imam dreambox 7020,karticu b net total pokusao sam da ubacim u laptop smarago i ne prepoznaje ga koja bi bila konfiguracija smaraga u winowsu 7 hvala svima na pomoci
@paradox_ kolko sam skonto da ti imas DM7020 ili se mozda varam ali i nema veze i ako se varam. uglavnom, treba mi tutorial kako da aktiviram smargo u dm7020 od jednog kolege. kod mene sam pripremio smargo za dreambox ali sad neznam sta da napravim na reciveru da ga reciver prepozna.
hvala kolega, naso sam ja to ali koji god drugi tutorial nadjem u njemu stoji da se trebaju putem telnet-a nekakvi kernel treiberi trebali instalirat da bi dm7020 uopste mogao da prepozna smargo. probat cu tako kako si opisao. jos bi mi trebalo kako mogu da iscitam box key iz totalovog recivera i kako da nastimam .cfg. koja bi frekvencija bila najbolja za totaltv kartu u smargu.
od gemini 4.6 ne treba nikakvi driveri niti kerneli vise da se ubacaju,sve je u njemu!uradis,ali bas onako kao sam napisao tamo,nemoj da zabrljas nesto...i ima da radi ko doksa!a za total boxkey je u njegovom originalnom boxu u menu/diagnostika,vise puta je to pisano ovde a i o konfiguraciji za smargo i ttv!al ajd,samo za tebe,da je neko drugi ne bih mu reko!
SERIAL READER : /dev/usb/tts/0 smartreader+
SMARTCARD CLOCK FREQUENCY: /dev/usb/tts/0 4000000
BOXKEY: /dev/usb/tts/0 xx xx xx xx #ovde taj boxkey upisujes,dva po dva sa razmakom
pitanje jos jedno kolega mi je napravio da sve funkcionira a mene interesuje jer sam jos jedan kupio smargo pa bi sam pokusao nastimati na winowsu 7 nastimao sad bi trebao ovo da ubacim preko total komentera ako gresim pomozite mi
SERIAL READER : /dev/usb/tts/0 smartreader+
SMARTCARD CLOCK FREQUENCY: /dev/usb/tts/0 4000000
BOXKEY: /dev/usb/tts/0 xx xx xx xx #