Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Amerikanci kupuju OBN TV

Dieses Thema im Forum "Ostali" wurde erstellt von ismethoro, 22. Dezember 2010.

 1. ismethoro
  Offline

  ismethoro Ist oft hier

  Registriert:
  29. September 2008
  Beiträge:
  167
  Zustimmungen:
  85
  Punkte für Erfolge:
  28
  Televizija OBN, prema svemu sudeći, u narednu godinu ući će s novim vlasnikom. Kako neslužbeno saznaje Dnevni avaz to će biti američka kompanija koja je kratko vrijeme bila suvlasnik jedne televizijske stanice u susjednoj Srbiji.

  Navodno, pregovori između predstavnika tvrtke iz Sjedinjenih Država te vlasnika i direktora OBN-a Ivana Ćalete, odnosno Nevena Čičke, u samoj su završnici. Tako bi uskoro u Zagrebu trebao biti potpisan ugovor prema kojem bi američka kompanija postala većinski vlasnik OBN-a s udjelom od 70 posto. Ćaleta bi, prema izvorima sarajevskog lista, zadržao 30 posto vlasništva, ali nije poznato bi li imao još neku funkciju u novoj OBN-ovoj kadrovskoj strukturi.

  Iznos za koji bi veliki dio OBN-a trebao biti prodan Amerikancima za sada je obavijen velom tajne. Špekulira se da će tvrtka iz SAD tek pokriti OBN-ove dugove, ali u kuloarima se može čuti i verzija prema kojoj će Ivan Ćaleta ipak nešto zaraditi.

  Nakon potpisivanja ugovora, početkom 2011. godine, američka kompanija na čelo OBN-a će postaviti glavnog managera, koji će imati odriješene ruke u vezi sa svim pitanjima. Promjenom vlasnika vrlo vjerojatno bi bio promijenjen i koncept OBN-ovog programskog sadržaja, ali bi bilo i nekih novih kadrovskih rješenja. Cijelu "operaciju" vodit će, naravno, glavni direktor.

  Priča o novom vlasniku OBN-a, inače, se već dugo vrti po medijima u BiH i Hrvatskoj, ali je ovog puta, kako tvrde Avazovi sugovornici, vrlo blizu realizacije.

  Ivan Ćaleta i Neven Čičko tije kom jučerašnjeg dana nisu odgovarali na telefonske pozive novinara Avaza. Navodno se nalaze u Zagrebu, gdje bi ovih dana trebali finalizirati dogovor s američkom kompanijom, a potom doći u Sarajevo kako bi uposlenike OBN-a obavijestili o promjeni vlasničke strukture.
   
  #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.