Digital Eliteboard - Das große Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwehrt bleiben

Televiziunea CinemaEst se închide, va fi înlocuită cu Prima History. Clever dorește sa lanseze și Nostalgia Tv.

josef.13

Best Member
Boardveteran
Registriert
1. Juli 2009
Beiträge
28.431
Lösungen
1
Reaktionspunkte
47.981
Punkte
1.083
Ort
Sachsen
În cadrul ședinței CNA de marți, 7 noiembrie 2023 ora 10:00, au fost discutate solicitările SC CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL din Clui-Napoca privind modificarea licențelor audiovizuale acordate pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice a serviciilor de programe Cinema Est / Cinema Est HD si Prima History / Prima History HD.

Cinema Est / Cinema Est HD devine Prima History / Prima History HD

Cinema Est / Cinema Est HD are licența audiovizuală TV-C 930/22.03.2022, cu modificările ulterioare Data expirării licenței este 11 octombrie 2031, iar zonele de difuzare sunt națională si internațională (Europa). Format de principiu este tematic (filme), iar rezoluțiile de difuzare sunt SD și HD.

Au fost solicitate următoarele modificări ale licenței audiovizuale a Cinema Est / Cinema Est HD:

1. Modificarea denumirii serviciului de programe și a siglei, din Cinema Est / Cinema Est HD în Prima History / Prima History HD;

2. Modificare format de principiu din tematic film în tematic documentar istoric;

3. Modificarea structurii serviciului de programe, care va include producții proprii (40%) si producții audiovizuale de la alți producători (60%). Orarul de difuzare va fi de 24 ore pe zi.

Fosta licență a Prima History / Prima History HD va fi utilizată pentru o nouă televiziune: Nostalgia Tv

Prima History / Prima History HD avea licența audiovizuală TV-C 936/22.03.2022 (neautorizată, termenul de intrare in emisie fiind prelungit cu 12 luni pana maxim in 22 martie 2024). Zona de difuzare era națională, iar formatul de principiu era tematic (documentar istoric), Rezoluțiile de difuzare sunt SD și HD.

Au fost solicitate următoarele modificări ale licenței audiovizuale a Cinema Est / Cinema Est HD:

1. Modificarea denumirii serviciului de programe și a siglei, din Prima History / Prima History HD în Nostalgia TV / Nostalgia TV HD;

2, Modificarea zonei de difuzare din națională în națională și internațională (Europa);

3. Modificare formatului de principiu din tematic documentar istoric în tematic film;

4. Modificarea structurii serviciului de programe, care va include producții proprii (20%) si producții audiovizuale de la alți producători (80%). Orarul de difuzare va fi de 24 ore pe zi.

Reprezentatul societății comerciale solicitante a precizat: "Este o translație a licenței Prima History peste Cinema Est, pentru că am renunțat la acest proiect din motive de conținut, din cauză că pe plan est-european este mai dificil în aceste vremuri. Proiectul Prima History practic a fost aprobat de dvs, este nemodificat față de formula pe care am prezentat-o anterior.

Prima History este o televiziune de film documentar istoric, adresată iubitorilor de istorie. Va difuza filme documentare românești cu subiect istoric, emisiuni publicistice de tip magazin sau dezbateri cu profesioniști în domeniu, profesori universitari, academicieni. Cinema Est va deveni Prima History din motive de distribuție, trebuie să valorificăm cât mai eficient distribuția actuală. Prima History exista ca licență, o translatăm deoarece distribuția televiziunii Cinema Est este mai bună. De fapt, distribuția Prima History nu există. Practic, când vom lansa canalul (foarte repede, deoarece avem conținut achiziționat), va fi pe cablu tv imediat, nu va mai exista o perioadă de tranziție. Prima History este un proiect în care credem foarte mult, avem și
Du musst dich Anmelden oder Registrieren um diesen link zusehen!
deja de la Arhiva Națională de Filme și de la alte case de producție independente".

"Vrem să modificăm și Prima History în Nostalgia Tv. Va fi un proiect care se adresează întregii familii si care va aduce în prim plan filme și seriale artistice din anii 1950-1990, în limba engleză, italiană, în general nu cu specific românesc, cum era la Cinema Est. Vor fi seriale celebre ale acelor ani, cum ar fi "Om bogat, om sărac", "Dallas", "Bulevardul Paulista", "Sclava Isaura", "The Muppet Show", precum și filme celebre de lung metraj, de genul "Casablanca" sau "Pe aripile vântului". Va fi difuzată producție americana, dar si producție italiană. Vor fi și câteva producții românești. Va fi un canal de filme și seriale clasice. Pentru Nostalgia Tv nu avem conținutul achiziționat, suntem doar în discuții cu distribuitorii. Licența e aprobată deja și știm de termenul maxim de intrare în emisie, până în martie 2024", a mai explicat Adrian Bucă, reprezentantul societății comerciale solicitante.

SC CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL are în acționariat, conform bazei de date a certificatului constatator din 25 octombrie 2023, pe SC CLEVER MEDIA NETWORK SRL (25%), Tomşa Gheorghe Adrian (65%) si Nicoară Maria (10%). Acționariatul SC CLEVER MEDIA NETWORK SRL conform bazei de date si a Certificatului constatator din 26 octombrie 2023 este format din Tomşa Gheorghe Adrian (90%) si Nicoară Maria (10%). SC CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL deține un număr de cinci licențe audiovizuale: Prima TV/Prima TV HD, Profit News / Profit News HD, Cinema Est / Cinema Est HD, Prima History / Prima History HD (neautorizat), Prima Food & Travel / Prima Food & Travel HD (neautorizat).

Sursa: hdsatelit
 
Zurück
Oben