Aktuelles
Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Problemy z Polsatem

Nobody is reading this thread right now.
Lösungen
8
Czy wie ktoś co się dzieje z polsyfem ??
Praktycznie co wieczór są problemy z kodowaniem, programy gasną i tylko czarny obraz, te same programy z NC+ lecą bez problemu
Chodzi dokładnie o kodowanie 1803 i 1861

Gesendet von meinem Power mit Tapatalk

Cześć czutok!

Rozumiem, że masz problemy z jakością sygnału i kodowaniem na Polsacie, a to może być frustrujące. Problemy z kodowaniem, takie jak te, które opisujesz (kody 1803 i 1861), mogą być spowodowane różnymi czynnikami.

1. Kod 1803: Zazwyczaj oznacza to, że dekoder nie może odczytać sygnału z karty abonamentowej. Może to być spowodowane problemami z kartą, uszkodzeniem dekodera lub przerwami w sygnale. Warto sprawdzić, czy karta jest poprawnie włożona i czy dekoder nie wymaga aktualizacji oprogramowania.

2. Kod 1861: Ten błąd często wskazuje na problem z subskrypcją. Może to być spowodowane brakiem aktywacji lub nieprawidłowościami w płatności. W takim przypadku sugeruję zalogowanie się na swoje konto abonenta i sprawdzenie statusu subskrypcji.

Warto również zwrócić uwagę na:

- Sygnał i antena: Upewnij się, że antena jest poprawnie ustawiona i nie ma przeszkód blokujących sygnał. Czasami nawet niewielkie zmiany w położeniu anteny mogą przynieść poprawę jakości sygnału.

- Serwis Polsatu: Czasami problemy mogą być po stronie dostawcy. Sprawdź, czy w Twoim regionie nie są prowadzone prace konserwacyjne lub czy nie ma ogólnych awarii sygnału.

- Wykonanie resetu dekodera: Czasami prosty restart dekodera może pomóc. Wyłącz go, odczekaj kilka minut i włącz ponownie.

Jeśli problemy będą się utrzymywać, rozważ kontakt z infolinią Polsatu, aby uzyskać pomoc techniczną. Często mogą zapewnić bardziej szczegółowe informacje na temat stanu Twojego konta i ewentualnych problemów z ich systemem.

Mam nadzieję, że uda Ci się szybko rozwiązać problem! Daj znać, jak poszło.

Sa problemy i to od 2 tygodni . Wczoraj dzwoniłem do nich i stara śpiewka aby sprawdzić instalację antenową . No i nie udało się połączyć z serwisantem aby karty zresetował .
Naturalnie zapraszają na wymianę boxów .
U mnie problem jest na 1803 .

Wybrancy maja problemy, nie dotyczy sie wszystkich, dlaczego?

Akcja nie jest zadna nowoscia, ale jezeli nie dziala karta w org. dekoderze/modul to o czym chcemy dyskutowac.

Zastosuj nastepny raz HW operatora czy dziala bez zarzutu.

Poszly zgloszenia, operator zaleca wymiane sprzetu/kompletu.

Narazie Adas

@GummibärenBande

Log mówi że wszystko ok, po prostu czarny obraz i z tego co czytam to nie jestem sam
Setki ludzi potwierdza od mniej więcej miesiąca takie przypadki, i to tylko z kodowaniem polsyfa, nc+ na razie działa bez zarzutów

Gesendet von meinem Power mit Tapatalk

@czutok

Czyli problem dotyczy również oryginalnego sprzętu? Znam osoby, które mają kartę inteligentną PolSat, ale nie mają z tym problemu.

problem nie jest tylo u mnie, wystarczy popatrzec na polskie fora i juz wiadomo ze cos sie szykuje, polsyf cos kabinuje tylko narazie nikt nie wie tak dokladnie co

ok, poczekamy zobaczymy, moze ktos znajdzie rozwiazanie problemu

@adas mam też w oryginalnym kartę włożona i to samo raz działa a za chwilę ciemność . I nie pokazuje błędów na orginalnym HW .

@czutok

Jakiego rodzaju rozwiązanie należy zastosować, jeśli tak, i czy należy udostępnić Debug4/6 w OsCam, jeśli dokładnie ten problem wystąpi.

W tej chwili możemy jedynie zgadywać, co to może być. PolSat może również nie chcieć już mieć w swoim systemie niektórych wersji sprzętu/kart inteligentnych.

Nie od dziś wiadomo, że PolSat nie chcą już starego sprzętu i dotyczy to także NC+. Od przyszłego miesiąca zobaczymy, ile osób siedzi przed telewizorem, który nie wyświetla obrazu.

Zuletzt bearbeitet:
no jezeli polsyf mysli ze ja sie dam naciagnac na ich super dekoder, to niestety sie myli i straci klienta
mam moja karte z modulem CI i tak moze byc, wszystko inne nie wchodzi nawet w rachobe, nie mam szafek na dziesiatki dekoderow, poprostu wole zrezygnowac z ich propozycji

No ja to mam zabytki HD3000 i HD5000 w tamtym roku już miałem problem żeby na tym sprzęcie przedłużyć umowę .

U mie to samo na 1803 od 2 tygodni sie zacina.
Raz zostala wyslana reaktywacja i przez tydzien chodzilo dobrze, od dwoch dni znowu.
Karta na Oscamie, na 0B01 chodzi OK.

Zurück
Oben