e simplu dar putin riscant...
ce trebuie facut e sa indepartezi "capacul" de pe procesor, cu atentie sa nu se rupa pasta in zona unde vrem sa curatam, deci cu ajutorul unei surubelnite fine in zona opusa, introducem varful ascutit intre capac si procesor, efectul ar fi ca si cum am despica un lemn cu o pana, se indeparteaza usor.
pe urma la baza pinilor cu ajutorul unei freze rotunde si la aproximativ 4 mm de la capatul procesorului facem un canal pana aproape de baza sa se vada pinii.
odata lasata marcata zona unde vrem sa curatam, cu ajutorul unei surubelnite si un ciocanas, lovim in "peretele" ramas la indepartarea "capacului" de pe procesor, pasta se desprinde in bucati mari si raman pinii curati.
exista riscul... daca nu face-ti canalul la baza, sa indepartati cu pasta si alte componente aflate pe placa. asta se intampla mai mult la procesoare cu pasta alba, cele cu pasta albastra sunt mai usoare.
cam asta ar fi metoda...si cum am spus depinde de abilitatea fiecaruia !
Toate bune.
Nu stiu ce sa zic nu se vede prea bine e prea mica poza
Nu am probat , depinde si de cät de intinsa e pasta sar putea sa mai ai si alte piese lipite si sa zboare cu pasta cu tot
Bineinteles daca nu mai folosesti recul poti sa te risti
Nu stiu ce sa zic nu se vede prea bine e prea mica poza
Nu am probat , depinde si de cät de intinsa e pasta sar putea sa mai ai si alte piese lipite si sa zboare cu pasta cu tot
Bineinteles daca nu mai folosesti recul poti sa te risti
ai dreptate se por indeparta si alte componente, de aceea este indicat sa facem un "canal" la baza pinilor, asa provocam ruperea pastei de acolo.
si metoda "traditionala" ptr mine este riscanta.
fiecare cum vrea sa faca eu am impartasit propia experienta, la fel cum am fost si eu ajutat aici pe forum.
salutari si toate bune.