Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Philips 46pfl6806 h (econova)

Dieses Thema im Forum "Plasma/LCD" wurde erstellt von Borko23, 21. November 2011.

 1. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  [h=2]PHILIPS 46PFL6806 H (ECONOVA)[/h] Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
  [h=1]PHILIPS 46PFL6806 H (ECONOVA)[/h] Televizor je prozor u svijet. Ova tvrdnja potječe iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, i to od ljudi koji su već onda predviđali promjenu načina našeg življenja. Autor ovog teksta nije previše mario za tu tvrdnju, ali ju je dobro zapamtio.
  Današnji televizori su sve samo ne klasični uređaji za gledanje dnevnika i raznih šou emisija. U tom kontekstu smo testirali najnoviji LED LCD uradak iz Philipsa.
  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
  Philips 46PFL 6806 H (ECONOVA)
  Model iz naslova je ovogodišnji dobitnik EISA nagrade za najvišu moguću enregetsku učinkovitost( certifikat A+) . Naoko je to možda nevažan podatak, ali u stvarnosti veoma bitan. Današnji kupci vrlo često postavljaju pitanje vezano za potrošnju električne energije. Naime, današnja kućanstva su bogata električnim i elektroničkim uređajima koji svojom potrošnjom kreiraju račune. Osim toga veoma je bitno od kakvih su materijala sazdani uređaji. Da li su ti materijali ekološki prihvatljvi, mogu li se reciklirati, te kakav će biti njihov utjecaj na naše zdravlje. Svaki od navedenih segmenata ima svoju težinu.
  Da li testirani model televizora ispunjava sve tražene zahtjeve, vidjet ćemo u nastavku testa.
  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
  Dizajn
  Model 46PFL6806 H po svojoj vizuri djeluje veoma tanko. Vidljiva je puno manja prisutnost plastičnih masa što nas posebno veseli. Elegantne oble linije omogućuju njegov smještaj u sve vrste interijera. Uz adekvatan zidni nosač ovaj televizor se može stopiti sa Vašom sobnom cjelinom, što u današnje vrijeme nije nevažno.
  Priloženi daljinski upravljač odskače od konkurencije. Prvo njegov tzv. jajasti dizajn djeluje pomalo otkačeno. Također je tu i njegovo napajanje koje je bazirano na ugrađenom akumulatoru koji se puni preko solarnih ćelija koje se nalaze na poleđini daljinca. Na taj način kupac je oslobođen kupovine baterija. Sve u svemu vrlo obećavajuće !
  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
  Analiza stanja
  Econova je po svojoj konstrukciji Edge LED LCD televizor s Full HD zaslonom. Procesorska ploča se sastoji od Pixel Plus HD chipseta i 400Hz PMR procesora. Potonji sklop je važan za glatkoću prijelaza kod pokreta objekata kod svih vrsta videozapisa.
  Rezultati laboratorijske nalaize pokazali su sljedeće:
  Geometrijska Linearnost - uredna
  Logaritamska Rezolucija - uredna
  Rezolucija Tunela - odlična
  Color Triangle - uredan prijelaz među bojama
  Color/Paste Blend - dobar
  Horizontalni RGB - dobar
  Vertikalni RGB - manji otklon kod plave i zelene boje
  Gama - vrijednost 3 preporučljiva za SD signal

  Slika i zvuk
  Za testiranje HD i DVD zapisa korišten je Philips Blu ray čitać i MONSTER CABLE 1000EX HDMI kabel.
  Kod podešavanja televizora koristili smo predefinirane postavke uz manje korekcije. Prije navedenog postupka nekoliko dana televizor je radio cca 6 sati dnevno kako bi analizirali odstupanja u radu ovisno o vrsti dolaznog signala.
  Tako je postavka - Prirodno- sa korekcijom svjetline na vrijednost 50, te sa kontrastom na 90, bojom na 59, oštrinom na 5 i smanjivanjem šuma na srednju vrijednost pokaza se kao optimum za gledanje HD, DVD i SD zapisa.
  Kao predložak je poslužio film Mračni Vitez u Blu ray i DVD izdanju. Tako kod HD zapisa je razvidna veća detaljnost i zaglađenje posebice u tamnim scenama dijaloga između Batmana i Jokera. Fizička sugestivnost Heath Ledgera (Joker) nikog ne ostavlja ravnodušnim, a takav dojam je ostao i na zaslonu ovoga Philipsa. Njegova šminka na licu koja djeluje iritantno zbog kombinacija boja nije ostavila traga u obliku zrnatosti koja je svojedobno bila zaštitni znak LCD televizora. Koherentnost prikaza pokreta objekata i izostanak artificijelnosti su pozitivni pomak kod LCD televizora sa Edge LED pozadinskim osvjetljenjem.
  Gledanje SD signala kod uobičajenog tv programa još uvijek je primaran kod gro konzumenata. Tako signal koji odašilju: RTL, NOVA TV , SKY NEWS, BBC, ARTE, ZDF i Discovery se pokazao kao najbolji, kako po pitanju tv formata tako i po pitanju slikovne rezolucije. Navedeno se posebno odnosi na korisnike kabelske televizije koji u svojim paketima mogu uživati u daleko većem broju programa negoli oni koji posjeduju klasičnu antensku instalaciju.
  Zvučna kulisa koju nudi testirani model je dobra. No ako želite izvuči maksimum onda preporuka ide u smjeru digitalnog povezivanja televizora sa stereo ili surround receiverom koji posjeduju digitalni koaksijalni priključak. Naime ovaj televizor posjeduje mogućnost SMART odnosno NET TV-a gdje razni programi, online servisi i aplikacije imaju inkorporiran dobar zvuk, pa zato nije loše koristiti mogućnosti digitalnog zvučnog povezivanja.
  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
  Što nakon gledanja ?
  Philipsovi tv uređaji godinama visoko kotiraju. To je plod usredotočenosti inženjerske ekipe koja u svom core bussinesu pokušava dugo ostati na vrhu. To uopče nije lako, jer treba imati na umu da konkurenti iz tzv. srednje klase povremeno sa top modelima zauzimaju solidan dio tržišnog kolača.
  Model 46PFL6806 H (ECONOVA) svojim dizajnom i izvedbom opravdava tvrdnju iz uvodnog djela teksta. Philips ovim televizorom zaista otvara mogućnosti pogleda u svijet. Nama se čini da EISA nagrade nije bez razloga došla na Philipsovu adressu....
  Tehnička Specifikacija
  Tip uređaja LED LCD TV
  [TD="colspan: 2"][/TD]
  Veličina zaslona
  46 inča (116cm)
  DVB-T/C
  DA
  Rezolucija
  1920 x 1080
  400 Hz PMR
  HD kompatibilnost (1080i/720p)
  DA
  DA/DA
  HD Ready certifikat
  DA
  Svjetlina
  400cd/m²  [TD="colspan: 2"] 500,000:1
  [/TD]

  [TD="colspan: 2"] Vrijeme odziva
  [/TD]


  [TD="width: 108"][/TD]
  [TD="width: 2"][/TD]
  [TD="width: 168"][/TD]
  Kontrast
  2 ms
  HDMI 4x
  USB 1x
  LAN/DLNA 1x
  SMART/NET TV DA
  Dimenzije: 1081x705x265 mm
  Masa: 16,4 kg
  Cijena : 10.285,00kn  Autor: Sat Multimedia
   
  #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.