kod mene je problem nikako ne mogu nastimat 4 lnb to jest thor signal mi je najvise 76% kada je lijepo vrijeme jel malo kisa pada nestane mi signal ,koji bi bio najaci signal da je idealno na nasim kanalima,antena je 100 i resiver dreambox 7020 sta mi preporucujete
skonto sam ja da trebam svaki lnb da pojedinacno konfiguriram al nemo nikako da napravim. dali ima ko kakav tutorial za stimanje vise od 4 lnb-a. reciver je dreambox 800 clone.
kod 800 recija treba normalno da ide ovako Tuner Konfiguration- onda prebacis na erweitert -satelit izaberes koji ti treba i kod Lnb stavis koji je Lnb znadji moze bit 1,2,3,4,5 i tako dalje.
kod mene je problem nikako ne mogu nastimat 4 lnb to jest thor signal mi je najvise 76% kada je lijepo vrijeme jel malo kisa pada nestane mi signal ,koji bi bio najaci signal da je idealno na nasim kanalima,antena je 100 i resiver dreambox 7020 sta mi preporucujete
Halo Lega probaj ovako nadji na Intelsatu 12607 H 27500 ekad to imas onda izvuci tu najbolji signal ond prebaci na frekvenciju 12607 V 27500 i tu probaj izvaud naj bolji signal, e onda kao zadnji potez uradis ovo kad stojis iza antene okreci Lnb polako prema desnoj strani na primjer kako kazaljka od sata ide.
Jednostavno pitanje koliko ti padne signal dolje jer ako ide preko 10% onda taj tvoj LNB nema zastitni omotac za kisu itd. jer po tome ako je 76% trebao bi da imas i pored kise veoma dobru sliku i signal ne bi bio slabiji od 66%
uspio sam nastimat, trazio sam po raznim forumima i uz vasu pomoc sam sinoc kasno sve udiketijo. zakacio sam sliku kako to izgleda kod mene pa ako kome jos bude kad trebalo da se nadje!!!!