Digital Eliteboard

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwehrt bleiben

Formula 1 2010 kompletna

Registriert
8. März 2009
Beiträge
5.760
Punkte Reaktionen
4.967
Erfolgspunkte
113
Svi timovi ostaju u Formuli 1
Pretnje timova da će napustiti Formulu 1 nisu obistinjene pošto su se sve ekipe, koje se trenutno takmiče u šampionatu, prijavile za sledeću sezonu. U saopštenju Asocijacije timova Formule 1 (FOTA) kaže se da su svi timovi ispoštovali rok za prijavu koji je odredila Svetska automobilska federacija (FIA) pošto se izašlo u susret pojedininim njihovim zahtevima.
Aktuelni šampion u konkurenciji konstruktora Ferari, kao i bivši šampion Reno, zajedno sa Tojotom, Red Bulom i ekipom Toro Roso su u poslednjih nekoliko nedelja pretili da se neće prijaviti za sledeću sezonu ukoliko se pravila oko ovođenja opcionalnog budžeta od 40 miliona funti ne promene.
FOTA, čiji su se predstavnici tokom vikenda u Monte Karlu sastali sa predsednikom FIA Maksom Mozlije, je pokušavala da nađe rešenje od objavljivanja novih propisa prošlog meseca.
Prema saopštenju FOTA dogovoreno je da svi timovi 12. juna potpišu novi Konkord sporazum sa FIA i prvim čovekom Formule 1 Bernijem Eklstonom, a da će se pravila za sledeću sezonu zasnivati na ovogodišnjim i da će svi prijavljeni timovi moći da se takmiče naredne sezone po istim pravilima.
„Svi timovi unutar FOTA na saradnju sa FIA gledaju sa optimizmom i sa željom da postavimo dobru osnovu za izgradnju uspešne budućnosti Formule 1 i stabilnost“, dodaje se u saopštenju.
Takođe, napominje se da su se timovi jednoglasno odlučili za drastično smanjenje troškova za takmičenje u šampionatu u naredne tri godine da bi se očuvao takmičarski duh, ali i izazov u isto vreme da bi u Formuli 1 prihvatili nove timove.
 
Oben