Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Cinemax 2 u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori od 1.6.2009

Dieses Thema im Forum "Digi TV" wurde erstellt von goran333, 19. Mai 2009.

 1. goran333
  Offline

  goran333 Hacker

  Registriert:
  23. Februar 2009
  Beiträge:
  412
  Zustimmungen:
  464
  Punkte für Erfolge:
  63
  HBO Središnja Europa nas ove godine ugodno iznenađuje sa novitetima za "Adria" regiju. Prvo smo 1.4.2009 dobili filmski kanal Cinemax Central Europe, a sada je već poznato da od početka idućeg mjeseca (1.6.2009 godine) u Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru stiže i drugi Cinemax kanal, Cinemax 2! Cinemax 2 će se pridružiti postojećim HBO / Cinemax paketima bez dodatne nadoknade što znači da će pretplatnici na Cinemax ubrzo za istu cijenu moći pratiti dva filmska kanala umjesto samo jednog.


  [​IMG]


  Cinemax 2 ćete moći pratiti bez obzira na to jeste li pretplaćeni samo na Cinemax paket (bez HBO-a) ili pak ako ste pretplaćeni na HBO paket sa Cinemaxom (tzv. HBO MaxPak / HBO Premium paket). Cinemax 2 nećete moći pratiti samo ako ste pretplaćeni isključivo na HBO kanale (HBO Comedy i HBO Adria).
  Kao što smo već pisali na portalu, Cinemax 2 na hrvatskom, srpskom i slovenskom jeziku već neko vrijeme testira na distribucijskoj frekvenciji HBO-a na satelitu Amos na 4° zapadno, kodirano u sistemu Power VU. Cinemax 2 Adria feed dostupan je na četiri jezika: hrvatskom, slovenskom, srpskom i bugarskom. I Cinemax 2 je, baš poput Cinemaxa 1, programski potpuno identičan u svim zemljama u središnjoj Europi gdje emitira. To znači da je programska shema ista u Hrvatskoj, Poljskoj, Mađarskoj, Srbiji, Slovačkoj i Češkoj, Rumunjskoj i Bugarskoj. Lokalizacija kanala se vrši preko DVB titlova (prijevod + tekst na najavama) i preko višestrukih audio kanala.
  [​IMG]
  Cinemax 2 je programski identičan kanalu Cinemax 1, pošto prikazuje sve iste sadržaje kao i glavni kanal Cinemax, no uz 24 sata zakašnjenja (tzv. TimeShifted kanal).
  Cinemax 2 emitira na satelitu Amos 2 na frekvenciji 10.806 GHz H, Symbol Rate 27500, FEC 5/6 u Mpeg2 standardu, kodirano u sistemu PowerVU.
  Glavno pitanje je: gdje će se, odnosno u kojim digitalnim i analognim pay tv platformama Cinemax 2 pojaviti? Za očekivati je da će većina kabelskih i IPTV platformi u regiji uvrstiti ovaj kanal u svoju ponudu pošto im to ne predstavlja prevelik trošak, dok bi DTH platforme ipak mogle biti nešto suzdržanije zbog izdašnije cijene transponderskog kapaciteta. Tako očekujemo pojavljivanje Cinemaxa 2 u MAXtv-u, B.netu (u Hrvatskoj) , Extra TV, BBM (Crna Gora) te Open IPTV, SBB kabelska TV, i drugim kabelskim sustavima u Srbiji. Ne očekujemo da će se kanal pojaviti u Total TV-u (DTH, 16° istočno na Eutelsatu W2) niti u Digi TV-u na 1° zapadno, s obzirom da oni u svoju programsku ponudu nisu uvrstili niti Cinemax.
  [​IMG]
  Dakle, Cinemax 2 će biti u potpunosti lokaliziran na hrvatski, srpski i slovenski jezik - poput HBO-a i Cinemaxa. Bit će to ukupno peti prevedeni filmski kanal u Hrvatskoj (peti je TV 1000), odnosno osmi u Srbiji (uz TV1000, MGM Channel, Cinemania, Film+).
  Filmski kanali u Hrvatskoj od 1.6.2009:
  HBO (HBO paket, HBO premium paket)
  HBO Comedy (HBO paket, HBO premium paket)
  Cinemax (Cinemax premium paket, HBO premium paket)
  Cinemax2 (Cinemax premium paket, HBO premium paket)
  TV1000 (osnovni paket)
  Filmski kanali u Srbiji od 1.6.2009:
  HBO (HBO paket, HBO premium paket)
  HBO Comedy (HBO paket, HBO premium paket)
  Cinemax (Cinemax premium paket, HBO premium paket)
  Cinemax2 (Cinemax premium paket, HBO premium paket)
  TV1000 (osnovni paket ili dodatni paket)
  MGM (osnovni paket)
  Film+ (osnovni paket ili dodatni paket)
  Cinemania (osnovni paket ili dodatni paket)
   
  #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.