Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Hakeri „vježbaju“ po Njemačkoj

Dieses Thema im Forum "Ostalo" wurde erstellt von Borko23, 28. April 2010.

 1. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  Hakeri „vježbaju“ po Njemačkoj


  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
  Njemačka u usporedbi s drugim europskim zemljama ima najviše računala „zaraženih" računalnim virusima. Prije godinu dana, na prvom mjestu je bila Španjolska, čitamo u godišnjoj studiji američke tvrtke Symantec.
  Prema njihovoj studiji, dvanaest posto računala u Njemačkoj dio je takozvanih boot-mreža. To znači da su takva računala inficirana najmanje jednim virusom i mogu biti na meti napada hakera. Kriminalci takva računala mogu špijunirati, u njima pronalaziti korisničke lozinke, koristiti ih za slanje elektronske pošte ili za napade na željene internet-stranice.
  „Vi ste neka vrsta sistema za rano upozoravanje; kriminalci svoje najnovije trikove isprobavaju najprije u Njemačkoj, po načelu: ako tamo rade, raditi će i drugdje", kaže Kevin Haley, Symantecov tehničar iz Los Angelesa.
  I drugi proizvođači antivirusnih programa ili sustava za osiguranje računala i mreža, kao što su: Kaspersky, AVG ili McAffe, sprovode istraživanja i objavljuju izvještaje. No, Symantec je predvodnik na svjetskom tržištu koji može služiti najvećom riznicom znanja i podataka - među kojima najvažnije dobiva od svojih korisnika.
  Kao na filmu
  U Los Angelesu se nalazi neka vrsta zapovjedništva tvrtke. U toj prostoriji, prozorska stakla su zatamnjena, svuda su satovi koji pokazuju lokalna vremena u čitavom svijetu, a u središtu pažnje je interaktivna karta svijeta na kojoj stalno svijetle crvene lampice.
  „Primamo milijune upozorenja od korisnika našeg sustava i obrađujemo ih 24 sata dnevno. Evo, možete vidjeti da je posebno veliki broj lampica upaljen u Africi - to znači da je tamo u toku neki veći računalni napad", prenosi Kevin Haley.
  Lampice u Njemačkoj se pale kada je napadnuto neko računalo u ovoj zemlji, ali i kada se neki napad pokrene iz Njemačke. Jer, računala koja su dio boot-mreža istovremeno su žrtve i napadači. Takva računala internet-kriminalci mogu iskoristiti za napade većih razmjera, recimo - na servere njemačke vlade.

  Borba u virtualnom i realnom svijetu
  I dok u ovoj zemlji policija još traži strategije borbe protiv računalnog kriminala, policija u SAD-u odavno surađuje sa industrijom informacijske tehnologije. Symantec je bivšeg pravnika Adama Palmera proglasio za specijalnog opunomoćenika za tu suradnju.
  „Kada sam počeo loviti kriminalce u virtualnom svijetu", kaže Palmer, „morao sam se služiti zakonima iz realnog svijeta. Stalno smo kaskali za kriminalcima, jer su oni uspijevali upotrijebiti svaku novu tehniku koja bi se pojavila. Policija tu također ne može brzo reagirati, zato je važno da se možemo služiti bazama podataka privatne industrije i istraživanja".
  U Njemačkoj se tako nešto tek treba dogoditi; zasad se istražitelji moraju boriti sa birokratskim preprekama i nedostatkom osoblja
   
  #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.