Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Uskoro CNN Adria?

Dieses Thema im Forum "Ostalo" wurde erstellt von Borko23, 9. Juli 2011.

 1. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  Uskoro CNN Adria?

  [​IMG]
  Kako neslužbeno saznaje portal Source.ba, a iz dobro obavještenih izvora, realizacija projekta CNN Adria je pri kraju. Nakon Al Jazeere, Sarajevo bi uskoro trebalo postati sjedište još jednog televizijskog giganta.
  Američka medijska korporacija je već odavno zainteresovana za tržište Balkana, a prema našem izvoru, u toku su pregovori između CNN-a i dvije bh. tv kuće.

  Jedna od njih je i pomenuta TV1, na kojoj u posljednje vrijeme baš i „ne cvjetaju ruže”, a broj uposlenih koji je trebao vremenom rasti, kako je najavljeno u avgustu 2010., ipak se kreće u suprotnom pravcu. Stoga, pregovori s jednom renomiranom kompanijom, kakva je CNN, čijim bi se ulaganjem sasvim sigurno popravila trenutna situacija na prvoj bh. news televiziji, ne čude, a dođe li do saradnje, mogli bismo napokon dobiti i pravi odgovor na pitanje s početka teksta. Predstavnici CNN-a su, navodno, u proteklom periodu bili u posjeti i na TV Hayat.

  Mada je recesija dobrano uzdrmala i medije, pa je tokom prethodnih par godina došlo do zatvaranja nekoliko biroa koje je CNN imao širom svijeta, čini se da je, bar za Amerikance, ekonomska kriza stvar prošlosti, pa su krenuli s novim investicijam. Ono što je dodatno „zagrijalo” Turnerovu korporaciju za ovaj region je svakako i nedavni dolazak Al Jazeere na Balkan. Arapski gigant, polako, ali sigurno, preuzima primat među svjetskim televizijskim mrežama, što Amerikanci očito ne žele dozvoliti.

  Da je dolazak CNN-a na ove prostore izvjestan mogla bi poslužiti i informacija da je nedavno na internetu registrovana i domena cnnadria.com, a o dolasku američke kompanije u BiH, pisao je nedavno za Radio slobodnu Evropu i Amir Zukić, izvršni direktor programa TVSA.

  Dolazak još jednog medijskog diva u BiH, poslije Al Jazzerae, napravilo bi od glavnog bh. grada regionalni medijski centar Balkana.

  Izvor: source.ba
   
  #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.