke u četvrtfinalu. Sada je on potpuno drugačiji igrač.
Ovog puta Mesi odlazi na najveće svetsko takmičenje sa mnogo ličnih priznanja i titula sa Barselonom, koje je klub osvojio u velikoj meri zahvaljujući njegovim izuzetnim sposobnostima za pravljenje igre i postizanje golova.
Selektor Dijego Maradona nije uspeo do sada da izvuče najbolje iz Mesije, pošto napadač kao da igra na različitim nivoima u nastupima za klub i za reprezentaciju.
"Neću se menjati. Igraću na isti način. Nadam se da ću u reprezentaciji moći da radim isto što i u Barseloni i da mi forma neće trpeti. Sve što sam postigao do sada je posledica te igre", rekao je Mesi.
Fudbaler pruža najbolje partije kada se nalazi na desnoj strani napada Barselone sa tri špica, ali je imao jako plodnu sezonu na mestu centralnog napadača.
Mesi je bio najbolji strelac prvenstva Španije sa 34 gola, ali i prvi golgeter Evrope sa 47 pogodaka, čime je izjednačio oba klupska rekorda Ronalda iz sezone 1996/97.
Maradona je do sada Mesiju davao slobodu na mestu iza dvojice napadača, ali trener Argentine u napadu ima niz kvalitetnih igrača, kao što su Dijego Milito, Karlos Teves, Gonzalo Iguain, Anhel Di Marija i Serhio Aguero.
Argentina je "isprašila" Kanadu sa 5:0 u poslednjoj prijateljskoj utakmici, ali Maradonina taktika uopšte nije ličila na formaciju Barselone, koja je inspirisana starom Ajaksovom.
"Ne znam, to je Dijegova odluka. Ali, mislim da Argentina ima sreće što ima toliko kvalitetnih napadača. To se dokazalo u ovoj poslednjoj godini - gde god da pogledate, pri vrhu se nalazi Argentinac. Približavamo se Mondijalu u odličnoj formi i to je sjajna vest", rekao je Mesi.
Zvuči čudno, ali Mesi je trpeo kritike u Argentini zbog bledih nastupa u reprezentaciji.
"Kritikovanje moje igre ne smeta. Kada se kritikuju moji nastupi, ja sam prvi koji će sebi da kaže da sam bio loš, jer najbolje znam da nisam stvari dobro uradio. To nije problem. Boli, međutim, kada ljudi govore o stvarima koje nemaju veze sa fudbalom, stvarima spolja", rekao je Mesi.
Igrač je optuživan da je zainteresovaniji za novac nego za nastup u reprezentaciji, ili da nije dovoljno zainteresovan za igranje u nacionalnom timu, što je delimično izazvano činjenicom da je zvezda Barselone živeo van Argentine od svoje 13. godine.
"Nadajmo se da ćemo dobro uraditi šta treba i postati šampioni i podići pehar. Nema sumnje da bi osvajanje Svetskog prvenstva bilo nešto nezaboravno za zemlju, za mene i za sve. Ja sam osvojio sve sa klubom i sva pojedinačna priznanja, a sada bih voleo isto to sa Argentinom", rekao je Mesi.
Igranje za fudbalsku ikonu Maradonu za njega je nešto "jako posebno", ali uvek odbacuje poređenja koja su se pojavila posle ove nezaboravne sezone.
"Njemu to više smeta nego meni", rekao je Mesi.
Maradonina veličina neće skoro nestati, a selektor je rekao da se nada da će ga Mesi prevazići na ovom Mundijalu.
"To je nemoguće. Ali, nadajmo se da će Argentina biti šampion", rekao je Mesi.

Everton dovodi Aimara

Zbog mogućnosti da ostanu bez Mikaela Artete u Evertonu su rešili da angažuju Pabla Aimara iz Benfike
Portugalska "A bola" tvrdi da Everton sprema unosnu ponudu za argentinskog "plejmejkera". Portugalci tvrde da je Dejvid Mojes poslao skaute da gledaju Mutinja iz lisabonskog Sportinga ali da su se oni vratili sa odličnim izveštajima o Aimaru.

Bivši prvotimac Valensije želi da se oproba u najjačoj ligi sveta a veruje da bi u Evertonu imao dovoljno prostora da pokaže da još može da igra na vrhunskom nivou.

Šeik kupio Malagu

Katarski šeik Abdulah bin Naser Al Tani je za 25 miliona evra kupio fudbalski klub Malaga.
Klub iz Andaluzije je bio prinuđen da potraži kupca kako bi se spasao od bankropstva a šeik nije morao da izdvoji naročito veliku sumu novca za člana Primere.

Šeik koji je do sada investirao samo u konjički sport je kupio sve akcije kluba i preuzeo sve dugove.
To je prvi slučaj u Španskom fudbalu da je neki Arapin postao vlasnik kluba i za sada je neizvesno koliko planira da uloži u klub a podsećanja radi ove sezone boje Malage koja je jedva opstala u ligi je branio i Milan Stepanov.

Malkolm Glejzer demantovao da prodaje Mančester

Upravni odbor Mančester Junajteda saopštio je danas da vlasnik kluba Malkolm Glejzer nema nameru da razmatra bilo ciju ponudu za kupovinu "crvenih đavola".

"Porodica Glejzer je kupila klub kao dugoročnu investiciju. Mančester Junajted nije na prodaju i vlasnici neće razmatrati ničiju ponudu, bez obzira na to kolika je", navodi se u saopštenju.
Američki vlasnici nalaze se pod velikim pritiskom navijača i medija, pogotovo u poslednjih par meseci, kada je formirana grupa "Crveni vitezovi", čiji je cilj kupovina kluba sa Old Traforda.
Saopštenju Upravnog odbora usledilo je par sati nakon što je objavljen devetomesečni finansijski izveštaj, u kome se navodi da je krajem marta dug smanjen sa 543,3 na 520,9 miliona funti.
Međutim mediji u Engleskoj pišu da je to samo privid jer je vraćen deo kamate koja na godišnjem nivou iznosi 40 miliona funti i da sam dug zapravo i nije smanjen i da porodica Glejzer ni ne pokušava da ga umanji već samo otplaćuje pristigle kamate.
Primer toga je da je deo kamata u visini od 12 miliona funti vraćen od prihoda ostvarenog prodajom karata za mečeve Lige šampiona i da aleks Ferguson neće imati puno novca na raspolaganju u ovom prelaznom roku.

Dijego: Ne želim da odem iz Juventusa

Fudbaler Juventusa Dijego izjavio je danas da želi da ostane u tom klubu bez obzira na medijske spekulacije o promeni sredine nakon što je "stara dama" angažovala novog trenera Luiđija del Nerija.
"Nemam problem sa ostankom u klubu. Naprotiv, jedva čekam da se dokažem kod novog trenera. On forsira drugačiju taktiku, ali mogu da se prilagodim", rekao je Dijego, a preneli su italijanski mediji.

Ovaj fudbaler sredine terena u Juventus je došao prošlog leta za sumu od 25 miliona evra. Prema mišljenju medija i navijača u Italiji, Dijego nije opravdao očekivanja, a u 34 utakmice postigao je samo sedam golova za Juventus.
"Stara dama" imala je jednu od najlošijih sezona u istoriji, nije osvojila nijedan trofej, a u nacionalnom prvenstvu osvojila je sedmo mesto.
"Neću da menjam stav zbog jedne loše sezone. Važno je i da klub želi da ostanem. Stvari moraju da budu jasne", zaključio je Dijego.

Agent: Baloteli neće plakati za Murinjom

Mino Rajola, agent fudbalera Intera Marija Balotelija, rekao je danas da njegov klijent ne žali što je trener Žoze Murinjo napustio italijanski klub i prešao u Real Madrid.
Baloteli i Morinjo se nisu dobro slagali, posebno ove sezone, u kojoj
je Inter osvojio tri trofeja - šampionsku titulu, Kup i Ligu šampiona.

"Baloteli je imao posebno iskustvo sa Murinjom, ali svakako neće plakati što je Portugalac otišao iz Intera", rekao je Raiola za Skaj Sport 24.
Upitan da li će bivši napadač Intera, a sada igrač Barselone Zlatan Ibrahimović preći u Milan, Rajola je odgovorio negativno.
"Mali broj klubova može da priušti igrače kao što je Ibrahimović, ali ako fudbaler ne želi da ode iz kluba, ili ako klub ne želi da ga pusti, ne možete ništa da uradite", rekao je on.
"Milan nikoga nije kontaktirao, ali nikada ne znate šta će se desiti u fudbalu", dodao je on.

Murinjo zvanično trener Reala

Real Madrid je saopštio da je Portugalac Žoze Murinjo zvanično novi trener kluba, pošto je postignut definitivan dogovor sa njegovim dosadašnjim klubom Interom iz Milana.

Nova optužba protiv Milana Mandarića

Bivši vlasnik Portsmuta Milan Mandarić optužen je za utaju poreza, a pred sudom u Londonu pojaviće se narednog meseca.
Pored Mandarića, optužen je i Piter Stori, koji je donedavno bio izvršni direktor kluba koji je ove godine banktorirao i ispao iz Premijer lige.
Ovo je druga optužnica protiv Mandarića zbog utaje poreza. Njemu i bivšem trener Portsmuta Hariju Rednapu u toku je suđenje zbog izbegavanja plaćanja poreza i doprinosa.
Sud u Londonu danas je saopštio da su Mandarić i Stori optuženi za utaju poreza prilikom transfera Ejala Berkovica.
Oni su isplatu izvrsili preko jedne of šor kompanije i na taj način izbegli plaćanje poreza.Prvo ročište biće održano 17. juna.
Mandarić, američki biznismen srpskog porekla, sada je vlasnik drugoligaša Lestera, a Portsmut je kupio 1998. godine i 2003. ga je uveo u Premijer ligu.
Stori je izvršni direktor kluba bio do marta ove godine, kada je smenjen, nako što je u klub uvedena prinudna uprava.

Agent: Aston vila molila Žigića da ne potpiše za Birmingem

Agent Nikole Žigića, Milan Ćalasan, otkrio je da su ga čelnici Aston vile bukvalno molili da njegov klijent ne potpiše ugovor sa Birmingemom pre nego što se sastane sa trenerom Martinom O'Nilom.

"Aston vila nas je kontaktirala kada smo stigli u Birmingem na razgovore sa njima. Molili su nas da sačekamo malo pošto je Martin O'Nil na odmoru, a nikakav dogovor nije mogao da se postigne bez njega. U tom slučaju, jedini logičan redosled događaja bio je da potpišemo sa Birmingemom gde su nam vrata bila širom otvorena. Sjajno smo primljeni od strane trenera Aleksa Mekliša koji je nakon sat vremena razgovora završio svu priču sa Žigićem", rekao je Ćalasan.
Žigić je u Birmingem prešao za 6 miliona funti i potpisao je ugovor do 2014. godine sa nedeljnom platom od 50 hiljada funti čime je postao najplaćeniji igrač kluba.

Berluskoni demantovao da želi da proda deonice Milana

Premijer Italije i vlasnik fudbalskog kluba Milan Silvio Berluskoni demantovao je danas da namerava da proda 30 odsto akcija tog kluba ruskoj kompaniji Gazprom.
"Da li ću prodati Milan? Ne razumem takva pitanja. Ja sam odgovoran za sve što je Milan uradio u novijoj istoriji", rekao je prvi čovek roso-nera.

Berluskoni je kupio Milan pre 24 godine i za to vreme klub je osvojio sedam titula prvaka Italije, pet titula prvaka Evrope, tri Interkontinentalna kupa, Svetsko klupsko prvenstvo i jedan kup Italije.

Kolarov bi pre u Inter nego u Real

Srbski bek Aleksandar Kolarov je ovih dana u centru pažnje španske javnosti zbog najava da bi mogao da pređe u Real, ali on tvrdi da bi radije u Inter.
"Čujem da me vezuju za Murinja i prelazak u Real ali iskren da budem radije bih da pređem u Inter", rekao je Kolarov španskim sportskim novinama "Marka".

Kolarov ističe još jedan detalj - a to je da ga niko do sada nije kontaktirao ovim povodom.
"Iskren da budem nisu me još zvali ni iz Reala ni iz Intera tako da je za sada prerano pričati na tu temu", navodi član "orlova".
Srpski fudbaler se posebno osvrnuo na činjenicu da je ljubimac Žozea Murinja.
"Znam da me ceni, ali mislim da se to neće rešiti pre početka Svetskog prvenstva. U Španiji bih imao više prostora za dokazivanje dok je u Italiji sve podređeno taktici. Ali ponavljam za sada bih radije u Inter", rekao je Kolarov.

Dida se vraća u Santos

Golman Milana Nelson Dida je veoma blizu povratka u Brazil odnosno ekipu Santosa.
Sajt koji prati Milan je najavio da bi santos mogao da angažuje iskusnog golmana kome je ovog leta istekao ugovor sa "rosonerima".

U Milanu nisu spremni da ponude novi ugovor Didi s obzirom na njegove godine a i pretpostavka je da će ukoliko na klupu Milaneza sedne Masimiliano Alegri na golmansku poziciju iz Kaljarija dovesti Federika Marketija.

Baskijci dobijaju novi San Mames

Atletik Bilbao će od sezone 2013-2014 igrati na novom stadionu kapaciteta 53.000 mesta.
Novi objekat za koji je položen kamen temeljac se zove " Novi San Mames" a njegova izgradnja će koštati 160 miliona evra, a platiće je nekoliko velikih kompanija i Vlada pokrajine Baskija.

U odnosu na stari stadion, novi će ima 13 hiljada mesta više i biće na dva nivoa. U klubu očekuju da će tako znatno uvećati prihode i dodatno popularizovati klub.

Zurück
Oben