Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Superboul

Dieses Thema im Forum "Sport" wurde erstellt von Borko23, 6. Februar 2011.

 1. Borko23
  Offline

  Borko23 VIP

  Registriert:
  8. März 2009
  Beiträge:
  5.832
  Zustimmungen:
  5.021
  Punkte für Erfolge:
  113
  Planetarni spektakl - Superboul (00:30h)

  Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren Pola sata iza ponoći u Dalasu će na velelepnom stadionu čija je izgradnja koštala 1,3 milijarde dolara početi 45. Superboul, veliko NFL finale u kome će se za titulu najbolje ekipe u američkom fudbalu nadmetati ekipe Pitsburg Stilersa i Grin Bej Pekersa.
  Najgledaniji sportski događaj na planeti uz finale Mondijala bio je i ostao istinski spektakl. Kako zbog onog na terenu, tako i zbog svega što prati Superboul.

  Pročitajte još: Pravila američkog fudbala Glavni akteri Superboula Nevreme u Dalasu Racija na internetu Pensilvanija u transu 1, 2
  Najprestižniji muzičari nastupaju na poluvremenu, reklama od pola minuta tokom TV prenosa u SAD košta čak 2,6 miliona dolara, a procene su da će se tokom noći između nedelje i ponedeljka skoro milijardu ljudi na našoj planeti makar baciti pogled na zbivanja koje će prenositi 185 stanica širom sveta i to na 30 različitih jezika.
  Šta je to što od Superboula čini spektakl? Pre svega atraktivni potezi najboljih aktera američkog fudbala, ali i medijska pompa kakva u Americi nema nikakvu konkurenciju. Možda i sa pravom, jer je u pitanju nacionalni sport, i to u državi u kojoj se deca najpre druže sa "jajolikom" loptom a tek onda sa košarkaškom, fudbalskom ili nekom drugom.

  Pitsburg je najbolji tim u istoriji NFL-a kada je reč o osvojenim titulama, jer ih ima šest od kada je Superboul počeo da se igra. Rekordnu sedmu pokušaće da osvoji predvođen organizatorom igre Benom Rotlisbergerom, koji je kao kvoterbek već odveo "čelične" do dva trofeja.
  "Kada je sezona počela, mogao sam samo da gledam saigrače kako se trude, ne i da im pomognem. Sada sam tu da zajedno sa njima probam da pronađem novo mesto u istoriji sporta", rekao je "Big Ben" koji je četiri meča morao da propusti jer ga je liga kaznila zbog optužbi za seksualno uznemiravanje koje potom nikada nisu bile dokazane.

  Naspram njega, igru Grin Beja organizuje mladi Eron Rodžers, koji je dugo čekao da nasledi legendarnog Breta Favra, a onda kao kvoterbek Pekersa u ovoj sezoni postavio rekorde NFL-a po "indeksu korisnosti" u ligaškom delu takmičenja.
  "Tri godine sam čekao svoju šansu, ali mi nije bilo teško jer sam zaista imao od koga da učim, čoveka koji drži gotovo sve rekorde koje u NFL-u imaju veze sa bacanjem lopte. Možda je konačno došlo vreme da, kao u Favrovoj sjajnoj 1996, Pekersi dođu do titule", priseća se Rodžers poslednjeg od tri trijumfa Grin Beja u Superboulu.
  Kristina Agilera peva himnu SAD

  Tridesetogodišnja pevačica Kristina Agilera, dobitnica četiri Gremi nagrade i jedna od retkih koja je uspela da u 21. veku već tri albuma proda u više od po dva miliona primeraka, pevaće američku himnu uoči Superboula. Ona se tako pridružila slavnom društvu u kome su, pored ostalih, Bijons, Maraja Keri, Šer, Vitni Hjuston, Dajana Ros, Areta Frenklin i drugi.
  Koncert "Blek ajd pis" na poluvremenu

  Superboul je oduvek privlačio slavne muzičare koji su dobijali priliku da ovaj spektakl upotpune koncertom napoluvremenu. Na terenu su se tako između druge i treće četvrtine svojevremeno našli Brus Springstin, Pol Mekartni, Rolingstonsi i Majkl Džekson, a u Dalasu će nastupiti grupa "Blek ajd pis".
   
  #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.