Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

RCS&RDS a făcut rost de 368 de milioane de dolari de la bancheri

Dieses Thema im Forum "Rumänisch" wurde erstellt von mateibasarab, 9. März 2011.

 1. mateibasarab
  Offline

  mateibasarab Hacker

  Registriert:
  28. Mai 2010
  Beiträge:
  408
  Zustimmungen:
  202
  Punkte für Erfolge:
  43
  Ort:
  BaWü
  Compania de comunicaţii RCS&RDS, controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, a încheiat două acorduri de finanţare, un credit sindicalizat de tip forward start de 206 milioane de dolari pentru plata unor împrumuturi scadente şi un credit sindicalizat în valoare de 125 milioane euro.


  La creditul sindicalizat de 206 milioane de dolari au participat ING Bank NV, Unicredit Bank Austria AG, Raiffeisen Bank International AG, Royal Bank of Scotland NV şi BRD- Groupe Société Générale, în calitate de aranjori mandatari principali, respectiv ING Bank NV în calitate de agent de credit şi coordonator şi agent pentru garanţii.
  [​IMG]
  [​IMG]


  Pentru acest credit, Cable Communications Systems Olanda, acţionarul majoritar al companiei de comuni­caţii, a constituit în favoarea ING Bank o garanţie reală mobiliară de rang doi asupra unui număr de 215.252.727 de acţiuni, reprezentând 51% din capitalul social al RCS & RDS. Garanţia acoperă o sumă maximă de plată de 278 milioane dolari.

  În cazul creditului de 125 de milioane de euro, sindi­ca­lizarea a fost realizată de Fortis Bank SA/NV Bruxelles Sucursala Bucureşti, Royal Bank of Scotland PLC şi Unicredit Ţiriac Bank în calitate de aranjori mandataţi principali, respectiv Unicredit Bank AG, su­cursa­la Londra, în calitate de agent de credit şi Unicredit Ţiriac Bank în calitate de agent pentru ga­ranţii. Împrumutul este garantat tot de Cable Commu­nications Systems Olanda cu garanţie de rang întâi constituită în favoarea Unicredit Ţiriac Bank asupra unui număr de 42.206.417 acţiuni, reprezentând 10% din capitalul social al RCS&RDS, şi cu o garanţie de rang doi pentru 21.103.209 acţiuni, reprezentând 5% din capitalul RCS&RDS.

  Garanţia la acest credit acoperă o suma maximă de plată de 162,5 milioane euro.
  Potrivit unor surse din piaţă, RCS&RDS ar avea scadenţe până în vară pentru credite în valoare de peste 200 de milioane de dolari.
  RCS&RDS este o companie care a pornit de la a furniza cablu TV într-un oraş şi a ajuns să acopere toată ţara, iar acum este la un pas să-şi cumpere principalul rival, UPC, o firmă deţinută de un grup american.

  Dacă Zoltan Teszari, antreprenorul român din Oradea, care a făcut din RCS cea mai temută companie de pe piaţa românească de telecom, va reuşi să achi­zi­ţioneze UPC, se va crea un grup cu aproximativ zece milioane de abonamente la cablu şi satelit TV, internet, telefonie fixă şi mobilă şi afaceri de aproape un miliard de dolari pe an. Toată această expansiune realizată de Teszari în cei 15 ani a fost făcută pe baza împrumuturilor de la bănci, în special de la ING, creditorul de peste un deceniu al RCS.

  Următorul pas pentru Zoltan Teszari este să facă rost de finanţare, de peste 300 de milioane de dolari, ca să cum­pe­re UPC, o tranzacţie care este intens moni­torizată având în ve­dere că ar crea "un monstru" pe piaţa de telecom

  sursa:Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos Registrieren
   
  #1
  emil1 und josef.13 gefällt das.

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.