Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwehrt bleiben

Evropski prvak stanuje u barceloni!

Beastmaster

Best Member
Boardveteran
Registriert
9. Oktober 2008
Beiträge
3.701
Reaktionspunkte
12.362
Punkte
383
IMG Removed

Barcelona je po treći put u svojoj istoriji postala prvak Evrope! Katalonci su u svim sgementima igre nadvisili Manchester United na način na koji to niko nije uspio ove sezone i sa 2:0 slavili u rimskom finalu Lige šampiona.

Manchester United olično je započeo utakmicu. Crveni đavoli su u prvih desetak minuta susreta stisnuli Barcelonu na njihovu polovinu igrališta, a oko gola Victora Valdeza naprosto je sijevalo.

Najbolji igrač engleskog prvaka, Portugalac Cristiano Ronaldo u tri je navrata silovito šutirao na gol Barcelone, jedan je njegov udarac Valdez uspio odbiti, dok su druga dva završila pored gola.

Eto'o probio Vidića
I onda je na scenu nastupila Barcelona. Doslovno prvi ozbiljniji napad katalonske ekipe donio je prednost aktuelnom prvaku Španije. Samuel Eto'o primio je loptu na desnoj strani i u trku „slomio“ igrača sezone u Premier ligi, Nemanju Vidića. Izbio je sam pred Edwina van der Sara i to je bilo 1:0 za Barcu.

Nakon što su primili gol, igrača Manchester Uniteda praktično je „nestalo“ sa terena. Barcelona je razvila svoju igru kratkih pasova i potpuno uspostavila kontrolu nad igrom. Engleska je ekipa djelovala potpuno nesigurno nakon primljenog gola, ali Katalonci nisu do isteka prvih 45 minuta igre uspjeli kapitalizirati ošamućenost Manchesterovih fudbalera.

Xavi pogađa stativu

Početak drugog poluvremena ponovo je donio dominaciju Barcelone. Prvo se Thierry Henry našao u izglednoj prilici, ali je njegov šut zaustavio Van der Sar. Nekoliko minuta kasnije, sudija Massimo Busacca dosudio je sobodan udarac za Katalonce. Xavi je šutirao, a lopta je pogodila stativu.

Nakon desetak minuta igre u drugom dijelu, Manchester se malo trgnuo i počeo ozbiljnije prijetiti golu Valdeza, ali izglednijih prilika nije bilo. Alex Ferguson u igru je prvo ubacio Carlosa Teveza, a malo kasnije i Dmitra Berbatova.

I ponovo ista priča. Manchester je krenuo ofanzivnije, a Barca je povela sa 2:0! Carles Puyol uzeo je loptu na sredini terena, potom je usposlio Xavija na desnoj strani. Vezista Barce je centrirao loptu, a u šesnaestercu Uniteda najviši je bio omaleni Leo Messi koji glavmom pogađa mrežu iza Van Der Sara, a 20.000 Barcnih navijača na Olimpicu je palo u trans. 70. minut, Barca je povela sa 2:0!

Šah-mat Lea Messija

Već u narednom napadu Manchester je moga smanjiti, ali Valdez je ušao u šut Cristianu Ronaldu i odbio loptu u korner. Barca, međutim, nije stala. Već u 73. Minuti Puyol je imao šansu da glavom završi posao, ali je njegov šut Van Der Sar uspio zaustaviti.


Nakon drugog primljenog gola ionako načeti moral prvaka Engleske potpuno je pao. Svima ja jasno bilo da povratka od dva gola zaostatka protiv ekipe kakva je Barcelona - nema!

Sa tribina je počela pjesma, a ludnica u Kataloniji mogla je da počne. Barcelona je prvak Evrope!

Barcelona - Manchester United 2:0
 
AW: Evropski prvak stanuje u barceloni!

FERGUSON: POBIJEDILA JE BOLJA EKIPA

IMG Removed

Trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson nakon susreta pošteno je priznao da je Barcelona nadigrala njegovu ekipu u svim segmentima igre.
„Pobijedila je bolja ekipa. Primili smo prvi gol kad smo se najmanje nadali tome, na samom početku susreta, što nam je uništilo samopouzdanje. Kada Barca vodi može držati loptu u svom posjedu do kraja utakmice igrom kratkih pasova. Jednostavno nismo bili dovoljno dobri večeras“, kazao je nakon finala Lige šampiona Ferguson.

"Razočarani smo, naravno da smo razočarani. Ali mlada smo momčad i puno je još velikih utakmica pred nama", dodao je legendarni Škot.
 
Zurück
Oben