dejoo
Ist gelegentlich hier
AW: Instalacija 13°16°19°
Hvala Jure brate.
Znaci stavim LNB bez diseq na Sredinu. i trazim ovu 19.2°E Astra : 11156 V 22000 (to sam nasao juce 95% 96% BER.0)
pa posle zalepim Antenu samo da mogu levo desno da je promerim
po milimetar, ja juce to po cm u hladnocu nisam imao ni osecaj.
Jure molim te ne zaboravi ovu Themu , jel ja neznam ako stignem veceras da probam, moram da radim , zato ja cu da napsiem ovde ako sam uspeo , da se zna.
Pozdrav
Halo Dejo, hajde da ti ja pokusam pomoci. Ja sam monter satelitskih antena pa mozda uspijemo skupa.
Prvo bih ti predlozio da na srednji LNB nadjes Astru 19,2°. Gledaj da ti signal bude preko 90% kvalitete i pokusaj to tak da uradis tako da antenu pricvrstis tak jako ali da ju mozes ipak pomjeriti lijevo i desno.. Kada to nadjes onda pomjeraj antenu u desnu stranu (gledajuci od antene prema LNB-ima) i to pojeraj po milimetar dva, svaki puta malo zastani i konroliraj ili na reciveru ili na mjernom instrumentu dali si dobio signal. Bitno je samo da ides pomalo i da zastanes radi relativno loseg signala na Eutelsat-u W2. Kada dobijes na srednji LNB Eutelsat W2 onda ti je s desne strane (gledajuci od antene prema LNB) Astra 19,2°E a s lijeve strane Hotbird 13°E. Na Diseq mozes sloziti Astra 1/4 Eutelsat 2/4 i Hotbird 3/4 ili kako mi to monteri tu u Austriji radimo Astra 1/4 Hotbird 2/4 i Eutelsat 3/4.
Zelim ti da uspijes a ako ne javi se pa cu ti dati moj Handy broj pa me mozes nazvati dok namjestas Antenu da ti pokusam onda preko tel malo konkretnije objasniti na moguce greske koje, mozda radis.
Pozdrav, Jure
Hvala Jure brate.
Znaci stavim LNB bez diseq na Sredinu. i trazim ovu 19.2°E Astra : 11156 V 22000 (to sam nasao juce 95% 96% BER.0)
pa posle zalepim Antenu samo da mogu levo desno da je promerim
po milimetar, ja juce to po cm u hladnocu nisam imao ni osecaj.
Jure molim te ne zaboravi ovu Themu , jel ja neznam ako stignem veceras da probam, moram da radim , zato ja cu da napsiem ovde ako sam uspeo , da se zna.
Pozdrav