Digital Eliteboard

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwehrt bleiben

UPC şi Dolce vor meciuri din Liga I

josef.13

Moderator
Teammitglied
Registriert
1. Juli 2009
Beiträge
22.386
Lösungen
1
Punkte Reaktionen
29.201
Erfolgspunkte
1.083
Ort
Sachsen
Pentru licitaţia pe care LPF o va organiza în curând se anunţă o luptă dură. Pe piaţa media se fac asocieri.
Bitte, Anmelden oder Registrieren um URL-Inhalte anzeigen!
Sursa: AP
Fotbalul românesc a trăit în ultimii trei ani, dintre care doi de profundă criză financiară, din drepturile de televizare. Licitaţia organizată în 2008, câştigată de tandemul-surpriză RCS&RDS-Antena 1, a fost "mană cerească" pentru echipele din Liga I, care şi-au construit bugetele cu banii proveniţi de la televiziuni.

LPF a încasat pentru trei ani de contract o sumă astronomică, nejustificat de mare pentru calitatea slabă a meciurilor: 32 de milioane de euro pe sezon! Şi în acest an, licitaţia pentru drepturile TV ale Ligii I, care va avea loc luna viitoare, va avea parte de un participant-surpriză. Este vorba despre duetul format din UPC şi Dolce.
UPC, care alături de RCS&RDS domină piaţa operatorilor de cablu din România, a avut de pierdut în ultimii trei ani, fiindcă nu a avut în grilă decât un singur post care a transmis meciuri din Liga I, canalul generalist Antena 1.

Mitică Dragomir vrea 36 de milioane de euro pe sezon


Unde a existat posibilitatea, abonaţii fie au fugit la RCS&RDS, rivalii UPC-ului, fie şi-au montat antene parabolice Digi TV. În acest moment, RCS&RDS are aproximativ 2,7 milioane de clienţi, iar UPC - 2 milioane de abonaţi.

Platforma de televiziune Dolce, care aparţine grecilor de la Romtelecom, şi-a deschis astă- toamnă canalul său de sport, Dolce Sport. Invizibil pentru cei mai mulţi dintre români, postul a cumpărat drepturile de transmisie pentru mai multe competiţii, cum ar fi Liga Campionilor la fotbal sau NBA. Pentru a arăta că este o forţă de luat în seamă pe piaţa televiziunilor de profil, Dolce Sport a transmis în 2011 Campionatul Mondial masculin de handbal.

Dolce vrea să dea acum două lovituri dintr-un foc: să intre în grila unui mare operator de cablu, UPC, şi să transmită meciurile din Liga I, "pâinea" microbistului român. "Voi scoate peste 120 de milioane de euro din drepturile TV, chiar dacă e criză", a anunţat, zilele trecute, Mitică Dragomir.

"Tartorul" de la ligă vrea ca preţul de pornire al licitaţiei să fie de 36 de milioane de euro, cu TVA inclus, pentru un singur sezon! LPF lucrează acum la caietul de sarcini, care va costa 40.000 de euro.


Quelle:
Bitte, Anmelden oder Registrieren um URL-Inhalte anzeigen!
 
Oben