FritzBox 7390 entbranden

Dieses Thema im Forum "Polnisch" wurde erstellt von banan61, 4. August 2011.

  1. banan61
    Offline

    banan61 Ist oft hier

    Registriert:
    8. Mai 2009
    Beiträge:
    107
    Zustimmungen:
    9
    Punkte für Erfolge:
    18
    Ort:
    NRW
    Hallo,

    mam pytanie do specjalistow od Fritzboxa:
    -mam jeden od 1und1, mam nadzieje ze idzie go entbranden?
    -jakis sposob na entbrandem znalazlem na tym forum ale nie pisze czy tym sposobem idzie ten Fritzbox zrobic (pisze tylko ogolnie o Fritzbox-ach)
    -jezeli idzie, to czy dobrze zrozumialem ten sposob.Telnet aktywowac telefonem analogowym przez #96*7*
    Gdy telnet aktywny polaczyc sie z Fritzbox i przez podanie IP adresu ipodac komende:
    echo firmware_version avm >> /proc/sys/urlader/environment
    FritzBox neustarten i wgrac programen ruKernelTool orginalne img od AVM.

    Jest to prawidlowy sposob zeby ten Box entbranden?

    Dzieki za pomoc.



     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. anton1963
    Offline

    anton1963 Hacker

    Registriert:
    18. Dezember 2009
    Beiträge:
    485
    Zustimmungen:
    418
    Punkte für Erfolge:
    63
    Ort:
    bei meiner Frau
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    servos,mie by to tez interesowalo co i jak i co to daje???
    na pewno bydzie wiedziol @czutok tyn pjeron :wacko1:
     
    #2
  4. czutok
    Offline

    czutok Best Member

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.688
    Zustimmungen:
    9.533
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    czutok wie i powie

    entbranden w zasadzie nic nie daje extra , a jak fritz jest z 1&1 i jest na umowie to nawet mozesz miec problemy z leitungem jak go entbrandujesz

    on teraz jest tak jak by z simlokiem na danego anbitera , jak sciagniesz blokade ( branding ) to mozesz wgrac inny soft itp.

    czy sie oplaca ?? musicie sami wiedziec
     
    #3
    banan61 und anton1963 gefällt das.
  5. banan61
    Offline

    banan61 Ist oft hier

    Registriert:
    8. Mai 2009
    Beiträge:
    107
    Zustimmungen:
    9
    Punkte für Erfolge:
    18
    Ort:
    NRW
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    Mam 1&1 branding a anbiter to T-com (jeszcze). Mnie glownie chodzi o zawsze aktualny soft od AVM, wiec dlatego chcialbym go entbranden.
     
    #4
  6. Oczaty
    Offline

    Oczaty Newbie

    Registriert:
    25. Juni 2009
    Beiträge:
    16
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    Hi,

    jo tysz mom Fritz Box od Kabel Deutschland ale jak chca aktualny Soft to ida na AVM i tam sciongom a nie czekom az bydzie tyn Soft z Kabel Deutschland.

    Moze tysz tak mozesz robic?

    Pozdro
    Oczaty
     
    #5
  7. czutok
    Offline

    czutok Best Member

    Registriert:
    17. März 2009
    Beiträge:
    24.688
    Zustimmungen:
    9.533
    Punkte für Erfolge:
    113
    Ort:
    Unter ne Brücke
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    @

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?



    nie we wszystkich tak idzie , jak jest fritz gebrendet to nie mozesz se instalowac softu jaki chcesz , tylko taki jaki twoj anbiter da frei
     
    #6
  8. Oczaty
    Offline

    Oczaty Newbie

    Registriert:
    25. Juni 2009
    Beiträge:
    16
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    @ czutok,

    i widzisz zas zech sie cos od Ciebie nauczyl.:hell

    Gruß
     
    #7
  9. camkey
    Offline

    camkey Newbie

    Registriert:
    21. Juli 2011
    Beiträge:
    22
    Zustimmungen:
    1
    Punkte für Erfolge:
    3
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    Nie do konca prawda.

    Kazda Frytke da sie aktualizowac dowolnym softem, wystarczy zalaczyc "Experten Ansicht". Jesli soft nie jest sygnowany przez AVM, musisz jeszcze miec zalaczony passwort i potwierdzic, ze wiesz co robisz.
     
    #8
  10. Trust74
    Offline

    Trust74 Ist gelegentlich hier

    Registriert:
    27. Oktober 2009
    Beiträge:
    61
    Zustimmungen:
    3
    Punkte für Erfolge:
    8
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    Witam
    Panowie jaka jest najnowsza wersja obecnie
    oscama do
    FritzBoxa 7390 ?


    pozdrawiam..
     
    #9
  11. chill24
    Offline

    chill24 Freak

    Registriert:
    21. Juni 2008
    Beiträge:
    253
    Zustimmungen:
    4
    Punkte für Erfolge:
    18
    Ort:
    Niedersachsen
    AW: FritzBox 7390 entbranden

    Aktualny FW to 84.05.05

    Ja od wielu lat uzywam FB z 1u1 (7170,7270,7390) i jeszcze nie slyszalem otym ze czeba uzywac jakis specjalny fw z 1u1. Zawsze jak jest aktualny fw to robie online update albo zciagam Firmware datei z avm.de i instaluje. Branding byl zawsze nienaruszony.

    Co hodzi o entbranden to zrobilem to z mojim 7170, i jedynie zzyskalem ulepszenie w tym, ze jak zmienilem prowidera to mialem wieksze mozliwosci z ustawieniami. Tak to zadnych ulepszen nie zzyakalem, aktualnosc nowych FW bylo to samo.


    @czutok

    a jakie problemy bym mial z 1und1? Faktem jest ze 1und1 w razie problemow z siecia, whodzi na boxa.
    Ale oni to robili na mojim 7170 w wersi UI i w wersji free, i jeszcze nigdy nie mialem problemow ani z 1u1 ani z laczem
     
    #10

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.