Aktuelles
Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Upozorenje

Nobody is reading this thread right now.

Beastmaster

Best Member
Boardveteran
Naišao sam na obavještenje, koje u cjelosti prenosim, mada ne mogu potvrditi vjerodostojnost i tacnost, ali ipak opreza nikad dosta.

"Budite posebno oprezni ako koristite internet mail kao sto su: YAHOO, AOL, HOTMAIL, GMAIL i slièno. Ovu informaciju poslali su i Microsoft i Norton. Pošaljite ovo svima koje poznajete, a imaju pristup Internetu. Mogli bi da primite naizgled bezazlen e-mail sa prezentacijom naziva \'Life is beautiful\' (Život je lijep). Ako ga primite, NE OTVARAJTE TO NI PO KOJU CIJENU, nego odmah izbrišite. Ako otvorite tu poruku, na ekranu ce vam se ispisati \'It is too late now, your life is no longer beautiful\' (Sad je prekasno, tvoj život više nije lijep). Poslije toga IZGUBICETE SVE STO JE BILO U VASEM RACUNARU, a osoba koja je poslala dobice pristup vašem imenu, e-mailu i passwordu - lozinki, svemu! Ovo je novi virus koji je poèeo da kruži pre nedjelju dana. Iz firme AOL su veæ potvrdili njegov prijem, a antivirusni programi nisu u moguænosti da ga unište Virus je kreirao haker koji sebe naziva \'life owner\' (vlasnik života). POSALJITE OVO OBAVJESTENJE SVIMA KOJE ZNATE!!!!"

Preuzeto sa drugog foruma.

AW: Upozorenje

Hvala na upozorenju. Ko sto kazes, opreza nikad dosta.
Ali mislim da je taj problem vec poodavno od strane firmi kao sto su Symantec, Kaspersky i sl. rijesen. Trebalo bi biti, da je tako...
Jer ja sam ovaj isti upozoravajuci E-Mail, sa isti tekstom dobio od jednog prijatelja, jos najmanje prije godinu dana. Cisto sumnjam da ga jos nisu rijesili... [FONT=Arial, Helvetica, MS Sans Serif, Universal][FONT=Arial, Helvetica]
[/FONT][/FONT]

AW: Upozorenje

Ja ionako i ne otvaram postu sto je na engleskom posto nemam prijatelja sa kojima pricam engleski niti nesto posebno znam engleski.

Zurück
Oben