Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Toshibin televizor sa procesorom Cell stiže na jesen

Dieses Thema im Forum "Ostalo" wurde erstellt von Beastmaster, 15. April 2009.

 1. Beastmaster
  Offline

  Beastmaster Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  9. Oktober 2008
  Beiträge:
  3.617
  Zustimmungen:
  12.205
  Punkte für Erfolge:
  113
  [​IMG]

  Tvrtka Toshiba je početkom ovog tjedna dala izjavu da će se njen TV prijemnik zasnovan na procesoru Cell pojaviti, kao što je to i planirano, na jesen ove godine.

  Procesor Cell, koji mnogi opisuju kao "superkompjuter na čipu" zajednički su razvile tvrtke Toshiba, Sony i IBM. Procesor je najpoznatiji po svojoj primjeni u Sonyjevoj igračkoj konzoli PlayStation 3 (PS3), ali se koristi i u IBM-ovim računalima i multimedijskim kućnim uređajima. U osnovi procesora Cell je jezgra 64-bitnog procesora PowerPC i osam dodatnih jezgri za obradu multimedije. Sva jezgra metodom virtualizacije podržavaju višestruke operativne sisteme i programske modele. Cell koristi memorijski interface Rambus XDR koji radi na 3,2 GHz i može istovremeno pratiti koraka deset instrukcija.

  Toshiba je prošle godine, na izložbi CES u Las Vegasu, prikazala prototip TV prijemnika sa procesorom Cell, a njegove sposobnosti koje su tom prilikom demonstrirane još su uvijek jedini poznati tehnički podaci o novom TV prijemniku. Za vrijeme demonstracije prototipa televizora prikazana je njegova sposobnost istovremenog dekodiranja i prikazivanja do pet TV programa emitiranih u visokoj definiciji. Prikazana je i sposobnost konverzije u realnom vremenu video materijala snimljenog u standardnoj definiciji u videu visoke definicije, kao i obavljanje nekih drugih složenih multimedijskih zadataka.

  Ljubitelji računalnih igri ili igri za konzole, koji su na prve vijesti o razvoju TV prijemnika sa procesorom Cell, pomislili da će se on moći koristiti i za igranje, ponovo su ostali razočarani. Predstavnici Toshibe još su jednom ponovili da njihov TV prijemnik sa procesorom neće imati te mogućnosti.
   
  #1
  murati gefällt das.

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.