Digital Eliteboard

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwehrt bleiben

Dreambox sa PC-a stream - VLCF

goran333

Hacker
Registriert
23. Februar 2009
Beiträge
412
Punkte Reaktionen
463
Erfolgspunkte
123
Dreambox sa PC-a stream - VLCF

VLCF je plugin koji ce vam omogućiti da preko Dreambox-a streamujete razne video i audio formate sa vašeg PC-a.
Potrebni su sledeći programi:

1. VLC (Video Lan Client), program je besplatan i možete ga preuzeti na sledećoj adresi
Bitte, Anmelden oder Registrieren um URL-Inhalte anzeigen!
. Aktuelna verzija u trenutku pisanja je 0.86d pa nju i preporučujem.Trenutnu verziju možete skinuti na linku ispod:
Bitte, Anmelden oder Registrieren um URL-Inhalte anzeigen!


2. VLCF (VLC Frontend), plugin za Dreambox.


U trenutku pisanja aktuelna verzija je 1.8.0

Prvo instaliramo VLC na PC-u, pri instalaciji obeležimo i Mozilla plugin (trebaće vam i zbog drugih stvari). Nakon instalacije na shortcutu VLC-a na desktopu (ili nekoj drugoj lokaciji) idemo na desni klik pa properties i u kućici target upisemo "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --extraintf http potvrdite i zatvorite prozor.


Sledeće što možete da podesite veličinu boju fonta, text enkodovanje i ostalo. Od toga će vam zavisiti kakve titlove ćete dobiti za vreme strimovanja napr. divx filma.
Pokrenete VLC* i idete na Settings/Preferences(CTRL+S)/Video/Subtitles OSD/Text renderer tu su podešavanja koja možete da vidite na slici ispod.

Bitte, Anmelden oder Registrieren um URL-Inhalte anzeigen!


zatim dalje na Settings/Preferences(CTRL+S)/Input codecs/Other codecs/Subtitles u polju Subtitles text encoding spustimo padajuću listi i izaberemo "CP1250" to će omogućiti da pravilno vidimo karaktere kao što su: č,ć,ž,š.

Sada možemo da predjemo na Dreambox i instalaciju VLCF-a.
Ukoliko budete ručno instalirali prava vlcf.so i vlcf_1.8.0_delfile.sh idu na 755.
Nakon što smo instalirali VLCF treba da iskomfigurisemo plugin.
Nadjemo fajl vlcf_original.xml on se nalazi u diru /var/tuxbox/config/ i preimenujemo ga u vlcf.xml. Otvorimo ga u nekom unix editoru i upisujemo podatke koji odgovaraju konfiguraciji mreže.

Bitte, Anmelden oder Registrieren um URL-Inhalte anzeigen!


Možemo dodati do maksimalno 4 servera. Direktorijum do koga smo napravili putanju mora biti share-van na PC-u (objašjneno u ranijim tutorijalima kako se to radi).

Kada smo to završili pokrenemo VLC na PC-u, zatim na Dreamboxu pokrenemo VLC Frontend, ukoliko je sve namešteno kako treba i ako je u VLCF-u u Settings-u podešen pravi server trebalo bi da vidite sadržaj sharovanog direktorijuma sa PC-a.

Bitte, Anmelden oder Registrieren um URL-Inhalte anzeigen!


Na kraju ostaje samo da izaberete željeni fajl i pustite ga. Uz napomenu da VLC sve vreme reprodukcije streama mora biti aktivan na PC-u.

Kroz ovakav način streamovanja možete da pustite veliki broj video i audio formata: dvd, wmv, mov, mp4, mp3, divx (ukoliko se titl zove isto kao i film,* pokrenuće se sam bez naknadnog pozivanja, to je ujedno i jedini način da vidite titl preko streama), mpeg, ts, itd itd ...

Jedan način da od vaseg boxa napravite pravu malu multimedijalnu stanicu, mada je VLCF jos u fazi razvijanja i za očekivati* je da bude još stabilniji i da ima još više mogućnosti.
Da napomenem da sam testirao sa geminijem 4.2, mada bi trebalo da radi na većini imidza bez problema

Bitte, Anmelden oder Registrieren um URL-Inhalte anzeigen!
 
Oben