Digital Eliteboard

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwehrt bleiben

Kohli uniŠtio noleta

Beastmaster

Moderator
Teammitglied
Registriert
9. Oktober 2008
Beiträge
3.700
Punkte Reaktionen
12.350
Erfolgspunkte
383
Treće kolo drugog Grand Slama, Roland Garrosa, bilo je kobno za jednog od najvećih favorita, srbijanskog tenisera Novaka Đokovića.

Senzacija na terenima Roland Garrosa. Novak Đoković otplesao je zadnji ples na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske. Bolji od četvrtog tenisera svijeta bio je Philipp Kohlschrieber (6:4, 6:4, 6:4).

Popularni Kohli odigrao je fantastičan meč, sve mu je polazilo za rukom i na kraju je sasvim zasluženo pobijedio onoga koji se još prije dvije sedmice vidio u finalu Roland Garrosa.

U drugom setu popularni Kohli je propustio 5:1 i 40:0 i tada se mislilo da se Nole vraća u meč. Međutim, drugu šansu kod 5:4 njemački teniser nije propustio, te je poveo sa 2:0. U trećem setu ponovo je jedan break bio dovoljan da Nijemac dokrajči Đokovića.

Roland Garros, 3. kolo:
Kohlschrieber- Đoković 3:0 (6:4, 6:4, 6:4)
 
Oben