Aktuelles
Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Kratke fudbalske vesti

• Ersteller Ersteller Gelöschtes Mitglied 28752
  • Erstellt am Erstellt am
    Nobody is reading this thread right now.
AW: Kratke fudbalske vesti

Tasoti o odlascima Ronaldinja i Gatuza

Du musst angemeldet sein, um Bilder zu sehen.

U poslednje vreme dosta se špekulisalo u italijanskim medijima u vezi odlazaka Brazilca Ronaldinja i Đenara Gatuza iz redova "rosonera". Pomoćni trener Milana Mauro Tasoti rekao je da očekuje da će fudbaleri Ronaldinjo i Đenaro Gatuzo i u predstojećoj sezoni igrati za taj italijanski klub.

- Mislim da će Ronaldinjo i Gatuzo ostati. Jedini igrač koji bi mogao da napusti klub je Klas Jan Huntelar, ali ne znam da li on želi da ode - rekao je Tasoti za Gazeta delo Sport, prenosi Beta.

Mediji su spekulisali da će Gatuzo prihvatiti ponudu kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali njegov agent Klaudio Paskalin je odbacio tu mogućnost.

- Nisu nam stigle ponude iz Dubaija.

Tasoti je pomoćni trener u Milanu od 2001. godine, a novi trener Masimo Alegri će biti četvrti trener sa kojim je sarađivao. Alegri je preuzeo klub od Leonarda, koji je posle jedne sezone napustio San Siro.

- Upoznali smo se u ponedeljak, a do tada smo razgovarali telefonom. Pričali smo o raznim stvarima i pitao sam ga kakve će biti moje obaveze i šta očekuje.

Milan je prošlu sezonu u Seriji A završio na trećem mestu, a takmičenje u Ligi šampiona završio je u osmini finala, porazom od Mančester junajteda.

Uprava Milana je u ovom prelaznom roku do sada angažovala golmana Marka Ameliju, koji je došao na pozajmicu iz Đenove, i defanzivca Kjeva Marija Jepesa.

Predsednik Milana Silvio Berluskoni nedavno je rekao da neće ulagati više novca u klub, pa će Alegri i Tasoti morati da dovode igrače na pozajmicu ili da traže slobodne igrače.

- Takvo je vreme, novac se brzo troši i morate da budete snalažljivi. Moramo dobro da se pripremimo za novu sezonu i izvučemo najbolje iz igrača - rekao je Tasoti.

Španci i Turci hoće Trezegea

Agent Davida Trezegea, francuskog napadača Juventusa, Antonio Kaliendo potvrdio je interes španskog kluba za njegovog klijenta i dodao da potencijalnih kupaca ima još.

- Valensija trenutno razmatra platežnu moć pošto su prodali neke igrače (Davida Vilju u Barselonu, Davida Silvu u Mančester siti). Već sam sa njima započeo pregovore - rekao je Kaliendo i potvrdio da španski klub nije jedini zainteresovan za Trezegea - Nešto se dešava i u Italiji, a postoji i službena ponuda iz Turske.

Ugovorno je Trezege vezan za torinsku "staru damu" još godinu dana. U prošloj sezoni je na 19 prvenstvenih utakmica postigao sedam golova.

Morati potvrdio da Junajted želi Holanđanina

Prema pisanju ostrvskog tabloida San, menadžer Mančester junajteda ser Aleks Ferguson u reprezentativcu Holandije vidi savršenu zamenu za legendarnog Pola Skolsa. Predsednik Intera, Masimo Morati, potvrdio je da je Mančester junajted zainteresovan za dovođenje njihovog igrača i holandskog reprezentativca Veslija Snajdera.

List San naveo je da je Mančester junajted ponudio Interu 35 miliona funti za Snajdera, ali je Morati rekao da još nije pao u iskušenje da proda holandskog reprezentativca.

- Mančester junajted je zainteresovan, ali nisam ni pokušao da padnem u iskušenje i prodam Snajdera. Takođe, ponude za Marija Balotelija i Maikona su niske - rekao je Morati za Skaj Sport Italija, prenosi Beta.

Snajder je dobro igrao prošle sezone u Interu i sa klubom je osvojio tri trofeja, a pruža dobre partije i na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Sa pet golova na turniru pomogao je Holandiji da se plasira u finale.

Mediji spekulišu da su za Balotelija i Maikona zainteresovani Mančester siti i Real Madrid, a Morati je rekao da mladi reprezentativac Italije nije tražio da ode iz kluba.

- Ovo mi liči na reklamnu kampanju. U svakom slučaju, Baloteli nije tražio da ode iz Intera. Ne shvatam zbog čega se pravi problem - rekao je Morati.

Legendarni golman u penziji

Golman Intera i bivši reprezentativac Italije Frančesko Toldo saopštio je da je završio igračku karijeru. Toldo je u Inter došao 2001. godine iz Fiorentine, a za milanski klub odigrao je 147 utakmica.

- Ova sezona biće dugačka, jer prestajem da igram fudbal. Osećam se veoma čudno - rekao je 38-godišnji Toldo za sajt Intera, a prenosi Beta.

Toldo je u reprezentaciji Italije odigrao 28 utakmica, a njegov najbolji rezultat u dresu "azura" bio je plasman u finale Evropskog prvenstva 2000. godine.

Amauri: Dužan sam navijačima!

Napadač italijanskog Juventusa Karvaljo de Oliveira Amauri rekao je da želi da se iskupi navijačima za loše partije u prošloj sezoni. Amauri je postigao samo pet pogodaka u 27 utakmica, a Juventus je osvojio tek sedmo mesto u prvenstvu Italije.

- Znam da dugujem i klubu i navijačima. Nakon onakve sezone svako bi poželeo nov početak i bolje rezultate. Navijači nisu mogli da budu srećni zbog mojih igara i potpuno ih razumem - kazao je Amauri, prenosi Beta.

Juventus je po završetku prošle sezone umesto Alberta Zakeronija doveo Luidjija del Nerija, sa kojim je Amauri saradjivao od 2003. do 2006. u Kjevu iz Verone.

- On je trener koji u tim ubacuje samo igrače koji su potpuno spremni, a njegov sistem igre odgovara svakom napadaču - objasnio je Amauri.

Juventus je u letnjem prelaznom roku već doveo petoricu igrača, Marka Storarija, Horhea Martineza, Simonea Pepea, Marka Motu i Leonarda Bonučija.

- Juventus nikada nije u medijima pričao o titulama, već je na terenu pokazivao koliko ume. Imamo igrače koji su mogu da naprave dobre rezultate - zaključio je Amauri.

Barsa diže kredit da vrati veliki dug

Predsednik Barselone, Sandro Rosel, potvrdio je da taj fudbalski klub želi da podigne kredit od 150 miliona evra, jer kasni sa isplatom novca svojim igračima. Rosel je kazao da je kredit potreban kako bi klub bio likvidan i dodao da je u pitanju novac koji je trebalo da bude isplaćen 30. juna, prenosi Beta.

Predsednik Barselone naveo je i da je jučerašnja prodaja Dmitrija Čingrinskog ukrajinskom Šahtjoru za 15 miliona evra bila "potpuno opravdana i neophodna za klupsku kasu".

Barselona je prošle sezone bila prvak Španije, ali nije uspela da odbrani trofej u Ligi šampiona.

Bitka za Japanca

Odlične igre na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi skrenule su pažnju vodećih klubova Evrope kada je u pitanju reprezentativac "zemlje izlazećeg sunca". U ruskom klubu CSKA sijaju od zadovoljstvo zbog januarske kupovine Keisukija Honde, za šest miliona evra.

Posle samo šest meseci provedenih u Moskvi, Honda je već na meti Real Madrida i Milana, koji ne žale novac ne bi li privoleli gazdu "armejaca" na prodaju. Prema pisanju italijanske štampe oba kluba su iznela ponude u vrednosti od 15 miliona evra, međutim, kako stvari stoje moraće mnogo više od toga da daju kako bi Japanac igrao u njihovim redovima.

Zanimljivo je da je Honda odigrao samo 11 utakmica za "crveno-plave".

Suarez: Ajaks će me teško zadržati

Napadač Urugvaja Luis Suarez jedan je od igrača koji je obeležio Mondijal u Južnoj Africi, a fudbaler Ajaksa nalazi se na izlaznim vratima iz kluba.

Suarez je pre Svetskog prvenstva najavio da nije zainteresovan da menja sredinu, ali nakon dobrih partija Urugvaja i plasmana u polufinalu izgleda da se predomislio.
"Želim da odem na odmor. Posle toga sačekaćemo i videti šta dalje. Mislim da čelnici Ajaksa znaju da će me teško zadržati nakon dobrih igara na Mondijalu. Ipak, nikad se ne zna.
Dvadesettrogodišnji napadač postigao je 74 gola u 97 nastupa za Ajaks otkako je u Amsterdam stigao iz Groningena.

Real Betis promenio vlasnika

Španski fudbalski klub Real Betis promenio je nakon 18 godina vlasnika, pošto ga je Manuel Ruis de Lopera prodao konzorcijumu na čijem čelu je biznismen iz Sevilje Luis Oliver, objavili su danas španski mediji.

Dosadašnji vlasnik De Lopera je od 1992. godine, kada je došao na čelo kluba iz Sevilje, uložio značajna sredstva u njegov razvoj, da bi poslednjih godina njegov entuzijazam opao i klub je dva puta ispadao iz elitnog društva u kojem neće biti ni naredne sezone.
Najznačajniji uspeh Betisa pod rukovodstvom De Lopere ostvaren je u sezoni 2004/05. kada su osvojili španski Kup Kralja i 2006. plasmanom u Ligu šampiona.

Jovanović potpisao trogodišnji ugovor sa Liverpulom

BEOGRAD - Reprezentativac Srbije Milan Jovanović u četvrtak je potpisao trogodišnji ugovor sa engleskim fudbalskim klubom Liverpulom.
"Čast mi je što sam potpisao za jedan od najvećih fudbalskih klubova. Jedva čekam da počnem da radim sa novim trenerom i novim saigračima na pripremama u Švajcarskoj", rekao je 29-godišnji Jovanović za sajt Liverpula.
Saradnja Jovanovića i Liverpula najavljena je još zimus, ali su kružile spekulacije da dogovora neće biti zbog odlaska Rafaela Benitesa sa klupe ekipe.

Danac otišao iz Palerma u Bundesligu

Kao što je prethodnih dana bilo najavljivano, visoko cenjeni danski defanzivac, Simon Kjaer, napustio je italijanskog prvoligaša Palermo i karijeru će nastaviti u nemačkoj bundes ligi.

Novi klub 21 - godišnjeg štopera je Volfsburg, čije je rukovodstvo bilo najbrže i najkonkretnije da angažuje Danca, a u kasu sicilijanskog kluba uplatiće oko 13 miliona evra na ime obeštećenja za fudbalera.

Kjaer je poslednjih meseci dovođen u vezu sa prelaskom u neke od najvećih evropskih klubova, između ostalih, u Juventus, Barselonu, Mančester junajted, i još nekolicinu premijerligaša. Mladi Danac će, prognoziraju stručnjaci, sigurno, ukoliko nastavi da pruža igre kao do sada, i otići u neki od pomenutih velikana, ali će pre tog koraka, ipak, iskustvo sticati u bundes ligi. On je potpisao četvorogodišnji ugovor sa ovim nemačkim prvoligašem, preneo je list Bild.

Volfsburg će u narednoj sezoni predvoditi Stiv Meklaren, koji je u prethodnoj osvojio titulu pravaka Holandije sa Tventeom.

Golman Portugala na golu Đenove

Doskorašnji golman Brage i portugalski reprezenativac završio je dogovor sa Đenovom i karijeru će nastaviti u redovima člana Serije A. Eduardo dos Reis Karvaljo, kako je reprezentativnom golmanu Portugala puno ime i prezime, stiže u Đenovu kao drugo pojačanje u tekućem prelaznom roku, nakon što je klub angažovao doskorašnjeg napadača minhenskog Bajerna, Luku Tonija.

Podsećamo, klub za koji nastupa srpski reprezentativac Boško Janković nedavno je napustio prvi golman Marko Amelija, koji je prešao u Milan. Čelnici Đenove su brzo reagovali i angažovali portugalskog reprezentativca, koji je briljirao na SP u Južnoj Africi, gde je selekcija njegove zemlje stigla do osmine finala.

Urugvajac pojačao Sporting

Rukovodstvo Sportinga iz Hihona potvrdilo je da u taj španski klub stiže reprezentativac Urugvaja, Sebastijan Eguren. Minulu sezonu Urugvajac je proveo na pozajmici u švedskom AIK-u u koji je stigao iz Viljareala.

Eguren je u redove "žute podmornice" došao tokom 2008.godine iz Hamarbija , ali je izgubio mesto u startnoj postavi, pa su čelnici kluba odlučili da prihvate ponudu Sportinga.

Interesantno je da je Urugvajac nedavno bio blizu prelaska u rimski Lacio, ali je transfer propao posle medicinskih pregleda i rezultata, kojima lekari "nebesko-plavih" nisu bili zadovoljni.

Sisoko i 30 miliona za Džeku

Prema pisanju nemačkog Bilda čelnici Juventusa spremni su da ponovo pošalju ponudu za napadača Volfsburga i reprezentativca BiH, Edina Džeka.

"Stara dama" je ranije ponudila 30 miliona evra bundesligašu za popularnog "dijamanta", ali je uprava "vukova" istu odbila rekavši da Džeko ne može nigde ispod 40 miliona evra.

"Bjanko-neri"su sada spremni da plate 30 miliona evra, uz dolazak Muhameda Sisoka ili Kristijana Poulsena u nemački klub kao deo ovog transfera. Za sada iz Volfsburga nisu hteli da odgovore na pitanja nemačkih novinara sve dok zvanična ponuda "dame" ne bude stigla.

Ljuboja u novom klubu?

Nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore najverovatnije menja klub ovoga leta. Tim za koji je nastupao u prošloj sezoni nije uspeo da zadrži status prvoligaša, pa će Danijel Ljuboja promeniti sredinu. U intervju za francuski Le Ekip fudaler sa najupečatljivijom frizurom u Ligi 1 je priznao da ima otvorenu ponudu Sent Etjena.

- Upoznat sam sa tom ponudom. Kontaktirali su me ljudi iz Sent Etjena i moram da priznam da mi interesovanje takvog kluba veoma godi. Mogući prelazak u redove kluba sa tako bogatom istorijom bi bilo sjajno za mene.

Francuske kolege su podsetile Ljuboju da ovo nije prvi put da se trener Kristof Galtier interesuje za njegove usluge.

- Bilo je priča na kraju jesenjeg dela sezone, međutim, neozbiljno bi bilo od mene da sam tada otišao. U januaru sam bio potreban ekipi u pokušaju da sačuva prvoligaški status. Sada je ipak sve drugačije. Imam dogovor sa upravom kluba da ukoliko neko uplati milion evra obeštećenja mogu da napustim klub.

Novinari tiražnog lista su pitali Srbina da li misli da će mu biti lakše s obzirom da je sa nekim prvotimcima Sent Etjena već igrao.

- Mislim da neću imati problem sa aklimatizacijom na novu sredinu. Ipak još uvek ništa nije gotovo još uvek sam bar zvanično član Grenobla.

Možda najbolja preporuka za Ljuboju kada je u pitanju Sent Etjen je što je u prošloj sezoni uspeo da postigne deset pogodaka za tim skoji sa klupe predvodi Mehmed Baždarević

- Mislim da sam korektno odigrao prošlu sezonu. Mnogi klubovi se raspituju i oprezni su kada je u pitanju angažovanje fudbalera u 31. godini, međutim, stvarno nemaju razloga za brigu. Još uvek znam kako se daju golovi (smeh).

Kolege iz zemlje „galskih petlova" je takođe zanimalo da li je momak rođen u Vinkovcima promenio broj jer im je trebalo dugo da ga dobiju i ugovore intervju.

- Nisam. Ovih dana telefon neprekidno zvoni jer sam postao otac malog Justina. Priznajem i određene ekipe se interesuju,Njujork, Majorka i pojedini klubovi iz Katara ali moja želja je ostanak u Francuskoj.Javljali su se Nica i Sošo i nadam se da ću već u toku sledeće nedelje znati ime novog poslodavca - zaključio je Ljuboja.

Zurück
Oben