Te une gjithqka ne rregull eshte per montin, por siq po shihet ende jane duke testu dhe shpeshher nuk kann fare Signal ndoshta po i ristartojn tekniken e rusit deri sa po ju starton.
Per monetin nuk jan stabil kann kogja shume pengesa.
djem ju lutem pak ndim mbasi qe jemi ne temen e Tringut , kam nje dreambox 500s dhe nje GM990 spark reloadet tash kam problemin se ne keto frequenca te
11400.00MHz, pol.V SR:13846 FEC:5/6 nuk kom sinjal , disa persona me thojn qe me dm500s nuk ka shanc sepse duhet nje resiver hd po tani as ne resiverin HD nuk man sinjal ? ku esht problemi ?
Ne dm500s nuk ke mundesi te gjesh sinjalin kurse ne GM ben,por trego se qfar Image perdor.
Info per te gjithe :
Nese dikush perdor Imgen openPli si p.sh ne xtrend 4000hd ka problem me keto frequencat te reja te tringut,mbasi qe edhe vet e kam provue,kurse me OpenATV image nuk ka probleme ti gjeni frequencat e reja.
Edhe KTV me Kanele te tjera e kan nderrue systemin prej DVB-S ne DVB-S2, Frequencat dhe Polarizationi jan te njejtat, Modulation 8PSK, FEC 3/4. pra e njejta sikur edhe me heret qe beren me RTV21.Per ata qe kan recievera te vjeter nuk munden ma me i gjet Paketen e Tringut.
Te pershendet geta.