Digital Eliteboard - Das große Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenloses um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereiche, welche für Gäste verwehrt bleiben

TV Sljeme (Z1) na novoj frekvenciji na satelitu Atlantic Bird 3

Registriert
8. März 2009
Beiträge
5.760
Punkte Reaktionen
4.965
Punkte
373
TV Sljeme (Z1) na novoj frekvenciji na satelitu Atlantic Bird 3z1.jpg

Odmah nakon što su svi kanali iz paketa OiV Zagreb napustili frekvenciju 11.478 GHz na satelitu Atlantic Bird 3 (5W), lokalna televizija Z1 iz Zagreba počela je s emitiranjem na novoj frekvenciji na istom satelitu. Kanal će i dalje emitirati u paketu OiV koji je od sada "osiromašen" za druga dva kanala koji su nedavno napustili ovaj paket, Kapital Network i Croatian Music Channel. Oni će od sada svoj program emitirati u DVB-T mreži u Hrvatskoj.

TV Sljeme s eksperimentalnim emitiranjem započela je 30. srpnja 2004. godine s koncesijom za grad Zagreb. Prvi glavni urednik bio je Branko Kuzele koji je i danas urednik. Današnji glavni urednik je Franjo Gregurić.

Početkom 2006. godine Z1 televizija promijenila je vlasničku strukturu i uvela novu programsku shemu u kojoj se posebna pozornost obraća informativnom i zabavnom programu.

Z1 je prva među hrvatskim televizijama uvela i mogućnost javljanja uživo koristeći 3G mobilnu tehnologiju. Reporteri se tako javljaju s terena putem mobilnih telefona sa video opcijom.

Na zagrebačkoj televiziji između ostalih emisija nalaze se ili su se nalazile i Noćna mora Željka Malnara, prijenosi NFL-a, Večernji pressing Nevena Cvijanovića, Vježbanje demokracije Branka Vukšića, Index, Sport Nedjeljom u 13:30, Ćiroskop Miroslava Blaževića, Opasne veze Tihomira Dujmovića, Rubala show dr. Drage Rubale itd.

TV Sljeme emitira svoj program i u platformi Digi TV na satelitu Intelsat 10-02 (0.8°W).Novi tehnički parametri na 5W:

Satelit: Atlantic Bird 3 na 5° zapadno
Frekvencija: 11.472 GHz
Polarizacija: H
Symbol Rate: 02444
FEC: 5/6
Kodiranje: nema

Autor: Resiveri.Net Portal
 
Oben