Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwehrt bleiben

Kartpaylasimi Sharing nasil olur

Status
Für weitere Antworten geschlossen.

bora1907

Board Guru
Registriert
4. November 2008
Beiträge
1.450
Reaktionspunkte
690
Punkte
113
Ort
KADIKÖY
bu günlerde Bordda bir cogu Arkadasin Cardsharing hakinda Bilgi edinme ihtiyaci oldugunu okuyorum.Her nekadar Bordun degisik Konularda aslinda yeterince Aciklamalar olsada,sanirim olayin biraz karisik oldugundandir'ki bir cogu Arkadsamiz anlamamakda veya yeterince Bilgi olmadigin kanatinda.Herneyse lafi fazla uzatmadan bu konu hakinda biraz Aciklama getireyim dedim.
Öncelikle muhtemelen olusabilecek bazi sorulara bastan Bilgim dogrultusnda cevap vereyim.

S: CS nedir,ne ise yarar ben nasil yapabilirim ?

C: CS dedigimiz olayda bir Arkadsiniz veya siz bir yayinci kurulustan Resmi olarak Abone oluyorsunuz.Abone olan kisiye verilen Smart kartida CS sayesinde bir veya bir kac Arkadsinizla paylasiyorsunuz,genelde tabiki Abonelik ücretinide.Veya Siz bir yere Abone oluyorsunuz,Arkadsaniz baska bir yere ve her ikinizde her iki Abonelikden faydalaniyorsunuz.Kisaca olay bundan ibaretdir,yani bazi arkadslarin düsündügü gibi tek basiniza yapabileceginiz birsey degil.Bu soruyu Noktlamadan sunuda belirtmek isterim,bu isi büyük capta yapan kisiler hatta (sirketler de diyebiliriz) var.Senelik belirli bir ücret karsiligi bir kac Abonelik sunulyuor,abonelik diyorsak bunlar elbette resmi abonelik degil.Böyle bir CS mantigi ne kadar güvenilinir veya riskli burasi herkesin kendisine kalmis.Ben sahsen kimseye böyle birseyi tavsiye etmem.(Kendi adima söylüyorum)


S: Benim X veya Y Reciverim var bununla CS yapabilirmiyim?

C: Bu soruya genel olarak bir cevap vermek mümkün degil,lakin diyebilirizki kullandiginiz Reciverin Linux tabanli olmasinin yaninda genelde CS icin Kullanilan Emulardan en az birisini desteklemesi gerekiyor.Adi gecen Emular örnegin cok Kullanilan CCcam,gbox,New-CS ....., bunlarin disinda bir kac Emu daha var ama pek SIK kullaniliyor denilemez,o bakimdan aslinda bu ücünden birisini desteklemesi yeterlidir.Bu arada Reciverin Internet baglantisi icin gerekli olan LAN portu da sart tabiki. (Bazi Reciverlerle PC de bagli olan Cardreader yöntemine deginmiycem ).

S: CS yaptigimda Canak Anteni sökebilirmiyim veya Kabloyayin Aboneligimi bitirebilirmiyim?

C: Tabiki Hayir,adi üstünde sadece Kart Paylasiliyor,Yayinin kendisi degil.

S: Ben bir Arkadasimdan CS almak istiyorum,sadece onun baktigi Kanali mi izleyebilirim?


C: Hayir,yukaridada belirtigim gibi,sadece kart paylasiliyor.Sizin yayini izliyebilmeniz icin Karsi tarafin (Kart sahibi tarafin) Anteni bile olmasi gerekmiyor.Istediginiz kanali izliyebilirsiniz.

S: CS de PC'm acik kalmasi mi gerekiyor?

C: Hayir,bazi istisnalar disinda bu isin PC ile hic bir alakasi yok diyebiliriz.

S: CS Tehlikelimidir veya ne Kadar Risklidir?

C: Bu tamamen size bagli birsey,bir kac Arkadas kendi aranizda yaptiginiz süre ve orda burda Reklamini yaparcasina tanimadiginiz insanlarin yainlarinda konusmadiginiz süre bana göre bir Tehlikesi yokdur.Ancak birisi sizden veya bilen bir kiside duyarak Sikayet sonucunda bir Tehlike olusturur.Bu isi Senelik ücret karsiligi yapanlarla bir CS alisverisinde bulunmak benim gözümde büyük bir Tehlike olusturmaktadir.Böyle yerlerden CS alan Arkadaslar üzerine alinmasinlar sadece sahsi görüsümü dile getirmeye calistim.

S: Bende Kabel var ama Arkadasimda Sat ,bu durumda CS olurmu?

C: Bu soruya normalde kisa ve Net olarak Hayir demek gerekir.Bir iki istisna durumlari saymassak tabiki.Kafalarda soru isareti olusturmamak adina iki örnekde aciklik getirmeye calisayim.CS yapilmak Istenen Sat icin olan SmartCard (Adini yazmiyayim) Almanyanin begenilen bir TV-Kurulusun ise ve Abo Kartiniz Nagra3 Karti ise ve sizde Kabel Deutschland dan aliyorsaniz adi gecen yayinlari o zaman olur,ama gercekten bildigim tek istisnadir bu durum ve tek bu dedigim sekilde veya yayinlari Direk KD den alan baska Kablo Sirketleride olabilir (Kabel-BW olmaz).Veya TR Yayinci Kuruluslarimizin Kartlari ile de Sat -- Kabel Kombinationu ile Kesinlikle olmaz muhtemelen.

aklima daha olusabilecek soru gelirse burasini yeri gelince editliycem.

Simdik gelelim asil CS nasil yapilir sorusuna.Aslinda bu soruda cihazdan cihaza degisiyor.Bu is icin yogunlukda kulanilmakda olan cihazda ve EMU ile anlatmaya calisacagim.Örnek aldigimiz Reciver DREAMBOX (veya D-Box2) olsun, EMU yu da yine yogun kullanilan CCCam olarak belirliyelim.

Abone Kartin bulundugu Reciverde yapilacak islemler (SERVER):


1. CS'in Internet üzerinden gerceklestigi icin ve normalde size Internet Providerinizden sunulan IP her 24 Saatde degistigi icin ve Clientleriniz (CS-Alici Arkadaslariniz) Reciverlerinde her 24 Saatde bir sizinle baglantiyi kurmak icin güncel olan IP'nizi vermek zorunda kalmamasi acisindan,ilk olarak eger Internet Provideriniz size Sabit IP sunmuyorsa,kendinize bir DynDNS Accontu acmaniz gerek.Bu isi >>>>>
Du musst dich Anmelden oder Registrieren um diesen link zusehen!
<<<<<yapabilirsiniz.Bu hizmet tamamen ücretsizdir.Kendize bir DynDNS Accontu acmayi basardiginizda kendinizin belirledigi bir dynDNS Adressinizde var artik.Örnekde Kullanabilmemiz icin diyelimki bu Adress su olsun >>>>http://sampiyon.fenerbahce.org<<<<<
2. Dreamboxumuzu LAN Kablosu ile Routerimize bagliyoruz.

3. Dreamboxumuzun ayarlarindan Networkumuza uygun sabit IP veriyoruz.
Enigma imaglerde (Menü --> Einstellungen --> Experten --> Kominikation/Netzwerk) örnek verecek olursak
IP:192.168.1.40
Netmask:255.255.255.0
Nameserver: 192.168.1.1 (Buraya Routerin IP'sini verebilirsiniz)
Gateway:192.168.1.1 (Buraya Routerin IP'sini vermeniz gerek)


4. Simdik Dreamboxumuza CCCam'in en son sürümünü yüklüycez.
Bunu en kolay Enigma imaglerde BluePanel'den yapabilirsiniz.
(Mavi Tus --> Addons --> Download --> Cam --> CCcam 2.0.11 - Complette)
ve
(Mavi Tus --> Addons --> Download --> Cam-Config --> CCcam 2.0.10)
ve
Mavu Tus --> (Kumandanin Sag ve Sol tuslariyla CCcam 2.0.11' (veya suan icin en yenisini) secip Yesil Tusla veya Starten/Neustarten Camd ile CCcamimizi calistiriyoruz)


5. Herhangi bir ftp Programmi (Örnegin FlashFxp) ile simdik Dreamboxumuza ftp üzeri baglanmamiz gerekiyor.Bunun icin Kullandiginiz FTP-Proguna su verileri vererek baglanabilirsiniz.
URL: 192.168.1.40 <-- (örnekte 3. Noktada verdigimiz sabit IP)
KULLANICI: root
Password: dreambox

6. Baglantiyi basari ile kurabildinizse,FTP Progunuzla \Var\etc\ de bulunan CCcam.cfg dosyasini editlemek üzere acin.CCcam.cfg nin icinde yeni bir F: satiri olusturun CS vereceginiz Arkadsaniz icin.Örnegin
F: Kullanici1 Passwort1
F Satiri icin bazi Kisitlayici ayarlar yapabilirsiniz,ama onu daha ilerde vakdim oldugunda detailli aciklarim gerekirse.Ilk asamada yukaridaki örnek satir yeterlidir.

------> Edit: CCcam'in ince Ayarlarini>>>>> https://www.digital-eliteboard.com/sh...ad.php?t=65123<<<<< daha ayrintili okuyabilirsiniz. [B]7.[/B] Son olarakda Routerinizde Kullandiginiz EMU'da ayarli olan Portu acmaniz.Bu Port CCcam örneginde 12000 dir Standart olarak.Rouerinizin Ayarlarina girip örnegimizde vermis oldugumuz CCcam Portunu(Port 12000) Dreambox IP sine (IP 192.168.1.40) yönlendirmeniz gerek.Router ayarlarina girmisken 1. Noktada actirdigimiz DynDNS Account bilgilerinide Routerimizin ön görülen ayar yerine girmemiz lazimki ,Provider IP'mizi degisitiginde Router DynDns Adressimizi güncelestirebilsin. [B][U] Alici Arkadasinizin bulundugu Reciverde yapilacak islemler (CLIENT):[/U][/B] [B]1.[/B] Eger Arkadasiniz sadece alici ise,yani onda Size gelecek bir Kart yok ise,sadece Client ayarlari yapmasi yeterlidir bunun icin ilk olarak yukaridaki SERVER islemlerinde sayilan [I]2. 4. ve 5[/I]. Noktalari ayni sekilde uygulamasi gerekiyor. [B]2.[/B] Dreamboxuna yine SERVER'de yapilacak ayarlardaki [I]6.[/I] Noktada anlatildigi sekilde baglandikdan sonra su sekilde bir C: Line olusturmasi gerekiyor. C: [COLOR=Red]DynDNS-ADRESI[/COLOR] [COLOR=Lime]PORT[/COLOR] [COLOR=DarkOrchid]KULLANICI[/COLOR] [COLOR=DarkOrange]PASSWORD[/COLOR] örnegimizde su sekil C: [COLOR=Red]sampiyon.fenerbahce.org[/COLOR] [COLOR=Lime]12000[/COLOR] [COLOR=DarkOrchid]Kullanici1[/COLOR] [COLOR=DarkOrange]Passwort1[/COLOR] Eger yukarida yazdigim gibi sadece alici ise Clientde bu islemler yeterli.Egerki hem SERVER (Kartin bulundugu Reciver) hemde CLIENT (alici Arkadasiniz) olacaksa tabiki her Reciverde her iki islemde yapilmasi gerek. Umarim az biraz herkesin anliyacagi sekil Anlatabilmisimdir.Yoksa Kusuruma bakmayin artik. Selamlar
 
Status
Für weitere Antworten geschlossen.
Zurück
Oben