Aktuelles
Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Kratke fudbalske vesti

• Ersteller Ersteller Gelöschtes Mitglied 28752
  • Erstellt am Erstellt am
    Nobody is reading this thread right now.
AW: Kratke fudbalske vesti

Bajern zadržava svoje zvezde

Rukovodstvo minhenskog Bajerna neće prodavati svoje igrače koji su zablistali u dresu nemačke reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, a svim zainteresovanim klubovima koji nameravaju da pošalju ponude za nekog od njih su poručili da mogu da zaborave na to.

Bastijan Švajnštajger, Filip Lam i Tomas Miler su do sada među najboljim igračima smotre najboljih selekcija sveta, a svom nacionalnom timu su ponajviše pomogli na putu do polufinala ovog takmičenja. Trojac Bavaraca privukao je pažnju najvećih engleskih i španskih medija, a najviše se spominje interesovanje engleskog šampiona Čelsija za usluge Bastijana Švajnštajgera.

- Ko god da razmišlja o mogućnosti kupovine Švajnštajgera, Lama ili Milera može da zaboravi na to! Već smo posle finala Lige šampiona rekli da Bajern neće nikoga prodavati, a to smo dokazali sa Riberijem - poručio je predsednik uprave Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

Iz Juventusa u Arsenal?

Du musst angemeldet sein, um Bilder zu sehen.

Brazilski internacionalac blizu je izlaznih vrata iz Torina. Kako pišu italijanski mediji igrač koji je u zemlji „karioka" proglašen glavnim krivcem za eleminaciju sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, Felipe Melo nalazi se na transfer listi. Svoju priču kolege na Apeninima su poduprele činjenicom da je izvršni direktor kluba privremeno nastanjenog na Olimpijskom stadionu u Torinu, Đuzepe Marota izjavio da je spreman da sasluša eventualne ponude za veznog igrača.

Kao nova destinacija bivšeg fudbalera Fiorentine spominje se Arsenal, a u transfer bi Arsen Veger pored novca u redove „crno-belih" poslao i Gaela Klišija.

Podsetimo Melo je „ljubičastima" plaćen skoro devetnaest miliona evra, a za Juventus je odigrao za godinu dana 29 utakmica.

Operisan kapiten Verdera

Tomas Šaf, trener Verdera, biće lišen usluga kapitena i jednog od najiskusnijih igrača ekipe za prvih nekoliko mečeva na početku sezone. Naime, Torsten Frings je u četvrtak operisao prepone, i sledi mu pauza koja će trajati duže od mesec dana, a pretpostavka je i da Šaf neće žuriti da ga odmah vrati na teren.

Fudbaler koji je 79 puta nosio dres nemačke reprezentacije propustiće sigurno utakmicu prvog kola Bundes lige protiv Hofenhajma, 21. ili 22. avgusta, a vrlo verovatno i duel prve runde kupa protiv Rot Vajs Alena, koji je na programu nedelju dana ranije.

Snajder: Moje srce je u Milanu

Fudbaler koji bi uskoro mogao da uđe u fudbalske almanahe kao jedan od retkih kome je uspelo da u istoj godini, pored titula u nacionalnom prvenstvu i kupu, te Ligi šampiona, bude i svetski prvak, a i najbolji strelac SP - ostaće veran sadašnjem klubu.

Vesli Snajder je odbacio bilo kakvu mogućnost da prihvati ponudu Mančester Junajteda - istu je potvrdio predsednik Intera Masimo Morati, pa će i naredne sezone oduševljavati navijače evropskog prvaka.

- Ostajem u Interu. I naredne sezone igraću u plavo - crnom dresu! Moje srce je u Milanu, sve sam osvojio minule sezone, a ostalo je još mnogo toga što bi tek trebalo da osvojimo - Evropski Super kup, Italijanski Super kup i trofej namenjen najboljem timu na svetu. Sve su to prestižni pehari i ja ih želim - rekao je Snajder holandskim novinarima.

Rajkard doveo Albanca

Dojučerašnji kapiten Sanderlenda, Albanac Lorik Cana (26), pomalo iznenađujuće, dobio je "zeleno svetlo" da napusti ovaj klub posle samo jedne sezone provedene u njemu.

Fudbaler sredine terena, kako je objavljeno, potpisao je ugovor sa turskim Galatasarajem, koji je premijerligašu uplatio blizu šest miliona evra za bivšeg igrača Olimpika iz Marselja. Cana je izjavio da je presudnan faktor za promenu sredine bila činjenica da će naredne sezone, sa ekipom Franka Rajkarda, igrati Ligu šampiona, ali i ta što će biti bliže familiji, koja živi u Albaniji.

- Od prvog dana imao sam divnu priču u Sanderlendu. Ljudi ovde obožavaju ovaj klub, vrlo su strastveni i imaju svoj identitet. Dao sam sve Sanderlendu i uvek će mi ostati u sećanju. Prihvatio sam ponudu Galatasaraja jer mi se pruža prilika da igram u Ligi šampiona, a posebno zbog toga što ću biti bliže mojoj porodici - izjavio je Cana za klupski sajt.

Alabanac je prošlog leta u Sanderlend stigao iz Marselja, a već u prvoj sezoni ostavio je takav utisak na menadžera Stiva Brusa, da mu je ovaj odmah dodelio kapitensku traku.

Galatasaraj je nedavno ostao bez reprezentativca Obale Slonovače, Abdel-Kadera Keite, koji je prešao u Al Sad iz Emirata.

Roma otkupila ugovor rumunskog veterana

Iako minule sezone, koju je proveo na pozajmici u Romi, nije "upisao" nijedan meč, iskusni čuvar mreže Bogdan Lobont (32) potpisao je trogodišnji ugovor sa "vučicom". On će po sezoni zarađivati oko 1,1 milion evra, naveli su italijanski mediji.

Odgovorni u rimskom klubu otkupili su ugovor Lobonta od bukureštanskog Dinama, za koji je bio vezan od 2007. godine. Iskusni golman je jednu sezonu, 2006/2007 već bio na Apeninima, u Fiorentini, a u karijeri je branio i za Ajaks, doduše na golu "kopljanika" stajao je samo 49 puta tokom šest godina u klubu.

On je 76 puta oblačio dres rumunske reprezentacije.

Lobontov dolazak u Romu pojačao je spekulacije o odlasku Krstijana Donija, koji je minule sezone izgubio mesto startera. Umesto njega poverenje Klaudija Ranijerija dobio je Žulio Serđo.

Holanđanin na pragu "Alijanc arene"

Talentovani 22-godišnji desni bek Ajaksa i reprezentacije Holandije, uskoro bi trebalo da potpiše ugovor sa minhenskim Bajernom.

Tokom Svetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici kao i ranije tokom klupske sezone Gregori van der Vil je svojim igrama impresionirao skaute najuglednijih evropskih klubova, pa su za njega interesovanje pokazali između ostalih Barselona, Real Madrid, Juventus i Mančester siti.

Međutim, najbrži je bio Bajern čija je ponuda od 17 miliona evra prihvaćena od uprave Ajaksa i zvanično bi paraf na trogodišnju saradnju trebalo da bude stavljen posle SP u Južnoj Africi gde je Holandija igra u finalu.

Šeici opet dobro pazarili

Klubovi sa Bliskog Istoka postaju sve primamljiviji za fudbalere sa evropskog kontinenta. Razlog je, naravno, novac koji su bogati šeici spremni da investiraju u nameri da stvore jaku ligu i podignu kvalitet iste na viši nivo.

Poslednji u nizu igrača koji se odlučio da Evropu zameni ovim delom sveta je reprezentativac Alžira i dosadašnji član Portsmuta, Nadir Belhađ. Njega je angažovao klub iz UAE, Al Sad, koji je pre samo nekoliko dana doveo i reprezentativca Obale Slonovače, Abdel - Kadera Keitu.

„Bomba“ prelaznog roka na Bliskom Istoku bio je svakako prelazak iskusnog Fabija Kanavara u Al Ahli, takođe klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. U ovoj ligi oprobaće se i prekaljeni španski golgeter, Francisko Jeste, koji je postao novi član kluba Al Vasl iz Dubaija.

Toronto doveo bivšeg golgetera Valensije

Član američke MLS lige, Toronto, angažovao je iskusnog španskog napadača Miguela Mistu (32). Dojučerašnji fudbaler Deportiva iz La Korunje, koji se proslavio igrajući za Valensiju od 2001. do 2006. godine, potpisao je jednogodišnji ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje. Nije saopšteno koliko će Misti pripasti novca za sledeću sezonu.

Španski napadač pridružiće se tako Džulijenu De Guzmanu, Kanađaninu, koji je prošle godine takođe iz Deportiva prešao u Toronto.

- Mista je tip igrača kakvog do sada nismo imali u ekipi i vrlo sam srećan što je došao kod nas - rekao je trener Toronta Mo Džonson.

Kanađani su trenutno trećeplasirani tim u istočnoj konferenciji MLS-a.

Golman Flamenga odbio DNK analizu

Brazilska policija saopštila je danas da je golman Flamenga Bruno Souza odbio da se podvrgne DNK testu, povodom istrage o nestanku i navodnom ubistvu njegove bivše devojke, prenosi Beta.

Souza se nalazi u pritvoru u Belo Horizonteu, a policija veruje da je njegova bivša devojka ubijena u tom gradu. Inspektor Edson Moreira rekao je da Souzini advokati nisu dozvolili fudbaleru da sarađuje sa policijom, zbog čega nisu uzeti uzorci za DNK analizu.

Policija sumnjiči Souzu da je kidnapovao i ubio 25-godišnju Elizu Samudio, a njen nestanak prijavljen je pre mesec dana. Ona je na sudu pokušavala da dokaže da je Souza otac njenog četvoromesečnog sina.

Andrija Delibašić prelazi u Dinamo iz Zagreba?

Nekadašnji golgeter Partizana Andrija Delibašić mogao bi da se tokom letnjeg prelaznog roka vrati na Balkan i to u zagrebački Dinamo, piše hrvatski portal Index.
List navodi kako izvršnom potpredsedniku Dinama Zdravku Mamiću treba iskusniji centarfor za novu sezonu, pa se raspitivao o crnogorskom napadaču, trenutnom članu španskog prvoligaša Herkulesa.
Delibašić se proslavio u Partizanu, u kojem je na 100 utakmica postigao 48 golova. Kasnije je igrao za još šest klubova, između ostalog za Majorku, Benfiku i AEK, dok je za Herkules na 64 utakmica postigao 20 golova.
Ukoliko Delibašić napusti novog člana Primere, klub bi kao potencijalno pojačanje pokušao da angažuje Dragana Mrđu iz Vojvodine.

Karvaljo: Doplivao bih, dotrčao do Madrida zbog Murinja

Nema dileme da su fudbaleri Čelsija najaktuelniji u ovom prelaznom roku, a jedan od onih koji s razlogom priželjkuje svoje ime na fudbalskoj pijaci Evrope je Rikardo Karvaljo.
Iako je sa Džonom Terijem standardan u odbrani "plavaca" Karvaljo ne krije da već mesec dana, otkako je Murinjo stigao u Real, mašta o prelasku na Bernabeu.
"Ukoliko postoji mogućnost da pređem u Real, doplivao bih ili dotrčao do Madrida, nije problem. Nastupi za Real su od malena moj san, naročito sad, kada je njihov trener najbolji u istoriji fudbala", izjavio je Karvaljo koji je 2004. u Portu sarađivao sa Murinjom.
On je dodao da je sa Specijalnim uživao i u Portu i u Čelsiju i da je prilika da sa njim osvoji Ligu šampiona u dresu Reala, postala maltene opsesija za njega.

Jaja Ture: Odbio sam Junajted, Siti je veći izazov za mene

Novi fudbaler Mančester sitija Jaja Ture odmah je postao ljubimac navijača posle priznanja da je zbog ovog tima odbio komšijski Junajted.
"Imao sam priliku da prošle godine pređem u Mančester junajted, međutim njihov poziv mi nije odgovarao. Siti je veći izazov za mene", priznao je Ture.
Bivši fudbaler Barselone prešao je u redove Mančester sitija za 24 miliona funti.

Došao je i taj dan: Ronaldo se povlači u decembru!

Najbolji strelac Svetskih prvenstava u fudbalu, legenda Brazila i Južne Amerike i pravi "fenomen" Ronaldo povući će se sa terena u decembru ove godine, tvrdi španska Marka. Širom sveta poznat ne samo kao "fenomen" već i kao "pravi" Ronaldo, Brazilac je istakao da ga telo polako ali sigurno izdaje i da ne želi da se ubuduće "vuče" po terenu, ukoliko nije u stanju da pruži 100 odsto mogućnosti.
"Nemam više te fizičke predispozicije da bih imao kontinuitet dobrih igara u nogama. Telo me moli da prestanem sa fudbalom", rekao je Ronaldo.
Samo neki fudbaleri su, poput Ronalda (33), u karijeri umeli da prevaziđu ozbiljne povrede i vrate se uspešno na teren.
Iako već godinama sa viškom kilograma, Ronaldo je do danas davao sve od sebe, što su umeli da cene navijači svih klubova za koje je igrao.
Lekar Korintijansa Hoakim Grava, koji je uspeo da sanira poslednju Ronaldovu povredu, takođe je naglasio da je njegovo fizičko stanje sve slabije.

"Imao je stvarno puno povreda. Evo, poslednji put je dobio udarac u rebro i dva puta je vukao povredu mišića lista i butina. Pokušavamo da ga što pre oporavimo za nova iskušenja", izjavio je Grava.
Legendarni Brazilac nijednom u poslednje vreme nije precizirao kada će se opristiti od fudbala, ali je u dva navrata za tamošnje medije potvrdio da će se to verovatno dogoditi u narednih godinu dana.

Vidić prihvatio uslove Mančester junajteda

MANČESTER - Izvršni direktor engleskog fudbalskog kluba Mančester junajted Dejvid Gil izjavio je da je reprezentativac Srbije Nemanja Vidić prihvatio uslove novog dugoročnog ugovora.
Gil je rekao da su se dogovorili i da su u Mančester junajtedu uvereni da će novi ugovor biti potpisan početkom avgusta.
Bilo je spekulacija da će Vidić otići iz Engleske, ali je Gil skeptičan prema tim pričama i smatra da nisu došle iz redova Mančestera junajteda.
Vidić je 2006. godine došao iz moskovskog Spartaka u Mančester junajted za oko sedam miliona funti.

Zurück
Oben