Hallo,
mam takie pytanko, mam w domu glasfasa DS-Lite,Handy z O2 anbiter i zeby sie polaczyc z czym kolwiek w domu np. NAS musze to robic przez kombinacje jak Feste-IP.net
Zmienilbym na Tcom zamiast O2 bo chyba Tcom ma IPv6 ale nie jestem pewien czy bedzie to dzialac bez kombinacji czyli bezposrednie polaczenie. Mialem Chat z jakims goscie z Tcom i mi odpowiedzial "nicht nativ" ale nie wiem co to w praktyce znaczy. Ma ktos wieksze pojecie w tym temacie?
Chyba nie doczytales co pisze u gory. Mam handy z o2 i chce sie naprzyklad polaczyc z serverem albo kamerka w domu czyli "handy o2 IPv4 - > dom,sever/kamerka IPv6"
Ja mam ten sam problem z o2 ale mam fritzbox i android poloncze się przes vpn i tak jak bym był w swojej sieci w domu i wszystko mi działa obojętnie gdzie jestem
Tez mam Fritzbox 7590 i VPN ale handy mi sie nie laczy ( tylko jak jest Wlan zalaczony).Jak masz to zrobione na handy? Mnie glownie o to chodzi zeby handy z androidem miec dostep do sieci domowej.
Edit:
Teraz wyczytalem ze w tej konfiguracji IPv4 (android) --> IPv6 (w domu) VPN nie bedzie dzialac. Co masz w domu ? Telekom? tzn. masz IPv4 i IPv6 i dla tego ci dziala.
Edit:
jest ktos zwischen uns kto ma handy z T-Mobile i moze zrobic test na tej stronie: