Amerikanci kupuju OBN TV

Dieses Thema im Forum "Ostali" wurde erstellt von ismethoro, 22. Dezember 2010.

 1. ismethoro
  Offline

  ismethoro Ist oft hier

  Registriert:
  29. September 2008
  Beiträge:
  167
  Zustimmungen:
  85
  Punkte für Erfolge:
  28
  Televizija OBN, prema svemu sudeći, u narednu godinu ući će s novim vlasnikom. Kako neslužbeno saznaje Dnevni avaz to će biti američka kompanija koja je kratko vrijeme bila suvlasnik jedne televizijske stanice u susjednoj Srbiji.

  Navodno, pregovori između predstavnika tvrtke iz Sjedinjenih Država te vlasnika i direktora OBN-a Ivana Ćalete, odnosno Nevena Čičke, u samoj su završnici. Tako bi uskoro u Zagrebu trebao biti potpisan ugovor prema kojem bi američka kompanija postala većinski vlasnik OBN-a s udjelom od 70 posto. Ćaleta bi, prema izvorima sarajevskog lista, zadržao 30 posto vlasništva, ali nije poznato bi li imao još neku funkciju u novoj OBN-ovoj kadrovskoj strukturi.

  Iznos za koji bi veliki dio OBN-a trebao biti prodan Amerikancima za sada je obavijen velom tajne. Špekulira se da će tvrtka iz SAD tek pokriti OBN-ove dugove, ali u kuloarima se može čuti i verzija prema kojoj će Ivan Ćaleta ipak nešto zaraditi.

  Nakon potpisivanja ugovora, početkom 2011. godine, američka kompanija na čelo OBN-a će postaviti glavnog managera, koji će imati odriješene ruke u vezi sa svim pitanjima. Promjenom vlasnika vrlo vjerojatno bi bio promijenjen i koncept OBN-ovog programskog sadržaja, ali bi bilo i nekih novih kadrovskih rješenja. Cijelu "operaciju" vodit će, naravno, glavni direktor.

  Priča o novom vlasniku OBN-a, inače, se već dugo vrti po medijima u BiH i Hrvatskoj, ali je ovog puta, kako tvrde Avazovi sugovornici, vrlo blizu realizacije.

  Ivan Ćaleta i Neven Čičko tije kom jučerašnjeg dana nisu odgovarali na telefonske pozive novinara Avaza. Navodno se nalaze u Zagrebu, gdje bi ovih dana trebali finalizirati dogovor s američkom kompanijom, a potom doći u Sarajevo kako bi uposlenike OBN-a obavijestili o promjeni vlasničke strukture.
   
  #1

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.