Information ausblenden
Das Digital Eliteboard ist ein Kostenloses Forum. Wenn du alle Bereiche sehen möchtest oder Fragen hast, musst du dich zunächst Registrieren.

Jetzt Registrieren

Prosječan HDTV troši manje od žarulje?

Dieses Thema im Forum "Plasma/LCD" wurde erstellt von Borko23, 13. Februar 2011.

  1. Borko23
    Offline

    Borko23 VIP

    Registriert:
    8. März 2009
    Beiträge:
    5.832
    Zustimmungen:
    5.021
    Punkte für Erfolge:
    113
    Prosječan HDTV troši manje od žarulje?
    Du mußt dich Registrieren um diesen Link sehen zu können. Hier klicken und kostenlos RegistrierenSony Bravia HDTV Prosječan HDTV uređaj koji je isporučen i prodat tijekom 2010. godine ima prosječnu potrošnju koja je zapravo manja od one koju ima klasična žarulja od 100W.
    Kako se navodi u izvještaju američke organizacije potrošača (Consumer Electronics Association (CEA)), HDTV uređaji su, u odnosu na 2003. godinu, dosta smanjili ukupnu potrošnju, što se posebno odnosi na tipične scenarije, jer korisnici rijetko drže svoje uređaje na najvišim nivoima osvjetljenja i kontrasta.
    Istraživanje kompanije Tiax, čije se sjedište nalazi u državi Massachusetts, koja je za CEA sprovela ovu studiju, bazirano je na podacima o potrošnji preko 200 različitih LCD TV uređaja, dijagonale od 13 do 65 inča, ali i PDP TV uređaja dijagonale od 42 do 65 inča.
    Kompanija Tiax je koristila najpopularnije modele svih svjetskih proizvođača, a primjerke za test je pronašla na američkom, europskom i azijskom tržištu i to tijekom osam godina, od 2003. do kraja 2010. Potrošnja je mjerena po IEC 62087standardu kada je HDTV bio uključen, ali i kada je u StandBy modu.
    LCD TV uređaji su u prosjeku smanjili aktivnu potrošnju za čak 63%, a sve gledajući potrošnju po kvadratnom inču vidljive površine. Sa 0.35W po kvadratnom inču u 2003. godini, potrošnja je pala na 0.13W/in2 (sat-multimedia.hr). LED LCD TV modeli su dodatno smanjili potrošnju, pa je najveći pad zabilježen sredinom 2008. kada se veći broj ovakvih HD televizora počeo prodavati na razvijenim tržištima.
    PDP paneli, odnosno Plasma TV uređaji, smanjili su potrošnju za 41% i to samo od 2008. do 2010. godine i to sa 0.22 na 0.13W po kvadratnom inču.
    Iako na prvi pogled djeluje da su "plazme" mnogo više napredovale, trebalo bi podsjetiti i na činjenicu da je potrošnja za PDP panele mjerena u periodu od samo tri godine, kao i da su u obzir uzimani samo veliki modeli - najprije zbog toga što se Plasma televizori i ne rade u dijagonalama manjim od 37 inča.
    Autor: Sat Multimedia
     
    #1

Direkt Antworten

Überprüfung:
Der Entwurf wurde gespeichert Der Entwurf wurde gelöscht

Diese Seite empfehlen

OK Mehr information

Diese Seite verwendet Cookies. Mit Ihrem Klick auf OK stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Andernfalls ist die Funktionalität dieser Website beschränkt.