1. Diese Seite verwendet Cookies. Wenn du dich weiterhin auf dieser Seite aufhältst, akzeptierst du unseren Einsatz von Cookies. Weitere Informationen

Edision Argus Vip S2

Dieses Thema im Forum "Ostali" wurde erstellt von stepski_vuk, 27. Juni 2010.

  1. stepski_vuk
    Offline

    stepski_vuk Ist oft hier

    Registriert:
    27. Dezember 2009
    Beiträge:
    100
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    0
    pozz kolege nabavio sam navedeni resiver i uspio sam ubacit softver u njega ovaj kunibert-ILTV-vip-1.2.47-05.05.10.dld, i spojiti se na server .

    no nastali su problemi oko ubacivanja liste posto neke kanale nisam dobio kad sam pretrazivao kanale, pokusao sam ubacit ali mi nije islo preko usb stik, a sad neznam dali grijesim negdje pa ako neko ima uputu na nasem tocnu bio bi mu zahvalan , zanima me jos nesto dali se moze ubacit kljucevi u njega i kako .

    ako vec neki ima dobru listu za njega koristim satelite na 19.2 13 16 i 1w da mi postavi gdje mogu naci

    unaprijed hvala stepski vuk
     
    #1
  2. phantom

    Nervigen User Advertisement

  3. Beastmaster
    Offline

    Beastmaster Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    9. Oktober 2008
    Beiträge:
    3.617
    Zustimmungen:
    12.203
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Edision Argus Vip S2

    Pozdrav vuk
    Listu kanala je najbolje da napravis sam,jer kad listu obradujes sa sateditom za vise satelita uvijek dode do nekih problema.
    Kljuceve imas ovdje

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?


    Softcam mozez da izmijenis desni klik i bearbeiten poslije toga na usb stick i ubacis u resiver
     
    #2
    schneeku und stepski_vuk gefällt das.
  4. stepski_vuk
    Offline

    stepski_vuk Ist oft hier

    Registriert:
    27. Dezember 2009
    Beiträge:
    100
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Edision Argus Vip S2


    hvala prika
    pokuso sam ubacit ali nisam uspio mozes li mozda dat upute posto ja skinem kljuceve i stavin in na usb stik i stavim usb stik na resiver i probam in istalirat dodje mi greska , hmm vjerovatno negdje pogrijesim na resiveru , posto sam softver istalirao ali takav postupak za kljuceve nije

    meni............upadet von ....USB/HDD ............. i sad mi dalje treba postupak za ubacit softcam i vec kad se ucim i za listu bi volio znat postupak .
    jel sam pokusao i uvjek sve skinem na usb stik a nikako da mogu ubacit u resiver.
     
    #3
  5. Beastmaster
    Offline

    Beastmaster Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    9. Oktober 2008
    Beiträge:
    3.617
    Zustimmungen:
    12.203
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Edision Argus Vip S2

    Probaj da formatiras usb stick
    Ovako mozes kljuceve rucno mijenjati
    Menü - Smart Card pa Key Editor izabrati
    Kljucevi i lista se isto ubacuje kao i software
     
    #4
    stepski_vuk gefällt das.
  6. stepski_vuk
    Offline

    stepski_vuk Ist oft hier

    Registriert:
    27. Dezember 2009
    Beiträge:
    100
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Edision Argus Vip S2

    oprosti prika mozda cu biti dosadan ali me zanima jos nesto tek sam uzeo ovaj resiver pa me dosta toga zanima na njemu , prije sam imao dm 500 pa se nikako snac , sad me zanima zasto nece da mi da signal na hayatv i bn sat ukucam mu frekvenciju i neda mi signal dok na dm 500 mi radi sve to s dobrim signalom , i zanima me dali se moze na njemu mijenjat cccam i kako ako se moze .
    posto sad ima cccam 2.0.11 jeli moguce ubacit recimo 2.1.4
     
    Zuletzt bearbeitet: 29. Juni 2010
    #5
  7. Beastmaster
    Offline

    Beastmaster Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    9. Oktober 2008
    Beiträge:
    3.617
    Zustimmungen:
    12.203
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Edision Argus Vip S2

    Pozdrav prika
    Koliko je meni poznato edisioni hd imaju problema sa niskim simbolratama zato nema signala neznam dali su rijesili taj problem.
    cccam 2.0.11 je integriran u ILTV software i nemoze se zamijenuti ali radi dobro ako na serveru imas taj isti cccam,za taj resiver postoji i enigma 2 evo imas ovdje

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?


    pazi koji tuner imas unutra u resiveru jer samo radi sa DVB-S2 Tuner Sharp 7306 sa drugim ne ide znaci moro bi da otvoris resiver da vidis koji je tuner u njemu,rado bih ti ja vise pomogao ali imo sam taj resiver kratko kod mene tako da neznam bas nesto o njemu
    evo pogledaj na slici
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    #6
    stepski_vuk gefällt das.
  8. stepski_vuk
    Offline

    stepski_vuk Ist oft hier

    Registriert:
    27. Dezember 2009
    Beiträge:
    100
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Edision Argus Vip S2

    hvala ti prika provjerio sam tuner i isti je kao na slici sto si posatavio , neznam sta bi dobio s ovim novim softverom , znaci ipak nema lijeka za ove niske frekvencije jos uvjek , steta ja ga isto imam par dana i stara navika na dm je , izgleda da nece ni kod mene dugo bit rado bi ga prodao al sta je tu je kad sam ga uzeo , cak sam zvao firmu gdje sam uzeo da ga zamijenim za dm hd ali nazalost nemaju te resivere kazu da su im skupi . jos jednom hvala na pomoci
     
    #7
  9. Beastmaster
    Offline

    Beastmaster Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    9. Oktober 2008
    Beiträge:
    3.617
    Zustimmungen:
    12.203
    Punkte für Erfolge:
    113
    AW: Edision Argus Vip S2

    Ako mozes da ga zamijenis vidi da uzmes opticum 403 hd ili 9600 hd rade obadva sa cccam kao klijenti, hvale ih ovdje na forumu da ima bolju sliku od dm 800 hd i vu +.Citaju skoro sve karte i pvr super funkcionise sa diseqc i niskim ferkvencijama nemaju nikakvih problema.
     
    #8
    stepski_vuk gefällt das.
  10. stepski_vuk
    Offline

    stepski_vuk Ist oft hier

    Registriert:
    27. Dezember 2009
    Beiträge:
    100
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Edision Argus Vip S2

    evo da malo nesto napisem o ovom resiveru par dana sto ga imam .

    na njemu imam 2 linije unaci sa svog servera jednu i sa jos jednog i jako cesto mi se desava da vuce s oba servera , sto je naj gore moj local cartu vuce sa drugog servera a sa mog je ne povuce , primjetio sam da ND kodirung slabo vuce , pretezno ga izbjegava . cak dolazi do trzaja slike , dok mi je na dm 500 to se nikad nije desavalo .
     
    #9
  11. murati
    Offline

    murati Super-Moderator Digital Eliteboard Team

    Registriert:
    27. März 2008
    Beiträge:
    7.708
    Zustimmungen:
    4.372
    Punkte für Erfolge:
    113
    Beruf:
    Reitten
    Ort:
    Digital-Eliteboard
    AW: Edision Argus Vip S2

    zdravo...

    oni imaju Slicnu Soft kao i Opticum..to se treba dosta dase iztestira..dok se nenagodi...probaj razlicite Cccam na server da stavis..kod mene nap.. radi dobro sa Cccam 2.1.3 na serveru dok kod drugih kazu Cccam 2.0.11 ili Cccam 2.1.1

    PS: prebaceno u odredzeni pod forum..
     
    #10
    stepski_vuk gefällt das.
  12. stepski_vuk
    Offline

    stepski_vuk Ist oft hier

    Registriert:
    27. Dezember 2009
    Beiträge:
    100
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Edision Argus Vip S2


    hvala na savjetu , ma ja imam na serveru cccam 2.1.1 , vjerovatno bi trebalo mijenjat i testirat uradim pa javim
     
    #11
  13. stepski_vuk
    Offline

    stepski_vuk Ist oft hier

    Registriert:
    27. Dezember 2009
    Beiträge:
    100
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Edision Argus Vip S2

    postovane kolede imam jedan mali problem oko edisona vip, neznam do skora je radio ali od sinoc kad pokrenem svoju liniju u njemu , poscne da radi boot sve dok je ne iskljucim , jednostavno nece . neznam u cemu je problem , pokuso sam ubaciti novi softver

    Dieser Link ist nur für Mitglieder!!! Jetzt kostenlos Registrieren ?

     
    #12
  14. stepski_vuk
    Offline

    stepski_vuk Ist oft hier

    Registriert:
    27. Dezember 2009
    Beiträge:
    100
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Edision Argus Vip S2

    ali nisam uspio posto kad ga otpakujem dodje kod sebe da ima gresku , pa ako neko ima ovaj softtver . posto nisam naso rijesenje za problem ili da mi se javi oko pomoci
     
    #13
  15. stepski_vuk
    Offline

    stepski_vuk Ist oft hier

    Registriert:
    27. Dezember 2009
    Beiträge:
    100
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Edision Argus Vip S2

    dali neko ima isti problem da mu cs neradi na ovom resiveru , i kad ga pokrenes da radi boot , dok je ne iskljucis .
     
    #14
  16. stepski_vuk
    Offline

    stepski_vuk Ist oft hier

    Registriert:
    27. Dezember 2009
    Beiträge:
    100
    Zustimmungen:
    22
    Punkte für Erfolge:
    0
    AW: Edision Argus Vip S2

    rijesen problem s boot blokira ga moja linija s 2.1.1 cccam s promijenom imidja kunibert-ILTV-vip-1.2.70 dobivaju se i niske frekvencije na 16 w
    kao dm sat , bn tv ..........
     
    #15

Diese Seite empfehlen