Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

RCS&RDS cere licenţă pentru 10 TV

Dieses Thema im Forum "Rumänisch" wurde erstellt von josef.13, 30. November 2010.

 1. josef.13
  Offline

  josef.13 Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  1. Juli 2009
  Beiträge:
  17.251
  Zustimmungen:
  16.870
  Punkte für Erfolge:
  113
  Ort:
  Sachsen
  RCS&RDS cere licenţă pentru 10 TV, cu Radu Moraru director şi o investiţie de 1,17 milioane euro


  Compania RCS&RDS a solicitat CNA o licenţă prin satelit pentru a lansa, în decembrie, televiziunea generalistă 10 TV, proiectul urmând să fie pus în funcţiune cu o investiţie iniţială de 1.179.000 de euro şi coordonat de directorul general Radu Moraru, potrivit informaţiilor obţinute de MEDIAFAX.
  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren RCS&RDS cere licenţă pentru 10 TV, cu Radu Moraru director şi o investiţie de 1,17 milioane euro (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

  RCS&RDS a depus la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) un dosar prin care solicită o licenţă audiovizuală prin satelit pentru televiziunea generalistă 10 TV, care, dacă va primi acordul Consiliului, va fi lansată în luna decembrie. Solicitarea RCS&RDS va fi analizată într-una dintre şedinţele viitoare ale CNA, după cum au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX reprezentanţii CNA.
  Televiziunea generalistă 10 TV va fi difuzată prin satelit, la nivel naţional, prin intermediul reţelelor RCS&RDS.
  Postul 10 TV va difuza filme (50%) şi programe de divertisment (50%). În luna decembrie 2010, canalul 10 TV nu va difuza publicitate.
  Principala emisiune din grila televiziunii 10 TV este talk-show-ul "Naşul", difuzat de luni până vineri şi duminica între orele 20.00 - 23.30 şi, în reluare, în prima parte a zilei, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 - 13.30.
  În afară de emisiunea "Naşul", în luna decembrie, grila 10 TV va mai cuprinde, printre altele, o emisiune matinală, filme şi emisiuni dedicate sărbătorilor. Potrivit poiectului depus la CNA, în prima etapă, pe 10 TV nu vor fi difuzate programe de informare (ştiri), dar pot să apară informaţii cu această conotaţie în talk-show-urile difuzate pe post.
  "Majoritatea televiziunilor din România au pus pe plan secundar informarea publicului, principalul criteriu avut în vedere fiind doar audienţa, dintr-un motiv simplu: audienţă mare = profit mare. Dorim să schimbăm această optică de a privi lucrurile, punând pe primul plan motivul pentru care există televiziunea: informarea publicului larg şi, în principal, informarea abonaţilor RCS, punând la dispoziţia acestora informaţii cu un caracter generalist în principal, prin intermediul emisiunilor de tip «talk-show»", se arată în proiectul televiziunii 10 TV, depus de RCS&RDS.
  Investiţia iniţială pentru lansarea televiziunii 10 TV se ridică la 1.179.000 de euro, potrivit proiectului depus la CNA. Pentru anii 2011, 2012 şi 2013, compania RCS&RDS intenţionează să investească anual în 10 TV câte 3.500.000 de euro.
  Potrivit proiectului, mare parte din cheltuielile televiziunii 10 TV vor fi acoperite "prin vânzările spaţiului de publicitate" şi din "producţia unor spoturi publicitare". Dacă în luna decembrie 2010 televiziunea 10 TV nu şi-a propus să vândă publicitate, încasările din publicitate ale acestui canal în anul 2011 sunt estimate la 2,5 milioane de euro.
  Totodată, RCS&RDS estimează că postul 10 TV va avea un profit net de 127.100 de euro (în decembrie 2010) şi de circa 2,45 milioane de euro (în 2011).
  Compania RCS&RDS a solicitat CNA o licenţă audiovizuală pentru televiziunea 10 TV, după ce, pe 16 noiembrie, Radu Moraru a declarat pentru MEDIAFAX că în câteva zile va părăsi postul B1, unde realizează emisiunea "Naşul", însă va rămâne acţionar la televiziunile B1 şi Vox News şi se va implica în proiectul televiziunii generaliste pe care compania RCS&RDS intenţionează să o lanseze. În ceea ce priveşte televiziunea generalistă pe care RCS&RDS intenţionează să o lanseze, Radu Moraru a spus: "Este un proiect pe care l-am preluat din mers, este foarte posibil să fie undeva şi anul ăsta. Vom încerca să-l lansăm cât de repede. Este şi o chestiune de prietenie, mă ştiu cu cei de acolo de 20 de ani, am fost şi parte a aceluiaşi proiect".
  Pe de altă parte, presa a relatat faptul că RCS&RDS şi-a rezervat domeniul pentru site-ul televiziunii generaliste pe care intenţionează să o lanseze - zecetv.ro. Domeniul a fost înregistrat de Adrian Bucă, prin societatea Fire Breaking News SRL. Adrian Bucă este producătorul emisiunii "Naşul", realizată de Radu Moraru la B1.
  Operatorul RCS&RDS este unul dintre cei mai mari jucători locali pe piaţa de telecomunicaţii şi este prezent pe mai multe pieţe din Europa Centrală şi de Est, cu servicii TV şi de telefonie şi date.
  În prezent, RCS&RDS deţine şi televiziunea sportivă Digi Sport, canalul Digi TV Info (care difuzează, printre altele, informaţii despre ofertele şi serviciile companiei), televiziunile de filme Digi Film 1 şi Digi Film 2.
  Totodată, RCS&RDS deţine 50% din acţiunile societăţii Music Channel SRL, care operează televiziunea muzicală Music Channel, dar şi televiziunea locală TL + (prin societatea Canal 7 SRL în care RCS&RDS este acţionar majoritar cu 51% din acţiuni).
  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
   
  #1
 2. emil1
  Offline

  emil1 Moderator Digital Eliteboard Team

  Registriert:
  22. März 2009
  Beiträge:
  2.490
  Zustimmungen:
  2.587
  Punkte für Erfolge:
  113
  Radu Moraru: Zece TV are buget de zece milioane pentru lansare si primul an de funct

  Radu Moraru: Zece TV are buget de zece milioane pentru lansare si primul an de functionare

  de Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren HotNews.ro
  Marţi, 30 noiembrie 2010,

  [​IMG] Radu Moraru a anuntat marti ca Zece TV, noul post de televiziune al RCS/RDS, va incepe sa emita la 10 decembrie, avind un buget pentru lansare si functionarea in 2011 de aproximativ zece milioane de euro. Moraru, care a plecat de la B1 TV si va fi director general la Zece TV, a mai spus ca va realiza talk-show-ul Nasul la noua televiziune, urmind ca emisiunea sa sa fie orientata in perioada sarbatorilor mai mult spre divertisment, in detrimentul politicii.

  Ultima editie Nasul la B1 TV va fi difuzata in aceasta seara.

  Cele mai importante declaratii ale lui Radu Moraru:

  Despre Zece TV:
  - Zece TV va incepe sa emita "cu ajutorul lui Dumnezeu" pe 10 decembrie. Am depus la CNA cererea pentru licenta, nu cred ca este o problema
  - Zece TV pleaca in regim de sarbatori, pt ca decembrie si ianuarie sunt doua luni cu specific aparte. Vor fi foarte multe cadouri, foarte multe premii, multe filme. Nasul va fi un program cu mai putina politica, mai mult umor si divertisment. La sfarsitul lui ianuarie vom lansa grila de post generalist, care va intra probabil la inceputul lunii februarie.
  - pentru inceput, programul de sarbatori va avea trei componente: filme, emisiunea Nasul (care va fi cu mai mult divertisment, mai putina politica) si emisiuni unde telespectatorii care intra in direct primesc premii. Foarte multe premii
  - bugetul si investitia pentru 2010-2011 va fi "in jur de zece milioane euro. Pentru ca in primii ani operationali e mai dificil, s-ar putea sa fie si mai mult". "N-am inchis toate contractele de achizitii"
  - la Zece TV vor fi "vedete", nume importante, curate pe piata, dar vor fi si debutanti. Strategia de comunicare e ca vedetele sa fie anuntate dupa 10 decembrie
  - Adi Buca e producator general la Zece TV, iar Catalin Chirila va fi director editorial. Laurentiu Stan va fi director tehnic


  Despre B1 TV si VoxNews:
  - Pilonul principal editorial la B1 ramine Robert Turcescu.
  - Actiunile mele la B1 TV le voi lasa probabil lui Bobby Paunescu. El mi-a cedat logoul si brandul emisiunii "Nasul", si eu voi raspunde acestui gest prin a renunta la actiuni. Eu aveam la un moment dat o participatie de peste 22% in B1, spre 30%.
  - In ceea ce priveste VoxNews, am oferte sa vind partea mea (Radu Moraru e actionar majoritar - n.red.).
  - Plecarea mea de la B1 TV vine, intr-un fel, si cind Bobby Paunescu pleaca din acest proiect, pentru ca acum citiva ani, cind a prins gustul filmului, mi-am dat seama ca "e pierdut".


  Pe de alta parte, potrivit cererii de licenta depuse de RCS&RDS la CNA, pentru postul 10 TV, proiectul beneficiaza de o investitie initiala de 1,18 milioane de euro, dupa cum relateaza Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren. Cererea arata ca:

  • televiziunea generalista 10 TV va fi difuzata prin satelit, la nivel national, prin intermediul retelelor RCS&RDS (n.red.: la conferinta de presa, Radu Moraru nu a vorbit concret despre posibilitatea preluarii postului de catre alte retele).
  • Pentru decembrie 2010, postul nu si-a propus sa vanda publicitate, dar estimeaza un profit net de 127.100 de euro in ultima luna a acestui an, iar pentru 2011 - incasari din publicitate de 2,5 milioane de euro
  • postul va difuza filme (50%) si programe de divertisment (50%). In luna decembrie 2010, canalul 10 TV nu va difuza publicitate.
  • Principala emisiune din grila "Nasul" (luni-vineri si duminica, in intervalul 20.00 - 23.30 si, in reluare, in prima parte a zilei).
  • in prima etapa, pe 10 TV nu vor fi difuzate programe de informare (stiri), dar pot fi incluse elemente informative in talk-show-uri.
  • In proiectul citat de Mediafax se arata ca: "Majoritatea televiziunilor din Romania au pus pe plan secundar informarea publicului, principalul criteriu avut in vedere fiind doar audienta, dintr-un motiv simplu: audienta mare = profit mare. Dorim sa schimbam aceasta optica de a privi lucrurile, punand pe primul plan motivul pentru care exista televiziunea: informarea publicului larg si, in principal, informarea abonatilor RCS, punand la dispozitia acestora informatii cu un caracter generalist in principal, prin intermediul emisiunilor de tip "talk-show"".
  • Investitia initiala pentru lansare se ridica la 1.179.000 de euro, iar pentru 2011-2013, RCS&RDS intentioneaza sa investeasca anual cate 3.500.000 de euro.
   
  #2

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.